289
af: Max M Rasmussen
@
delt

Scones med chokoladestykker

Scones - billede fra videoen. - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Scones er lyst brød som er kemisk hævet. En mellemting imellem en bolle og en muffin. De er derfor meget hurtige og nemme at lave. Nåh ja ... de smager også godt.

Ingredienser

Det "tørre"

  • 500 gram mel
  • 1 tsk salt
  • 1½ spsk bagepulver

  • 125 gram smør (½ pakke)

Det våde

  • 3½ dl mælk (kærnemælk er bedst)
  • 1½ spsk sukker

Fyld

  • 100 gram 70% mørk chokolade (kan undværes)
  • 1 revet appelsinskal (kan undværes)

Fremgangsmåde

Bland mel, salt og bagepulver.

Ælt smørret ind i melblandingen. Ligsom til en mørdej. Det skal ligne krummer når det er færdigt.

Ælt resten af ingredienserne sammen i et minut eller to. Det skal bare blandes sammen, så det skal ikke æltes for længe.

Rul dejen ud til en tyk pølse og del den på midten indtil der er 16 stykker.

Bages 15-20 minutter i forvarmet ovn, ved 200 grader.

0
af: Anonymous

De ser gode ud er i gang med at lave en omgang ( glæder mig )

0
af: Anonymous

Lækkert

Hej Har netop bagt med denne opskrift, men skiftede kærnemælk ud med valle. Det blev super lækkert!
0
af: Anonymous

Mums!

Hej, jeg vil lige nævne at jeg prøvede opskriften i sidste uge og det må siges at være nemt og resultatet var en success! Tak for det! -Lau
0
af: Anonymous

Mums!

Den er god nok.. Håber jeg :) Bager den nu :)
0
af: Anonymous

Mums!

wowwwwww de er virkelig gode
0
af: Anonymous

10-15 minutter

Lækker opskrift. 20 minutter er lige i overkanten, kig til dem allerede efter 10 minutter, og giv dem ikke mere end 15.

10-15 minutter

ja det er altid svært med de temperaturer og tider. Jeg vil dog sige at jeg altid tester dem inden jeg skriver det på en opskrift. Så i min ovn er det 15-20 min :-) Men det er et tilbagevendende problem. Sjovt at det skal være så svært at lave ovne der gør det de siger.
0
af: Anonymous

10-15 minutter

Hey Tak for nogle lækre opskrifter og god forklaring dertil. Når du anvender ovnen til bagning bruger du så traditionel eller varmluft? Hvis du måske ville skrive dette til forhåbentligt kommende opskrifter, så vil jeg være yderst taknemlig Mvh. Andreas

10-15 minutter

Jeg bruger altid varmluft.
0
af: Anonymous

10-15 minutter

Tak for svaret :-)
0
af: Anonymous

10-15 minutter

Hej. Jeg bager den nu .. Håber den bliver god ;)
0
af: Anonymous

10-15 minutter

Helt enig 😂
0
af: Anonymous

10-15 minutter

Det kommer da an på hvordan ens ovn bager ;o)
0
af: Anonymous

Scores med chokolade stykker

Super lækre , jeg puttede 2tsk. Vanille sukker i . Nemt og hurtigt, stort hit ved børnene .
0
af: Anonymous

Scores med chokolade stykker

Jeg ser, at flere spørger, om scones kan fryses. Jeg vil gerne videregive min erfaring mht frysning: jeg laver en tredobbelt portion og blander alle de tørre dele - undtagen bagepulver - og smuldrer smørret i. Efter en tur i blenderen har man en grynet masse, som fordeles i fryseposer og fryses ned i passende, ens størrelse. Man kan jo så regne ud, hvor meget bagepulver og væde, hver pose skal have. Når man skal bruge en portion, tages den ud af fryseren, når ovnen tændes. Massen tør ret hurtigt op, så man kan tilsætte først bagepulver og derefter væske. Så har man friskbagte scones på ingen tid:-)
0
af: Anonymous

Scones

Prøv og skifte mælken ud med ymer eller tykmælk, det bliver knaldgodt.
0
af: Anonymous

Mums;3

Hej, har lige prøvet opskriften, det gik bedre en forventet! det ser og dufter super lækkert. Normalt er jeg ikke en god bager, men her gik det ikke så galt som det plejer. Tusind tak for den skønne opskrift! Hilsen, Tulle.
0
af: Anonymous

Mums;3

Jeg har lige bagt disse og jeg er lidt skuffet. synes ikke de smager som forventet. så næste gang, så kommer jeg mere sukker i. ljc
0
af: Anonymous

Geniale!

