emner:
mere ...
Pesto er en af de bedste måder at bruge krydderurter på, og man kan lave pesto af næsten alle de "fine" etårige krydderurter. Ramsløgpesto er nok min favorit. En kraftig men fin smag. Ramsløgsæsonen er kortere end nederdelen på en realitystjerne, så det er med at komme af sted når tiden er til det. Dette er også den første video jeg laver som en "vlog" hvor jeg kommer ud af køkkenet og møder verden. Jeg jagter ramsløg I skovene omkring Wannsee nær Berlin.
Opskrift med video - Mad der blævrer er altid sjovt, og desserter er for sjov. Så den sjove og lækre Panna Cotta er den ideelle dessert. Den er nem at lave, den smager godt, og den er så neutral at den passer på en desserttallerken med næsten alt som tilbehør. Ikke uden grund at den er en klassiker.
læs mere ...
Opskrift med video - Foccacia er et italiensk fladbrød som er i familie med Pizzaen. Men i modsætning til pizzaen så serveres foccacia brød som et tilbehør. Jeg har serveret det nogle gange til familliefester. Det forsvinder hurtigere end "verdens bedste brød", og jeg bliver konstant plaget om opskriften. Så her er den.
læs mere ...
Opskrift med video - Biscotti betyder "dobbeltbagte" og er i virkeligheden en generel betegnelse for småkager. Denne version med mandler hedder i virkeligheden Cantucci og stammer fra Toscana.
læs mere ...
Der er mange opskrifter på kødsovs til pasta. De fleste tager udgangspunkt i den klassiske italienske bolognese. Det er stadigvæk en af de bedste opskifter, men der er mange forskellige versioner af den på nettet. Så vidt jeg har kunnet finde ud af, så er denne version meget tæt på "originalen".
læs mere ...
En god tomatsauce gøre hele forskellen. Hvad enten den skal dække en pizzabund eller den skal på en portion pasta. Man kan finde opskrifter med ovnbrunede tomater, ost og vin. det syntes jeg ikke er nødvendigt. Min opskrift er simpel, men der gemmer sig også et par hemmeligheder i den.
læs mere ...
Opskrift med video - Risotto kan laves på mange måder. Min favorit er med svampe. Det er et god tilbehør til næsten alting. Stegte grøntsager, en god bøf, fisk. Risottoen er ligeglad. Den tilpasser sig bare.
læs mere ...
Da jeg havde frikadellesløjd i skolen, i 6. klasse tror jeg, var det mest eksotiske vi kunne få lov til at lave sådan noget der hed osso buco. Det var ret eksotisk. Der var tomater i sovsen og der var også sådan nogle hvidløg i. Og vin i ... hvor eksotisk kunne det da lige blive. Osso buco er en af de retter som er lige så moderne i dag som dengang i 70'erne. Så ved man bare det er en klassiker.
læs mere ...
Opskrift med video - Basissuppen/juliennesuppe er en simpel grøntsagssuppe som minder meget om den italienske minestrone. Med få ændringer ER det en minestrone. Men jeg laver som regel denne mere simple udgave, og så smider jeg bare i hvad jeg lige har af ekstra ting for at peppe den lidt op.
læs mere ...