36
af: Max M Rasmussen
@
delt

Udstyr til cupcakes

Det eneste helt nødvendige udstyr - metal og/eller papirsforme - Max M Rasmussen
Hvilket udstyr skal der bruges til cupcakes? Her er en liste over det mest nødvendige.

Papirforme

Papirformene er ikke strengt nødvendige. Men de forhindrer at kagerne tørrer ud så de kan holde sig i flere dage. Specielt hvis der er smørcreme på. Det er også praktisk hvis man har lavet til mange at man ikke behøver en tallerken. Man kan spise direkte af papiret.

De kan dog sjældent holde på dejen når den hæver under bagningen. Så hvis du kun bruger papirsforme risikerer du cupcake sammenrend af den værste skuffe i din bradepande.

Metalform til papirformene

Metalformen forhindrer at papirformene vælter og flyder ud over det hele. Den holder på formen. Man kan sagtens bage direkte i formen. Selvom det er en slip let form, så er det bedst at smøre den med smør og drysse med mel så kagerne kan slippe.

Sørg for at dine papirsforme har en størrelse så de passer til din metalform.

Portionsværktøj / is-ske / ice scoop

Man kan få den i utallige størrelser. Jeg har en på lidt under ½ dl, som jeg bruger til 1000 ting. To af dem i en cupcake form og så bliver de alle sammen den samme rigtige størrelse.

Frysepose eller tyllepose med stor stjernespids

Hvis man vil have den populære glasur "swirl", eller hvirvel som vi ville sige på dansk, så skal du bruge en sprøjtepose af en slags. Det bliver pænt, men har den ulempe at der kommer ret meget glasur på. Det bliver nemt for sødt for mig.

Der er ingen grund til at starte med en pro-tylle med stjernespids. En lidt kraftig frysepose laver også et pænt mønster. Bare fyld cremen i og klip imellem ½ og 1 cm af spidsen.

Spatel eller bred smørrekniv

Den nemmeste måde at komme glasuren på. Smør det på. Giver også et tyndere lag glasur, hvilket jeg foretrækker.

Det er nogengange en fordel at bruge en varm spatel hvis man skal have heeelt glat overflade på sit smørcreme. Så skal man bruge en i metal. Men ellers gør det ikke den store forskel. Specielt ikke hvis man drysser pynt på til sidst.

Æbleudstikker eller melonudhuler til fyld

Hvis du vil lave "ilagt" fyld, så er en af de bedste metoder en melonudhuler (Parisiennejern). Alternativt kan man bruge en æbleskrogsudstikker. Hullet dækkes med glasur så det ikke kan ses.

Papirsforme ... de mest maskuline jeg kunne finde :-S - Max M Rasmussen
Muffinform i aluminium med slip-let-belægning - Max M Rasmussen
Is ske - et af mine mest brugte værktøjer - Max M Rasmussen
Pro tyllesprøjte med stjernespids. Jo større spids jo bedre. For en blød hvirvel er det nemmest at bruge en pose med patentluk. - Max M Rasmussen
Cupcake med glasur hvirvel - Max M Rasmussen
Udemærkede spatler til at fordele smørcreme med - Max M Rasmussen
Udhulede og fyldte cupcakes - Max M Rasmussen