Pompet - fransk butterdejskage med citrus remonce
Ingredienser
Giver 12 stk.
- 1 portion butterdej (eller 1 pakke færdig på 450 gram med 6 plader)
remonce
- fintrevet skal af 1 citron
- fintrevet skal af 1 appelsin
- 100 gram sukker
- 100 gram smør
- 100 gram marcipan
- 1 sjat appelsinblosmst vand (det er i den originale opskrift, men jeg bruger det aldrig. Hvem har appelsinblomst vand stående?)
pynt
- lidt mælk til pensling
- 2 dl sukker (ca. 1 tsk per kage)
Fremgangsmåde
Bland remoncen. Håndmikser er nemt. At bruge fingrene er lige så nemt.
Skær alle butterdejspladerne over på midten. Rul dem ud i den ene retning til ca. ½ tykkelse. Så de er 2-3 gange så lange som de er brede.
Kom remonce på 2/3 af længden på hver af dem.
Fold siden uden remonce ind over den midterste trediedel med remonce.
Fold så de to foldede sider ind over den sidste side med remonce.
Prik masser af huller igennem kagerne med en gaffel, så den ikke blive for høj. Klem de åbne kanter sammen med gaflen så de ikke åbner sig under bagningen.
Pensl med mælk så der er noget der kan holde på sukkeret, og drys ca. en tsk sukker på hver.
Bages ca. 20 minutter ved 180 grader (varmluft) indtil de er gyldne.
Noter
En yndlingskage. Meget tæt på en hanekam