51
af: Max M Rasmussen
@
delt

Rejer a la Rogacki - tigerrejer med pinjekerner

Rogacki rejer - tigerrejer med pinjekerner - Max M Rasmussen
Et af mine yndlingssteder i Berlin er gaderestauranten Rogacki. Man står op og spiser, der er en frygtelig larm og maden bliver lavet lige ved siden af. Det er et skønt sted. En af mine yndlingsretter der er "Garnelen mit pinienkernen", så den har jeg prøvet at efterligne her, og jeg syntes jeg er kommet ret tæt på.

Ingrediener

2-3 portioner

  • 400 gram tigerrejer, afskallede.
  • 50 gram smør
  • 50 gram løg (1 lille eller ½ stort)
  • 25 gram rød peber, eller chili, efter smag.
  • 2 fed hvidløg
  • 90 gr pinjekerner
  • 10 gram persille (1 lille bundt.)

Fremgangsmåde

Skær løg, peber og hvidløg i nogenlunde lige store tern. 1/4 cm på hver led ca.

hak persillen.

Smelt smørret på panden og lad det bruse af.

Tilsæt  løg, peber og hvidløg, og lad det stege til løgene er gennemsigtige.

Tilsæt pinekernerne og rist dem let. De må ikke blive sorte.

Tilsæt rejerne og lad dem stege lyserøde. Vend dem så få gange som muligt. Helst kun 1 gang.

Så snart de er næsten helt lyserøde så tilsæt persillen.

Lad det simre et par minutter så persillesmagen kan brede sig.

Noter

Du kan bruge all slags skaldyr i stedet for tigerrejer.

Når rejerne kommer på skal panden gerne være ret varm. Så bliver rejerne med sprøde.

Kan evt. serveres på pasta eller med brød til.

Der er til 2-3 personer i retten. Afhængigt af hvor sultne i er. Der kan simpelthen ikke laves mere på én pande. Den bliver for kol, så rejerne koger i stedet for. Skal du lave til flere personer så må du have flere pander i gang samtidig og fordoble opskriften.

Ingredienserne - Max M Rasmussen
Smelt smørret - lad det bruse af - Max M Rasmussen
Tilsæt løg, hvidløg og peber - Max M Rasmussen
Tilsæt pinjekernerne og rist dem let - Max M Rasmussen
Som sagt rist dem let ... - Max M Rasmussen
Tilsæt rejerne - Max M Rasmussen
Steg til de er næsten helt lyserøde - Max M Rasmussen
Tilsæt persillen - Max M Rasmussen
Lad persillen stege med et minut eller to, for at fordele smagen - Max M Rasmussen

Næringsindhold

Total

  • kcal: 1,267
  • Kulhydrater: 24
  • Fiber: 6
  • Net carbs: 18
  • Fedt: 105
  • Protein: 77

Per portion

  • kcal: 634
  • Kulhydrater: 12
  • Fiber: 3
  • Net carbs: 9
  • Fedt: 53
  • Protein: 39

0
af: Anonymous

Håb i køkkenet

Takket være denne side med en masse fantastiske opskrifter, billeder og videoer får min skønne familie nu god sund HJEMMELAVET mad, brød og kager. TAK.
0
af: Anonymous

palmeolie

helt enig. det samme gælder palmeolie. det går dog ikke ud over kysterne. men det går ud over junglen og de dyr og planter der lever der. junglen bliver ryddet, så der kan etableres palmelunde. vh nh
0
af: Anonymous

Tilbehør

Kan anbefales sammen med en asiatisk salat med fint snittede grøntsager marineret i en dressing af lime, ingefær, hvidløg, brun sukker, fish sauce og chili
0
af: Anonymous

Jeg har aldrig spist "tigerrejer" og vil heller ikke

Det gælder om at boykotte "tigerrejer" fordi megen mangroveskov er ryddet i lande som Thailand for at dyrke dem, hvilket så i sin tur har gjort kysten mere udsat for Tsunamier. En anden grund til at skovene ryddes, er for at lave såkaldte "resort"er og hoteller. Dvs. har man Thailands kyst kær holder man sig væk fra den og undgår at købe Tigerrejer.

Jeg har aldrig spist "tigerrejer" og vil heller ikke

Jeg er helt enig med princippet. Produktion af tigerrejer er et problem for kystområderne i asien. Man skal som hovedregel kun købe fisk der er MSC mærket. med mindre man selvfølgelig er sikker på at det er unødvendigt. fx. en fisker man kender der sælger en et par rødspætter.
0
af: Anonymous

Rogacki

Vi er så heldige at vores lejlighed i Berlin ligger i en af gaderne ved siden af Rogacki. Vi elsker også det sted, og man kan være sikker på at hvis denne eller hin råvare findes, så er det hos Rogacki. Findes varen ikke, så er det fordi den som regel ikke er værd at gå efter i dagens marked. Jeg plejer at spise deres rosmarinskinke når vi er dernede. Deres '3 østers og et glas champagne' er også et populært emne. Det er eet af de der steder hvor man ser de gamle fruer fra 'vest' sidde med deres pelse og lilla hår mens de skovler luksuriøs streetfood indenborde. :)