30
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hjemmelavet okara morgenmix - sød müsli med soyabønner

Hjemmelavet okara morgenmix, hjemmelavet youghurt, hjemmelavet sirup og appelsin. Appelsinen har jeg altså købt. Undskyld! - Max M Rasmussen
Når man laver soyamælk har man en rest der hedder "okara". Hvis man rister den gylden, så smager den som ristede mandler. Den er derfor særdeles velegnet til en hjemmelavet "müsli". Ikke sådan tænkt at "nu har vi alligevel en rest soyafars og så skal det jo bruges til noget!" men som en rigtig god morgenmix som ungerne ligefrem spørger efter.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Bland det hele sammen i én stor beholder.

Fordel i 2 store bradepander. Helst med høj kant.

Ristes i ovnen ved 200 grader i indtil det er gyldent.

Det er svært at sige hvor længe det skal have, de det er afhængigt af hvor meget soyamæk der er presset ud af okaraen.

Men ca. en time er et godt bud. Rør rundt hvert kvarter eller mindre, så det ikke brænder på. Specielt til sidst når vandet er fordampet. Så går det stærkt.

Noter

Jeg bruger den våde okara direkte fra soyamælks produktionen. Det er det nemmeste. Har du tørret okaraen skal du komme et par dl vand i blandingen også så det klumper lidt sammen.

Køb gerne det billigste havregryn du kan finde. Det bliver ristet en gang mere, så smagen ændrer sig alligevel meget, til det bedre.

Kan sagtens spises med hjemmelavet soyamælk. Så kan man føle sig dejligt frelst imens. Det er skønt :-D

Det her er en nem og billig opskrift, men der er mere inspiration til hvad du kan komme i morgenmix her.

De ublandede ingredienser - Max M Rasmussen
Blandes godt sammen - Max M Rasmussen
Bages godt - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Hvor købes Okara

Hej - vil rigtig gerne prøve denne her, men hvor i alverden får jeg fat i Okara?

Hvor købes Okara

Det er et restprodukt når du laver soyamælk. Så se eventuelt min opskrift på det. Hjemmelavet soyamaelk Men ellers kan du bare lægge soyabønner i blød en 8 timer, og så koge dem i ½ time, og lade dem køle af. Du kan så hakke dem fint i food processer for at få okara. Alternativt er der en anden musli opskrift her som du kan bruge: Hjemmelavet morgenknas og chokoladknas
0
af: Anonymous

Holdbarhed

Hvor lang tid kan det holde sig og hvordan opbevares det bedst? Venlig hilsen Yvonne

Holdbarhed

Müslien kan holde sig i uger når den er tør. Det samme kan okaraen. Friskhakket okara der ikke er tørre kan holde sig op til en uge i køleskabet. Men nok nærmere 3-4 dage. I fryseren i månedsvis. - Max
0
af: Anonymous

Sukker

Kan man lave det med mindre sukker? Jeg vil rigtig gerne lave det, men det skal være sundt på den rigtig sunde måde:) Har du ikke et godt forslaag:)?
0
af: Anonymous

Her dufter skønt.

Jeg har lige nu en stor portion Okara-mix i ovnen, det dufter skønt. Glæder mig til at smage det på den nylavet græske yoghurt. Bliv endelig med at diske op med disse fantastisk inspirerende opskrifter/videoer. Det er absolut værdsat. Har efterhånden afprøvet en hel del af dine opskrifter, alle til stor fornøjelse for mig og min familie.