1
af: Max M Rasmussen
@
delt

Mælkekefir - Den lokale pusher - kvalilog_3

Mælkekefir er ikke så sædvanligt at lave selv, men det er utroligt nemt. Det virker både ved stuetemperatur og i køleskabet. Det sværeste er at få fat i nogle kefir gryn til at starte med. Der skal man "kende nogen der kender nogen". Der er også en helt simpel opskrift på en kefir smoothie.

Få fat i nogen der har nogle kefir gryn :-s Spørg evt. på facebook gruppen Kefir og Kombucha DK (Alt Om Fermentering)

Kom dem I en skål med noget mælk og lad det stå på køkkenbordet indtil det er blevet tykt. Typisk tager det 24 timer. Det kan også stå i køleskabet, men så varer det lidt længere tid.

Mælkekefir smager som en råmælksost. Kraftigere end fx yogurt eller skyr. Specielt egnet til ikke søde smoothies.

Si grynene fra til at lave en ny portion og brug den tykke mælk du sier fra.

Ingredienser smoothie

  • 1 portion kefir
  • 1 dl grønne ærter (gerne frosne)
  • 1 banan
  • 1 stump ingefær

Blend det hele sammen.

Kefir gryn - Max M Rasmussen
Ingredienser til smoothie - Max M Rasmussen
Færdig smoothie - Max M Rasmussen