Ostelagkage med Kirsebærgele
Ingredienser
Bund
- 75 g smør
- 150 g fuldkornshvedekiks
Fromage
- 4 blade husblas
- 200 g mascarpone eller flødeost
- 2 æggeblommer
- 2 dl cremefraiche 38%
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk fintrevet citronskal
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 2 æggehvider
- 50 g flormelis
Gelé
- 1 glas syltede kirsebær (ca. 340 g)
- 2½ dl kirsebærsaft
- 4 blade husblas
Fremgangsmåde
Bunden
Smelt smørret. Smuldr kiksene ned i og bland det sammen. Du kan sagtens brugen en foodprocesser eller røremaskine til det. Pres blandingen godt sammen ud i bunden af en springform.
Ostemassen
Læg husblassen i koldt vand til den er blød, i ca. 10 min.
Rør ost, æggeblommer, cremefraiche, vanilje, citronskal og -saft sammen.
Kom husblassen i en skål og smelt den i et vandbad. Hvis du bruger en tynd metalskål så er det som regel er det nok bare at stille det op i en skål vand fra den varme hane.
Køl husblassen lidt af og hæld den i ostemassen.
Pisk hviderne stive imens du gradvist hælder flormelisen i. Vend dem i ostemassen.
Hæld ostemassen over kiksene i springformen, og stil kagen tildækket i køleren i mindst 4 timer. Gerne natten over.
Gelé
Læg husblas i blød i koldt vand til den er blød, i ca. 10 min.
Si saften fra kirsebærrene, og fortynd den med vand, til der er 2½ dl.
Smelt husblassen i saften, i en gryde.
Pynt kagen med kirsebærrene.
Hæld geléen henover, når den begynder at stivne.
Sæt den tildækket i køleren i mindst fire timer.
Når geleen er stivnet er kagen færdig.
Noter
Se min opskrift på Nem ostekage for flere videoer. Det er ikke helt samme proces, men det minder meget om.