Rejer a la Rogacki - tigerrejer med pinjekerner
Ingrediener
2-3 portioner
- 400 gram tigerrejer, afskallede.
- 50 gram smør
- 50 gram løg (1 lille eller ½ stort)
- 25 gram rød peber, eller chili, efter smag.
- 2 fed hvidløg
- 90 gr pinjekerner
- 10 gram persille (1 lille bundt.)
Fremgangsmåde
Skær løg, peber og hvidløg i nogenlunde lige store tern. 1/4 cm på hver led ca.
hak persillen.
Smelt smørret på panden og lad det bruse af.
Tilsæt løg, peber og hvidløg, og lad det stege til løgene er gennemsigtige.
Tilsæt pinekernerne og rist dem let. De må ikke blive sorte.
Tilsæt rejerne og lad dem stege lyserøde. Vend dem så få gange som muligt. Helst kun 1 gang.
Så snart de er næsten helt lyserøde så tilsæt persillen.
Lad det simre et par minutter så persillesmagen kan brede sig.
Noter
Du kan bruge all slags skaldyr i stedet for tigerrejer.
Når rejerne kommer på skal panden gerne være ret varm. Så bliver rejerne med sprøde.
Kan evt. serveres på pasta eller med brød til.
Der er til 2-3 personer i retten. Afhængigt af hvor sultne i er. Der kan simpelthen ikke laves mere på én pande. Den bliver for kol, så rejerne koger i stedet for. Skal du lave til flere personer så må du have flere pander i gang samtidig og fordoble opskriften.
Næringsindhold
- kcal: 1,267
- Kulhydrater: 24
- Fiber: 6
- Net carbs: 18
- Fedt: 105
- Protein: 77
- kcal: 634
- Kulhydrater: 12
- Fiber: 3
- Net carbs: 9
- Fedt: 53
- Protein: 39