178
af: Max M Rasmussen
@
delt

Ostelagkage med Kirsebærgele

Med bund, ostelag, frugt og gele er det vist en klassisk dansk kage, selvom den findes i et hav af udgaver. Min yndlings er den med hele kirsebær i gele oven på. Det gule ostelag og det bordeaux gele er også smukt sammen.

Ingredienser

Bund

  • 75 g smør
  • 150 g fuldkornshvedekiks

Fromage 

  • 4 blade husblas
  • 200 g mascarpone eller flødeost
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl cremefraiche 38%
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk fintrevet citronskal
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 æggehvider
  • 50 g flormelis

Gelé 

  • 1 glas syltede kirsebær (ca. 340 g)
  • 2½ dl kirsebærsaft
  • 4 blade husblas

Fremgangsmåde

Bunden

Smelt smørret. Smuldr kiksene ned i og bland det sammen. Du kan sagtens brugen en foodprocesser eller røremaskine til det. Pres blandingen godt sammen ud i bunden af en springform.

Ostemassen

Læg husblassen i koldt vand til den er blød, i ca. 10 min.

Rør ost, æggeblommer, cremefraiche, vanilje, citronskal og -saft sammen.

Kom husblassen i en skål og smelt den i et vandbad. Hvis du bruger en tynd metalskål så er det som regel er det nok bare at stille det op i en skål vand fra den varme hane.

Køl husblassen lidt af og hæld den i ostemassen.

Pisk hviderne stive imens du gradvist hælder flormelisen i. Vend dem i ostemassen.

Hæld ostemassen over kiksene i springformen, og stil kagen tildækket i køleren i mindst 4 timer. Gerne natten over.

Gelé

Læg husblas i blød i koldt vand til den er blød, i ca. 10 min.

Si saften fra kirsebærrene, og fortynd den med vand, til der er 2½ dl.

Smelt husblassen i saften, i en gryde.

Pynt kagen med kirsebærrene.

Hæld geléen henover, når den begynder at stivne.

Sæt den tildækket i køleren i mindst fire timer.

Når geleen er stivnet er kagen færdig.

Noter

Se min opskrift på Nem ostekage for flere videoer. Det er ikke helt samme proces, men det minder meget om.

0
af: Anonymous

størrelsen ;-)

hvor stor skal den være, altså springformen. Hvor tyk skal bunden være før den kan "bære". mhv jens HHH

størrelsen ;-)

Det er en normal 20 cm springform jeg bruger til den. Du skal bare ikke kunne se springformen igennem kiksesmulderet, så er den tyk nok.
0
af: Anonymous

En film

Kan vi ikke få en film af fremstillingen af ostekagen, ikk så meget fordi at jeg ikk kan læse en opskrift synes bare det er hyggeligt at sidde og se dine videoer :D
0
af: Anonymous

Fryser?

Kan kager fryses, eller er det ikke muligt? I øvrigt en vildt god side, her finder jeg meget inspiration :)
0
af: Anonymous

Fryser?

Ostalagkager kan fryses før der kommer gele på... Geleen kan ikke fryses.

Fryser?

"Kager" kan normalt fryses. jeg ved ikke med den her. Det kan være at frosten ødelægger geleen.
0
af: Anonymous

KOPI

hurra for Karolines køkken!!!!!!

KOPI

Nej, da. jeg har opfundet alle opskrifter i hele verden selv. Alt hvad jeg nogensinde laver er opfundet fra bunden af, uden inspiration nogen stedet fra. Jeg har siddet i et mørkt run og fundet på dem. Helt selv. Ligesom alle andre kokke de sidste par tusinde år.
0
af: Anonymous

KOPI

Max styrer.......Tommel op..
0
af: Anonymous

KOPI

...det er fint at låne opskrifter rundt omkring, men husk en kildeangivelse, så der ikke er tvivl... I øvrigt et utoligt fedt, inspirerende site! ;o)

KOPI

At en opskrift minder om, eller er inspireret af en anden har ingen betydning. Hvis ingredienslisten er bare lidt anderledes og fremgangsmåden er beskrevet anderledes, så er det faktisk en original opskrift.
0
af: Anonymous

KOPI

Du er dum!!
0
af: Anonymous

KOPI

Det var til Karoline bemærkningen. Du har en rigtig god side og jeg kan se du går op i mad. Keep up the good work, og hør ikke på negative mennesker.
0
af: Anonymous

Ostekage uden ost og besvær

Hurra for dine gode opskrifter, som jeg flittigt benytter! Bedstemorhilsner fra Birgitte på Fyn