De smager SÅ godt! Jeg putter kornene fra en vanillestang i sukkeret, maser det godt ud, og putter det så i kærnemælken (eller mælken). Jeg har også prøvet at lave dem med rosiner, tørrede tranebær og blåbær - og det hele smager godt. Sjovt nok kan de fleste bedst lide dem med chokolade :) Jeg giver dem kun 12-14 min. afhængigt af deres størrelse. Tak for en god opskrift, hele familien sætter stor pris på (at jeg har fundet) :)
0
af: Anonymous

Gode scones!!

Hejsa, superlækre scones. Jeg laver dem tit, og de tager ikke specielt lang tid. Tak for en god opskrift!
0
af: Anonymous

a38

Kan man bruge en blanding af tykmælk/a38 og mælk i stedet for kærnemælk
0
af: Anonymous

a38

Kan man bruge minimælk/cremefraishe??
0
af: Anonymous

Kanon opskrift.

Var løbet tør for chokolade, og brugte rosiner i stedet... Det kan anbefales :)
0
af: Anonymous

Hmm

Fin og nem opskrift. De er i ovnen nu. Men siden hvornår er sukker blevet et vådt produkt? :)
0
af: Anonymous

Hmm

I mange opskrifter til cupcakes/muffins og nogle kager der går sukker ind under vådt :) tror det er for at opløse det så det ikke knaser, men ved det så helt præcist :)
0
af: Anonymous

Mums

Det var da noget af den mest nemmeste opskrift jeg har haft med at gøre indtil videre, og de blev utrolige gode. Mange tak for opskriften :-)
0
af: Anonymous

super lækre !!!

dejlig nemme at lave og super gode at spise ;-)
0
af: Anonymous

Vanillesukker

Kan man tilføje noget vanillesukker?
0
af: Anonymous

Virkelig gode!

Jeg må indrømme at jeg var lidt skeptisk da jeg skulle bage disse. Det var ikke på grund af opskriften, men fordi at jeg simpelthen ikke kan spise dem der købes hos bageren! Jeg får kvalme af bagernes scones, men den her opskrift har fået vendt mig til en scones-elsker!! :) De bliver bagt minimum én gang om måneden, da de er perfekte til eftermiddagsteen eller til gæster :) Kvalimad er generelt en fantastisk hjemmeside med virkelig mange gode opskrifter og vejledninger!! :) video-opskrifterne gør en kæmpe forskel! :) Keep up the good work! And keep them (recipes) coming!
0
af: Anonymous

Pensles ?

Kan det passe de ikke skal pensles? fx med mælk?
0
af: Anonymous

Pensles ?

Har set en anden opskrift at de bliver penslet med æg men det kommer nok an på om man vil have et blank udseende

Pensles ?

man kan sagtens pensle dem hvis man vil, men det er kun for udseendet.
0
af: Anonymous

Kanel Scones

Er der nogle der har en ide til hvordan man laver kanelscones
0
af: Anonymous

det var godt!

hej alle fans af os vi prøvede denne her smukke opskrift og de er i ovnen nu lugter brandt ser godt ud vi giver 10000000 kokkehuer fra os
0
af: Anonymous

Gode

Super opskrift! Tilføjede lidt olie, da jeg godt kan lide mine scones lidt klisterets som nybagte boller ;)
0
af: Anonymous

det er lækkert

sjov at bage smager dejligt !!
0
af: Anonymous

fantastisk opskrift

dejlige scones! kan anbefales!
0
af: Anonymous

Dejen kan fryses

Jeg havde mistet min gamle opskrift - har ikke bagt scones i "100 år", men syntes denne lignede den, jeg har forlagt, så nu er de i ovnen, og det varer ikke længe, før de er klar. Jeg har tidligere haft succes med at fryse dejen - altså trille den, i en frysepose og så i fryseren. Så er de lige til at gå til, og man kan bage mindre portioner, hvis man har svært ved at nå at spise alle 16, inden de bliver tørre.
0
af: Anonymous

