Ostecreme - cheescake frosting
Ingredienser
stor portion lille portion
- 1 dl vand
- 200 gram sukker
- 1 æggeblomme
- 100 gram smør
- 250 gram mascarpone
- 1 spsk vanillesukker (kan undværes)
- skal af 1 revet citron (kan undværes)
- ½ dl vand
- 100 gram sukker
- 1 æggeblomme
- 50 gram smør
- 125 gram mascarpone
- 1 tsk vanillesukker (kan undværes)
- skal af ½ revet citron (kan undværes)
Fremgangsmåde
Tag smørret ud i god tid og lad det stå ved stuetemperatur så det bliver blødt.
Kom sukker og vand i en gryde.
Kog indtil sukkeret er smeltet.
Hæld det i en skål og lad det køle yderligt af til koldere end "lillefingervarmt". Gerne stuetemperatur.
Hæld også osten, smørret og æggeblommen i skålen
Pisk det hele kraftigt. Pisk indtil du har en luftig blød og ensartet creme. På et tidspunkt sker der et tydeligt skift hvor det ændrer sig til at blive en luftig creme.
Noter
Du kan med fordel bruge hjemmelavet mascarpone som flødeosten.
"Stor portion" er til store kager som chokolade lagkager, klassens time kage osv.
"Lille portion" er til cupcakes, 20 cm springform, havregrynskager, franske vafler, honningekager osv.
Mht. vanillesukker så kan du også bruge kornene fra en stang vanille i stedet for. Jeg bruger min hjemmelavede vanillesukker i videoen.
Hvis du bruger håndmixer eller piskerris er det nemmest at piske æg og smør sammen hvis du bruger blødt smør. Bruger du en stor mixer er det lidt ligemeget hvor blødt smørret er. Bare pisk indtil det hænger sammen.
Syntes du at det smager for meget af smør så kan du blande ostecremen med lige så meget kagecreme. Det er en lettere udgave som ikke er helt så sød og fed.