Poire Belle-Hélène - Rødvinskogte pærer
Grundidéen er at koge skrællede pærer i en gløg-lignende sirups blanding.
Ingredienser
- 8 Pærer der er faste i kødet. (Jeg husker ikke lige sorten.)
- 4 dl Rødvin (Tør, behøver ikke være alt for dyr.)
- 1/2 citron, kun saften
- 2 dl sukker
- 1 hel kanel
eventuelt
- 4 nelliker
- 1 stang vanille
Metode
Skær lidt af bunden af pærerne, så de kan stå op. Skræl dem, men lad stilken blive siddende for syns skyld.
Kom pærerne i en gryde. Dæk dem med rødvin. Vil I spare lidt på rødvinen er det fint at fortynde det op med vand. Evt. halvt af hver. Det tager så længere at koge det til sirup bagefter.
Kom kanels og en nelliker i. Jo flere nelliker jo mere parfumeret bliver smagen.
Tilsæt sukkeret. Rødvinsblandingen må gerne være rimeligt sød.
Kog dem i ca. 1/2 time. De skal stadigvæk være faste, så de er rare at tygge i. Mærk med skarp kniv at de stadigvæk giver lidt modstand.
Servering
Kog noget af rødvinsblandingen ind, så den bliver en mere tyktflydende sirup. Hæld den sirup over pærerne. Gerne af flere omgange. Så får de en pæn glat overflade.
Server en pære med sirup over. Bedst sammen med is eller kage.