119
af: Max M Rasmussen
@
delt

Shortbread - engelske småkager

Engelske shortbread. Verdens mest simple kageopskrift. - Max M Rasmussen
Shortbread er en sjov størrelse. Det er bogstavligt talt den mest enkle kage der findes! Kun 3 ingredienser. Jeg tror ikke man kan lave en opskrift mere enkel og så få noget spiseligt ud af det som kan kaldes en kage. For mig er det "Ground Zero" inden for kager. Der hvor det hele starter. Alle andre kager er variationer af den. Well ok. Det er måske så meget sagt, men den tager kun 5 minutter at lave, og kan spises med syltetøj eller andet på.

Ingredienser

  • 125 gram smør
  • 55 gram flormelis
  • 180 gram hvedemel

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 190 grader

Start med smør og sukker. Pisk alle ingredienser sammen.

Saml dejen til en solid klump og rul den ud i en tykkelse på ca. 1 cm.

Form den til småkager. Jeg plejer at bruge en pizzakniv til at skære den i aflange firkanter, men der er et fremragende tidspunkt at bruge de småkageforme du har liggende et sted bagest i skabet.

Drys dem med lidt ekstra flormelis.

Bag dem i 15-20 minutter indtil de er gyldne.

0
af: Anonymous

Engelsk?

Tror vist du har misforstået noget - Shortbread er ikke engelsk - men skotsk. Men tak for opskriften :)
0
af: Anonymous

Engelsk?

Du har helt ret i, at Shortbread oprindeligt er skotsk. Den største producent "Walkers" er også et skotsk firma. Men shortbread laves også i England, Irland, Danmark og Sverige på grund af den store popularitet. Vh Erik
0
af: Anonymous

Antal

Hvor mange kager bliver det cirka til? Bliver det til så mange, som på billedet eller har du ikke lagt alle kagerne på tallerkenen?
0
af: Anonymous

Shortbread

Den helt rigtige opskrift som bruges på de fleste små shortbreadbagerier i Skotland bruges der også rismel. jeg har en skøn opskrift fra et sådan lille bagerie. Hilsen Charlotte
0
af: Anonymous

Shortbread

Hej Charlotte Jeg skal lave en fremlæggelse på tirsdag og skal have et kreativt indslag så hvis du gad at sende mig opskriften inden tirsdag ville det bare være super skønt. kærlige hilsner Christine. Christineskoularsen.1@gmail.com
0
af: Anonymous

Shortbread

Hej Charlotte. Jeg kunne godt tænke mig den originale opskrift med rismel, hvis du vil være sød at sende den. Mvh. Henriette. si-ja-si@hotmail.com
0
af: Anonymous

Shortbread

Jeg tror bare du skal erstatte hvedemel med rismel.
0
af: Anonymous

Shortbread

Hej I nogle opskrifter står der majsmel. Min venindemener det kan erstattes af kartoffelmel, som i specier. Harnogen prøvet det?
0
af: Anonymous

Kan jeg få den originale?

Hej jeg er en 7 klasses elev og vil gerne have den originale opskrift til en fremlæggelse;) tak dsgnielsen@gmail.com
0
af: Anonymous

god

jeg har prøvet at lave dem, og de smager godt. kh yunus jeg er et barn jeg har set alle dinne videoer og de er goe. (–:
0
af: Anonymous

Hej :)

De bliver gode - vil dog sige jeg har prøvet 2 udgaver - ved at erstatte flormelis med alm. sukker. Alt er en individuel smagssag, dog vil jeg sige at alm. sukker ændrer krummmen og giver den lidt mere liv. Er afhængig af kvalimad.dk og takker for en god opskrift.
0
af: Anonymous

kakao

Kan man tilsættes evt kakao for smag? De ser gode ud! :)
0
af: Anonymous

kakao

Det er nok aldrig prøvet, men selvfølgelig kan man erstatte en lille de laf melet med kakaopulver.