Sydstatskylling - paneret og friturestegt
Ingredienser
- 4 kyllingelår. Parter dem i over- og under-lår
- 1 liter kærnemælk (eller sødmælk)
- 1 tsk salt
- 1 spsk salt
- 125 gram mel
- 1 tsk paprika eller cayennepeber
- 1 sammepisket æg
- 1/2 liter olie
Fremgangsmåde
Marinering
Læg de otte stykker kylling i et lille fad og dæk dem med mælken.
Hæld den ene tsk salt hen over.
Dæk til med folie, og lad det stå i køleskabet natten over. Eller i det mindste et par timer.
Hæld kylling og mælk i en gryde og lad det simre indtil kyllingen er mør.
Smid ikke mælken ud bagefter. Si den og lave sovs af den, eller kom den i en gryderet.
Tag kyllingestykkerne op, lad dem dryppe af og afkøle lidt på en rist.
Panering
Bland mel, 1 spsk salt og cayennepeber i et fad eller en skål.
Dyp kyllingestykkerne i melet
Vend i det sammepiskede æg og sørg for at dryppe det godt af. Kyllingen skal kun være så fugtig af ægget at melet kan sidde fast.
Dyp dem i melet én gang til.
Du kan sagten skifte den sidste tur i melet ud med en tur i rasp, der er krydret ligesom melet. Så kommer der lidt mere skorpe. En dejlig dobbel panering.
Lad dem tørre i et kvarters tid.
Varm imens fedstoffet op i en sautepande med høj kant, eller en bred gryde. Når olien er godt varm (160-180 grader) er kyllingen sikkert tør nok.
Steg kyllingestykkerne 1-2 minutter på hver side indtil de er gyldne.
Noter
Alternativt kan du panere på samme måde som jeg gør med fiskefiletterne i denne opskrift. Det giver en tykkere og mere sprød skorpe.