Fransk (french) toast
Fransk toast
Ingredienser
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 4 skiver lyst brød
- sirup og smør til at hælde over.
Fremgangsmåde
Bland æg og mælk med en gaffel i et fad med plads til mindst 2 skiver brød.
Kom brødskiverne i og lad dem opsuge så meget æggemasse som muligt. Måske en 5 minutters tid.
Steg i smør på en mellemvarm pande.
Server med sirup på. Måske endda også et lille stykke smør. Og kanel...
Noter
Du kan komme kanelsukker, flormelis, marmelade, flydende karamel, chokoladesauce, sirup, sukker, frugt, eller hvad du ellers har af flydende sødt, på.
Fransk toast behøver heller ikke blive spist med sødt tilbehør.
Bruger du fisk eller friske grøntsager er det også godt som tilbehør. Ja nærmest sundt. Eksempler er røget ørred, laks eller makrel. Tomatsalsa. Guacomole. Avocado i skiver osv. osv.
Det er også godt som morgenmad i stedet for amerikanske pandekager.
Se også opskriften på Arme riddere.