0
af: Max M Rasmussen
@
delt

Rabarbergrød - med rigeligt fløde

Er det havregrød eller rabarbergrød, eller måske jordbærgrød der er vores overordnede nationale grød? jeg ved det ikke. Men på den her årstid er det helt sikkert rabarbergrød. Den tager 10 minutter at tilberede, og den har masser af smag.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • ½ dl vand
  • 2 dl sukker
  • 1 spsk vanillesukker (eller vanillestang)

tilbehør

  • Fløde. masser af fløde.

Fremgangsmåde

Skær rabarberne i små stykker. Fjern eventuelle seje eller træede dele af stilkene.

I en gryde tilsættes de skårne rabarber, vand, sukker og vanillesukker (eller kornene fra vanillestangen).

Varm op på medium varme og lad det simre i cirka 10-15 minutter, indtil rabarberne er bløde og falder fra hinanden. Rør lejlighedsvis for at forhindre, at det brænder på.

Når rabarberne er blevet bløde, kan du bruge en gaffel eller en kartoffelmoser til at mose dem til en jævn grød. Du kan også vælge at efterlade nogle større stykker, hvis du foretrækker mere tekstur i din grød.

Hvis du koger vanillestangen med, skal du fjerne den fra gryden.

Smag grøden til og tilføj eventuelt mere sukker, hvis du ønsker en sødere smag.

Lad rabarbergrøden køle lidt af, inden du serverer den. Du kan servere den varm, lunken eller kold, alt efter din præference.

Når det kommer til tilbehør, kan du servere rabarbergrøden med masser af fløde. Hæld rigeligt med fløde over grøden, så den får en lækker cremet konsistens og en sød kontrast til den syrlige rabarbersmag.

Noter

Er også god som grundgrød til en trifli, på fuglereder med flødeskum og oven på din yoghurt.

En portion med rigeligt fløde - Max M Rasmussen
Mmmh ... rabarbergrød - Max M Rasmussen
Så er der dessert - Max M Rasmussen
Ingredienserne - Max M Rasmussen