1
af: Max M Rasmussen
@
delt

Ramsløgpesto - pesto af ramsløg - Berlin Wannsee - kvalilog_1

Pesto er en af de bedste måder at bruge krydderurter på, og man kan lave pesto af næsten alle de "fine" etårige krydderurter. Ramsløgpesto er nok min favorit. En kraftig men fin smag. Ramsløgsæsonen er kortere end nederdelen på en realitystjerne, så det er med at komme af sted når tiden er til det. Dette er også den første video jeg laver som en "vlog" hvor jeg kommer ud af køkkenet og møder verden. Jeg jagter ramsløg I skovene omkring Wannsee nær Berlin.

ingredienser

giver1.00 stk. af317.50 g, ialt317.50 g
  • 100.00 g ramsløg (100.00 %)
  • 50.00 g pinjekerner ; ca 1 dl per 50 g (50.00 %)
  • 1.50 dl olivenolie ; berhøver ikke være en af de dyre. (150.00 %)
  • 15.00 g parmesan, friskrevet ; ca. 2 spsk (15.00 %)
  • 0.50 stk citron, saften af ; ca. 3 spsk (0.00 %)
  • 0.50 tsk salt (2.50 %)

Fremgangsmåde

Pluk et stort bundt ramsløg. Eller køb dem hvis du ikke ved hvor der vokser nogen.

Skyl ramsløgene godt.

Bland det hele sammen I en blender og blend til det er en creme.

Noter

Den kan holde sig lææænge i køleren. Der er ca. 2% salt i, hvilket fremme mælkesyrekulturer i blandingen. Så teoretisk set bliver den ikke for gammel men begynder at fermentere i stedet for. På samme måde som surkål, kimchi osv. Det er en gammel konserveringsmetode som gør at den teoretisk set kan holde i måneder. Hvis du er i tvivl om den blevet for gammel, så hold øje med mug, lugt til den og smag på en lille smule inden du blander den i noget.

Luftfoto af ramsløgpesto - Max M Rasmussen
Ingredienerne - Max M Rasmussen
Ramsløgpesto - Max M Rasmussen