Kikærter er billige, sunde og kan bruges til et utal af retter. Desværre skal de sættes i bløde mange timer før man kan koge dem. Hvem af os husker det? Så ender det som regel med kikærter på dåse, eller med at lave noget andet. Heldigvis kan man tilberede dem på under en time med en trykkoger.
Det er i virkeligheden meget simpelt at bruge trykkogeren til kød. Det skal bare koge i 1/3 af tiden som det eller skulle. Så en steg der skal have 1 1/2 time på anden vis skal bare have 1/2 time i trykkogeren.
Her er alligevel en oversigt, hvis man ikke ved hvor lang tid kødet skal have.
Oversigt over stegetider i trykkoger for kød. Når der tales om frigørelse i tabellen, menes der ved "naturlig" at trykkogeren får lov til at køle af, og miste trykket, i sit eget tempo. "Hurtigt" betyder at den køles ned ved at sætte den i vasken og overhælde den med kold vand, eller ved at bruge grydens dampudløser.