Appelsin - Chokolade Muffins
Før i tiden gad jeg ikke spise muffins. jeg kendte dem kun som små stykker sandkage med papir der skulle trækkes af. Kedeligt og besværligt.
Men når vi så var i udlandet har familien altid været begejstret for at komme ind på Starbucks og få cacao og muffins. Deres muffins er også gode stor og bløde.
Jeg har så lavet denne opskrift med inspiration fra dem. Dog vil familien nu hellere have "vores egne" muffins.
Ingredienser
Tørt
- 6 dl mel
- Knivspids salt
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
Vådt
- 2 1/2 dl yoghurt, A38, ymer eller lign.
- 1 1/4 dl olie/smør
- 2 1/2 dl sukker
- 1 æg
Fyld
- 1 appelsin
- 100 gr 70% chokolade
Fremgangsmåde
Bland de tørre og våde ingredienser hver for sig.
Hak chokoladen groft. 1/2 x 1/2 cm stykker.
Riv appelsinskallen. Klem juicen ud af appelsinen. Bland begge dele ned i det våde.
Rør det våde og det tørre sammen med grydeske eller lign. Rør kun indtil alt melet er vådt. Hvis du rører for meget bliver de mindre kage agtige og mere som brød. Krummen ændrer struktur og den bliver sej og luftfyldt. Muffins skal være bløde og svampede.
Hæld dejen på muffin forme der er store nok til at der bliver 12 stk. ud af det.
Bag ved 200 grader (varmluft) i 20 minutter. Indtil de er gyldne.
Køles i mindst 20 min inden spisning.
Super opskrift Max - har lige bagt 30 mini med bagetid på knap 10 min. Yummie