Pragtfuldt og nemt

De er nemme og sidder lige i skabet! Så skal vi bare ha fat i noget clotted cream og syltetøj -men det må svigermor tage med fra det engelske.
0
af: Anonymous

Opbevaring

Hej Max Dejlig opskrift, men har du et tip til, hvordan man opbevarer dem, så de ikke så hurtigt bliver tørre og kedelige? Kan man eventuelt fryse dejen færdigblandet eller kan deres svampede konsistens godt bevares ved at fryse dem ned efter bagningen? Kh Aia
0
af: Anonymous

Opbevaring

Frysepose i skuffe eller i fryseren. De er dog ikke gode til at holde konsistensen ved frysning. Det kan dog afhjælpes ved kort tid i ovn eller mikroovn efter optøning.

Opbevaring

der er ikke meget at gøre med kemisk hævet brød. I en plastikpose og så varme op inden serveringen er eneste mulighed. Hvis du fryser ned tror jeg at bagepulveret mister hæveevnen.
0
af: Anonymous

scones som madbrød???

Lyder som en opskrift der skal prøves af i hjemkundskab... Har du en ide til hvordan scones kan bages i andre varianter??? oste-scones, skinkescones, krydrede scones...

scones som madbrød???

Bare bland fyld i dejen og spis imens det er frisk/lunt. Men så foretrækker jeg nu gærbrød.
0
af: Anonymous

scones som madbrød???

Super lækre Bagte først en portion med chokolade, bagefter prøvede jeg at tilsætte 3 tak. raw lakrids, nåh de smager vidunderlige, så det er ikke sidste gang jeg laver scones
0
af: Anonymous

Scones som ikke smuldrer

Hej Det er en super-side du har her. Jeg har ikke prøvet din scones-opskrift, men jeg har bagt scones mange gange, for når de er lækre, er de virkelig lækre. Har du et forslag til hvordan man undgår/minimerer at de smuldrer? :-) vh Pia

Scones som ikke smuldrer

Den eneste måde at undgå det på er at ælte mere. Så er de ikke længere kage-bolle agtige men mere brød. Så jeg er bange for at du skal bage noget andet end scones hvis de ikke skal smuldre :-S
0
af: Anonymous

mums

glæder mig til at smage den !!!!!!!kærlig hilsen liv !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
af: Anonymous

Øv.. Ikke særlig gode synes jeg

Blev ærlig talt lidt skuffet. Især efter at ha læst alle de fine anmeldelser af opskriften. Synes der var for lidt smag i dem og de havde en 'melagtig' smag over sig synes jeg. Bestemt ikke de bedste scones jeg har smagt og ikke en opskrift jeg vil prøve igen.
0
af: Anonymous

Kan scones fryses!!!!

Min datter har bday på søndag...men har en tight schedule i weekend så tænkte på om man kan lave scones fredag aften, den eneste tid jeg har tid...og så fryses de bagte scones indtil mandag morgen, hvor jeg skal tage de til børnehaven???? Kan du hjælpe mig???

Kan scones fryses!!!!

Det kan de godt, men det vil virker mere tørre og "smuldrene" !!!!
0
af: Anonymous

Kan scones fryses!!!!

Ok...mange tak for svaret...
0
af: Anonymous

Følger opskriften til punkt og prikke...

