89
af: Max M Rasmussen
@
delt

Wienerbrød fastelavnsboller - cremeboller

Fastelavnsboller - cremeboller - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Fastelavnsboller med creme får vi alt for lidt. Det er synd kun at spise dem om vinteren! Men bageren vil jo ikke rigtigt sælge uden for sæsonen. Så her er en opskrift så du kan lave dem selv. hele året rundt .... og så bare kald dem cremeboller så din familie ikke syntes du er underlig.

Ingredienser

giver 16 stk.

remonce (Se opskriften)
  • 50 gram sukker
  • 50 gam smør, blødt
  • 50 gram marcipan
kagecreme (se opskriften)
  • 2 æg
  • 100 gram sukker
  • 3½ dl fløde
  • 2 tsk maizena eller mel
  • 2 tsk vanillesukker

evt pynt og fyld

  • 2½ dl syltetøj  (i stedet for creme hvis du foretrækker det.) (se opskrift)
  • ½ liter piskefløde, pisket til skum

æggevask og sukkerdrys

  • 1 æg
  • 1 spsk fløde, mælk eller vand
  • sukker til drys

glasur

  • 200 gram flormelis
  • 2 spsk vand

Fremgangsmåde

Lav cremen og lad den køle af imens du laver resten.

Bland remoncen.

Lav wienerdejen :-S

Rul wienerdejen til en 40 cm x 40 cm plade på ca. ½ cm tykkelse.

Skær evt. kanterne lige så du har et helt pæn firkant.

Dejen skal skæres i 16 lige store stykker.

Skær den den i 4 strimler på hver led ved at dele den på midten og så dele de to stykker på midten igen.

Gør det samme på den anden led. Så har du 16 stykker.

Kom en klat remonce på midten af hvert stykke. Ca. 1 tsk fuld.

Pres hjørnerne helt ind over remoncen så den er dækket helt. Brug remoncen som "lim". Du skal ende med en lille firkantet pakke med remonce i, som er helt tæt.

Læg dem på bradepanden med samlingen nedad.

Pisk æg og fløde sammen til æggevask. Pensl dem blanke med æggevasken.

Lad hæve til dobbelt størrelse, ca ½-1 time. Dejen må ikke bleve så varm så at smørret smelter.

Bages i 20-25 minutter ved 180°C varmluft.

Rør flormelis og vand sammen til glasur.

Kagerne køles i mindst 20 minutter inden fyldet kommer i og glasuren kommes på.

Skær dem over på midten til to halvdele.

Kom dit fyld i. En kod kombi plejer at være 1 spsk creme, 1 stor spsk flødeskum, 1 tsk syltetøj eller marmelade. I videoen kan du se et Nutella glas på et tidspunkt. Det er smager også fint som fyld ...

Noter

Se wienerbrøds grundopskriften grundigt igennem først :-D

Fastelansboller med flødeskum - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Dagen før

Kan man bage bollerne dagen før eller bliver de kedelige ?
0
af: Anonymous

Ny:)

Ny opskrift med kanon video og ny musik kan ikke være bedre

Ny:)

Musikken ligger her uden speak. Hvis det skulle interessere nogen at høre den: www.youtube.com/watch?v=rqOTNcSHLJQ
0
af: Anonymous

Jeg vil gerne fryse halvdelen af dejen. Skal jeg fryse den når jeg har lagt remonce i og  dækket den, eller skal jeg fryse den når jeg har skået den midt over og ligge halvdelen i fryseren? Tak for god opskrift:)

0
af: Anonymous

Hej

Kan jeg lave fastelavnsbollerne i forvejen, hvor jeg folder dem og gør klar til bagning, og så først bager dem næste dag?

Vh Tina.


0
af: Anonymous

Pastabike

Hej Max, Du må anskaffe dig en pastabike som du kan bruge til at dele dejen i flere lige store stykker. Jeg har en og det virker fint. Tak for en super hjemmeside. Du finder den på www.amazon.com/gp/product/B0000DE0XX/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&tag=thepastamaker-sidebar-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B0000DE0XX /Mathias

Pastabike

Ah, ja. Dem har jeg set. Familien mangler altid gaveønsker. Den skriver jeg da lige på listen :-D
0
af: Anonymous

Hej! Jeg har prøvet at lave opskriften flere gange, men min dej vil ikke hæve ? 

Jeg følger din opskrift nøje og har koldt, blødt smør og ælder meget meget lidt..

Hvad gør jeg forkert ?