60
af: Max M Rasmussen
@
delt

Pompet - fransk butterdejskage med citrus remonce

Pompet - mmmhhh! - Max M Rasmussen
Det er en kage jeg har fra min mor. En opskrift fra det sydlige frankrig. jeg forstår ikke hvorfor det ikke er en klassiker hos de hjemlige bagere, for den er bedre end mange af dem man kan købe der. De smager kanon og er kanon nemme at lave.

Ingredienser

Giver 12 stk.

  • 1 portion butterdej (eller 1 pakke færdig  på 450 gram med 6 plader)

remonce

  • fintrevet skal af 1 citron
  • fintrevet skal af 1 appelsin
  • 100 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 100 gram marcipan
  • 1 sjat appelsinblosmst vand (det er i den originale opskrift, men jeg bruger det aldrig. Hvem har appelsinblomst vand stående?)

pynt

  • lidt mælk til pensling
  • 2 dl sukker (ca. 1 tsk  per kage)

Fremgangsmåde

Bland remoncen. Håndmikser er nemt. At bruge fingrene er lige så nemt.

Skær alle butterdejspladerne over på midten. Rul dem ud i den ene retning til ca. ½ tykkelse. Så de er 2-3 gange så lange som de er brede.

Kom remonce på 2/3 af længden på hver af dem.

Fold siden uden remonce ind over den midterste trediedel med remonce.

Fold så de to foldede sider ind over den sidste side med remonce.

Prik masser af huller igennem kagerne med en gaffel, så den ikke blive for høj. Klem de åbne kanter sammen med gaflen så de ikke åbner sig under bagningen.

Pensl med mælk så der er noget der kan holde på sukkeret, og drys ca. en tsk sukker på hver.

Bages ca. 20 minutter ved 180 grader (varmluft) indtil de er gyldne.

Noter

Remoncen er på og jeg er i gang med at folde - Max M Rasmussen
prikkede, penslede og dryssede - mangler lige at klemme kanterne sammen. - Max M Rasmussen
Pompet - fix og færdig og lige til at spise - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

En yndlingskage. Meget tæt på en hanekam

0
af: Anonymous

Appelsinblomstvand

Har du prøvet at bruge det en enkelt gang? Ellers skal man ikke nævne det i opskriften.
0
af: Anonymous

Mums!

Faktisk opførte butterdejen sig så eksemplarisk at jeg uden problemer kunne rulle og folde 4 gange, dvs. 81 lag! Faktisk stoppede jeg kun fordi jeg var bange for at jeg til sidst ville have blandet smør+dej med al det udrulning... Så vidt jeg husker fra sidst jeg kiggede på wienerbrødsopskrifter var det 7 enkeltfoldninger, dvs. 128 lag, men det var vist også med iskold smør og dej.
0
af: Anonymous

Mums!

det er kun 3 gange man folder winerbrød
0
af: Anonymous

Mums!

Har også rosenvand stående.
0
af: Anonymous

Pompet

Uh, de er gode - og nemme! Tak i øvrigt for et super site fra min 18-årige søn og mig, vi har begge stor glæde af det både hver for sig og sammen :-) Mvh Anne
0
af: Anonymous

Pompet

Den opskrift ser herligt nem og meget fristende ud. :-) Oplagt til uventede gæster? Lise - som HAR orangevand stående! Kage! Kage! Kage! (http://madogmening.blogspot.com/)

Pompet

Ja, den tagern ingen tid hvis man har butterdej. Jeg har ind imellem også rosenvand og den slags stående. Får aldrig brugte mere en en sjat af dem.
0
af: Anonymous

Pompet

en god ide til at få brugt resten af rosenvandet..det er en supergod ansigtsvand :-)