emner:
mere ...
Man har en tendens til at salater ender som Iceberg, tomat, løg og agurk. Der er heldigvis mange simple og gode franske klassikere man kan lade sig inspirere af.
Opskrift med video - Langtidshævet brød. Det bedste brød jeg nogensinde er stødt på er sjovt nok også et af de mest simple at bage. Det skal ikke æltes og det kræver kun ganske lidt håndtering. Som regel under 10 minutter. Den eneste ulempe er at det skal hæve meget længe, så processen kan være svær at få ind i en arbejdsdag.
læs mere ...
Hvis du har lært at stege kød ud fra traditionelle kogebøger, eller din mors opskrifter, så er alt hvad du ved om at steg kød forkert! Du bruger alt for høj temperatur og alt for kort tid. De danske kødopskrifter stammer helt tilbage fra dengang det kun var trækomfurerer med indstillingen "varm". Vores moderne elkomfurer har gjort opskrifterne forældet. Den eneste måde at få kød rigtigt godt på, er ved at langtidsstege det ved lav temperatur.
læs mere ...
Opskrift med video - Den klassiske danske ret, som stammer fra Italien og Tyskland. Den er stort set ukendt i resten af verden, men herhjemme kan vi ikke leve uden.
læs mere ...
Opskrift med video - Det bedste stykke kød på grisen er nakkestegen. Mørt og fedtmarmoreret. Hvis det bliver behandlet rigtigt kan det blive så mørt at det kan trækkes fra hinanden med to gafler. En tur i grillen giver det samtidig en smag som af en mild bacon. Nakkefillet kan også gå i en snæver vending, men det er altså ikke helt så mørt.
læs mere ...
323 Lav en surdej
Opskrift med video - Det er nemt at lave sin egen surdej. På trods af at de fleste kun har hørt om denne mytiske ting. Hjemmelavet brød bagt på surdej. Problemet er næsten altid at komme i gang. At få lavet surdejen.
læs mere ...
Stegt kyling er enkelt at lave og smager godt. Men desværre ender man tit med enten at have rå kyllingelår eller sejt brystkød. Det kan man undgå hvis man blot anvender lidt simpel teknik. Begge typer kød kan blive perfekte. Saftige bryststykker, møre lår og sprødt skin. Dette er den endegyldig (det kan ikke gøres bedre :-D) opskrift.
læs mere ...
Opskrift med video - Flæskesteg er godt, men den hellige gral inden for for flæskesteg er at få sprød svær. De fleste kæmper med det. Får man så endelig sværen sprød så er kødet fuldstændigt sejt. Her er en opskrift der giver tricksene til både saftig steg og sprød svær.
læs mere ...
Opskrift med video - Normalt syntes jeg at gulerodskage er en vederstyggelighed. En tør og kedelig ting, som kvinder med dårlig samvittighed laver. Men Karins opskrift virker overhovedet ikke sund at spise, og den smager heller ikke sådan. Den smager kanon. Så jeg takker hende for opskriften.
læs mere ...
Eller som ungerne kalder den. "Karbonader med frugtsovs." Endnu en klassiker i det danske køkken. Simpel og god bondemad. Det er en perfekt ret der ikke behøver at pilles ved, så jeg tror ikke engang jeg har lavet opskriften om fra da jeg lærte den at kende som barn.
læs mere ...
Muffins er en dejlig simpel og fleksibel kage. Hvis du kender "muffin metoden", og den simple grundopskrift kan du nemt bygge videre og lave dine egne opskrifter. Så her er en grundig forklaring af hvordan muffins "konstrueres", og hvorfor.
læs mere ...
315 Crème brûlée
Opskrift med video - Crème Brûlée er *den* klassiske dessert. Lækker sprød top. Cremet fyld. Simpel at lave. Få ingredienser, og så er det altid lidt af et show-off at stå med gasbrænderen.
læs mere ...
Lam keftiko (lam kleptoman?) er en gammel græsk ret. Det er normalt den ret man tænker på som "stegt lammekølle". Rygtet vil vide at den blev lavet ved at grave et stjålet lam ned i et jordhul fyldt med glohede sten. Lammet blev så dækket til og man kunne hente det stegte kød dagen efter. Ejeren af lammet ville ikke kunne lugte hvor det blev stegt pga. nedgravningen, og man kunne slippe afsted med det.
læs mere ...
Franskbrød er en klassiker. Selvom jeg har bagt "verdens bedste brød" i årevis, så forsvinder franskbrødet alligevel hurtigere når jeg bager det :-S Så der må jo være et eller andet ved det som holder. Jeg bruger ofte denne simple og hurtige opskrift som aldrig fejler, og som ikke kræver andet end en almindelig ovn. Den giver et godt franskbrød i løbet af 2 timer.
læs mere ...
311 Kanelsnegle
Det er uden tvivl den opskrift jeg oftest bliver presset til at lave. Men det er jo også nemt at forstå. Hvem kan ikke lide kanelsnegle? Det her er en grundopskrift, med et par populære variationer.
læs mere ...
Opskrift med video - Denne kagemand er fra mit barndoms hjem. Den bliver stadigvæk serveret til enhver fødselsdag. Det gode ved den er at dejen også er en rigtig god bolledej. Så man behøver ikke lave seperat bolle og kage dej. Åh ja. Det er også familiens yndlings opskrift på kanelsnegle.
læs mere ...
309 Foccacia brød
Opskrift med video - Foccacia er et italiensk fladbrød som er i familie med Pizzaen. Men i modsætning til pizzaen så serveres foccacia brød som et tilbehør. Jeg har serveret det nogle gange til familliefester. Det forsvinder hurtigere end "verdens bedste brød", og jeg bliver konstant plaget om opskriften. Så her er den.
læs mere ...
Hakkebøffer med bruns sovs af pandesky er alles livret. Ja ok næsten. Men man skal lede længe for at finde nogen der ikke kan lide det.
læs mere ...
Opskrift med video - Simpel opskrift. Stor brugbarhed. Mørdejen er det der i mange opskrifter samler ingredienserne til noget særligt. Den er også hurtig at lave. Her er et eksempel på både at gøre det manuelt og på at bruge en foodprocessor. Jeg bager også bunden uden fyld.
læs mere ...