Portugisiske cremetærter - pastéis de nata - Lissabon inspirationstur - Dag 4 - kvalilog_10
En af de helt traditionelle kager fra Lissabon er deres cremetærte. Det er en meget simpel men utroligt smagfuld kage. Det er ikke så mærkeligt at den er blevet populær i hele verden.
Ingredienser
12 stk
- 400 g butterdej (se min hjemmelavede opskrift her)
- smør og mel/maizena til at smøre formene
cremefyld
- ½ l fløde
- 3 æg
- 150 g sukker
- 1 spsk vanillesukker (eller kornene fra 1 stang)
- 2 spsk maizena
- 1 stang kanel
Fremgangsmåde
creme
Bland alle ingredienser til cremefyldet i en gryde.
Bring forsigtigt i kog under omrøring. Rør hele tiden.
Hæld det i noget andet når det er blevet cremet. Så brænder det ikke på i gryden imens du laver noget andet.
Form skålene
Smør formen og drys den med mel så de ikke sidder fast efter bagning.
Skær butterdejen ud i stykker det er ca. dobbelt så store som dine forme. Hellere for store end for små stykker. Der går ikke noget til spilde.
pres dejen godt ned i formen så der ikke er lufthuller. Skær det overskydende dej af og gem det.
Det dej der bliver til overs klemmer du sammen til en klump og skærer i ca. 30 g store stykker.
Pres stykkerne ud til de er skåleformede ligesom de andre.
samling
Si cremen så der ikke er klumper og kanelstykker i.
Hæld ½ dl (3 spsk) creme i hver skål.
bagning
Bages 15 min ved 200°C. Indtil de er gyldne og cremen buler opad.
Grilles derefter i ca. 5 minutter indtil de får de karakteristiske mørke pletter.
Pas på! De er vanedannende.
Noter
Min kageform har plads til 12 stk. Hver form er ca. 5 cm i bunden og 8 cm i toppen. De kan rumme en lille bitte smule mindre end 1 dl.
Normalt bruger jeg min egen hjemmelavede butterdej, men i videoen bruger jeg en glutenfri butterdej fra Schaer. Den er ikke så god, men det var nødvendigt :-S
Din creme er der nok ikke saa meget i vejen med.DK ved hvordan man laver cremer.
Men din dej er helt forkert!!!! Proev engang og se den her:
https://foodwishes.blogspot.com/2018/11/portuguese-custard-tarts-hieronymites.html
Naar man taler med portugisere om "Pastel De Nata",skal man passe meget paa hvad man siger
Nok om det.
Jeg vil gerne takke dig for dine mange og gode originale danske opskrifter
Med venlig hilsen
Jan M Jensen
Brasilien
Hej Max, dejligt at du deler opskriften om pastel de nata. Jeg kommer fra Portugal og tænkte at rette lige nogen detailer. Man bruger ikke fløde, maizen heller ikke vanilje i pastel de nata. Det er mælk med noget fedt i, kanel, mel og citron. Og selvfølgelig æg og sukker. Held og lykke :)