Hjemmelavet okara morgenmix - sød müsli med soyabønner
Ingredienser
- 1 gang okara tilovers af én portion soyamælk af 500 gram soyabønner.
- 4 dl sukker
- 2 spsk vanillesukker
- 1 kg havregryn.
- 200 gram kokosrasp (1 pose)
Fremgangsmåde
Bland det hele sammen i én stor beholder.
Fordel i 2 store bradepander. Helst med høj kant.
Ristes i ovnen ved 200 grader i indtil det er gyldent.
Det er svært at sige hvor længe det skal have, de det er afhængigt af hvor meget soyamæk der er presset ud af okaraen.
Men ca. en time er et godt bud. Rør rundt hvert kvarter eller mindre, så det ikke brænder på. Specielt til sidst når vandet er fordampet. Så går det stærkt.
Noter
Jeg bruger den våde okara direkte fra soyamælks produktionen. Det er det nemmeste. Har du tørret okaraen skal du komme et par dl vand i blandingen også så det klumper lidt sammen.
Køb gerne det billigste havregryn du kan finde. Det bliver ristet en gang mere, så smagen ændrer sig alligevel meget, til det bedre.
Kan sagtens spises med hjemmelavet soyamælk. Så kan man føle sig dejligt frelst imens. Det er skønt :-D
Det her er en nem og billig opskrift, men der er mere inspiration til hvad du kan komme i morgenmix her.