Hej. Jeg har bagt scones efter opskriften til punkt og prikke. Derudover læste jeg alle kommentarerne inden jeg gik i gang, så jeg havde et overblik over hvad jeg kunne forvente. Selvfølgelig er der forskel på mel, chokolade og varmen på 200 grader i en standard ovn, men ellers hold jeg mig altså 100% til opskriften. Jeg syntes måske dejen var lidt klistret, da jeg skulle forme bollerne, men ellers var det jo en nem opskrift af følge. Resultatet blev 16 perfekte scones, både i udseende og smag. Jeg finder nok IKKE ud af om de er tørre i morgen, for vi har helt sikkert spist dem alle inden. Tak for enden en god opskrift!
0
af: Anonymous

lækre

fantastiske :)
0
af: Anonymous

Røremaskine

Mums hvor er de gode. Jeg brugte min røremaskine til dem og æltede dem rigtig godt ( havde ikke lige set du skrev de kun skulle røres let) syntes dog ikke det gjorde det mindste. Brugte også minimælk da jeg ikke havde kærnemælk hvilket også var ok. Men super lækre scones der nu skal nydes her i efterårsferien sammen med hele familien
0
af: Anonymous

scones

hold da op, jeg har lige bagt scones efter denne opskrift, det er den bedste opskrift jeg nogensinde har prøvet og de smager bedre end dem de har ved bageren. tak for en fantastisk side. hilsen allan
0
af: Anonymous

scones

halløjsa, nu har jeg bagt disse vidunderlige stykker igen. med meget held har jeg tilsat et æg og 25 gram mere chokolade, meget bedre end før.
0
af: Anonymous

scones

de var lækkrer
0
af: Anonymous

scons er så lækkrer

Hej vi er tre piger fra odder der pråver at bage scons men det er vildt klistert og liner merer bræk end en dej ad! men vi giver ikke op det skal nok blive godt håber vi hilsen de tre bager Frida,Andrea og Trine
0
af: Anonymous

Stk??

Hvor mange stk kommer der ud af opskriften??

Stk??

16 stk. Som på videoens introbillede.
0
af: Anonymous

stk

hvor mange
0
af: Anonymous

scones

hej! har erfaret der serves syltetøj og clotted cream til alm., men hvad serverer man til scones med chokolade?
0
af: Anonymous

scones

Syltetøj, smør, nutella ... alt det sædvanlige. - Max
0
af: Anonymous

Scones

De smager godt lige når de er bagt. Men hvilke scones gør ikke det? Dagen efter synes jeg at de er noget kedelige..
0
af: Anonymous

Længere "levetid"???

Hej Har du et forslag til hvordan man kan forlænge levetiden, så de ikke bliver tørre efter 1-2 dage?? Men i øvrigt smager de fantastisk.. Ungerne er vild med dem.

Længere "levetid"???

Det har jeg i hvert fald. Lav en anden slags chokolade boller :-) Nej, spøg til side, scones og andre kemisk hævede brød skal spises lige efter de er bagt. Dagen efter kan de reddes lidt ved at riste dem. Men der er ingen generel måde at får dem til at holde sig længe.
0
af: Anonymous

dårlig opskrift??

Jeg forstår ingenting! Har prøvet at bage dem to gange nu uden held. De er kedelige i smagen, flade og klæg. Jeg forstår ikke I andres begejstring?!

dårlig opskrift??

Scones er kemisk hævet, og har en bestemt smag og konsistens. Hvis man forventer en bolle, eller venter for længe med at spise dem kan man blives skuffet. Typisk skal der godt med smør og marmelade, eller lemoncurd, på.
0
af: Anonymous

Uhhmmm

De er altså bare fantastiske :) tak for en nem opskrift. De kan laves så tit man har lyst til dem og smager bedre end dem man køber. KAN KUN ANBEFALES :)
0
af: Anonymous

Mums i mulen...

Uhh, de er gode. Har lavet sirup i dag og surfet lidt rundt i dine opskrifter og her kl. 21 fik jeg lyst til at bage scones. Så nu er de bagt og spist. Hold op de er gode : )
0
af: Anonymous

Lækkert

Hurtigt, nemt og lækkert:)) Har lige bagt dem og de er så gode;) tak
0
af: Anonymous

;O

Den ser god ud nu.. Den er i ovnen og ser fantastisk ud.
0
af: Anonymous

scones

er det rigtig der skal 1,5 spsk bagepulver i dine scones. LP

scones

opskriften er korrekt, ja.
0
af: Anonymous

Scones

De smager godt lige når de er bagt. Men hvilke scones gør ikke det? Dagen efter synes jeg at de er noget kedelige..

Scones

Brød bagt på bagepulver *skal* spises friskt. Det kan ikke gemmes.