Svensk pølseret
Ingredienser
- 1½ kg kartofler
- 2-3 spsk olie (nok til helt at dække bunden af gryden)
- 25 gram smør
- 3 løg (mellemstore)
- 8-10 pølser til at stege
- 1 spsk paprika
- 4 dl mælk
- 1 dl fløde
- 140 gram tomatpuré (1 dåse)
- 1 spsk salt (ca.)
- purløg (til pynt)
Fremgangsmåde
Jeg beklager de skæve farver i videoen. Lyset drillede mig.
Skræl og kog kartoflerne. Lad dem køle af. Eller brug rester fra dagen før.
Skær kartofler i stykker der er 1-2 cm store.
Skær løgene i tern.
Skær pølserne over i skrå skiver. Jo mere skrå de bliver, jo mere overflade får de, og smagen i pølseretten kommer af den brunede overflade på pølserne. Så stor overflader giver stor smag.
Varm olien i en gryde. Jo bredere gryden er jo bedre.
Kom smørret i og lad det bruse af.
Tilsæt de hakkede løg. Lad dem stege indtil de er gyldne og gennemsigtige. Løgene karameliserer og får en sødere dybere smag.
Tilsæt paprikaen og rist den med indtil den også bliver mørkere i farven. Når man rister tørre krydderier smager og dufter de af meget mere.
Tilsæt pølserne. Brun dem godt. Jo mere farve jo mere smag. Med mindre de brænder på :-)
Tilsæt mælken.
Tilsæt saltet.
Tilsæt tomat pureen.
Rør godt rund. Når først kartoflerne er i, så går de nemt i stykker under omrøringen, så det er bedre at røre nu.
Tilsæt kartoflerne og vend dem forsigtigt rundt i sovsen.
Lad retten simre under låg i 15 minutter. Rør forsigtigt rundt en gang imellem. Mælken brænder nemt på.
Vend fløden i retten og lad den simre et minut eller to mere. Så er den færdig.
Serveres evt. med purløg som pynt.
Dejlig ret; og tillykke med den fine ombygning af sitet
Tak - max
hvor mange personer er denne mængde i opskriften tiltænkt til?