Osso buco
Ingredienser
kød
- 1½ kg kalveskank i tykke skiver
- salt, peber
- 3 spsk mel
- 2 spsk olie til at stege med
grøntsager
- 2 mellemstore løg
- 2-3 fed hvidløg. Afhængigt af størrelsen.
- 3 gulerødder
- 1/4 knoldselleri eller 1 persillerod eller 1 pastinak eller 4 stængler blegselleri.
- væden
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl tør vin. Traditionelt hvidvin.
- 2 dl fond
bouqet garni
- timian
- laurbær
- persille
tilbehør (gremolata)
- 3 spsk hakket persille
- 1 fed kknust hvidløg
- 2 tsk revet citronskal
Fremgangsmåde
forberedelse
Hak løgene og hvidløgene fint.
Rens, skræl og skær rodfrugterne i ca. ½ cm tykke stykker.
tilberedning
Krydr kødet med salt og peber.
Steg i stor gryde ved kraftig varme. Over flere omgange.
Hvis kødet vrider sig, så klip/skær hinderne over der hvor de gør det.
Læg det til side når det er stegt.
Steg løgene og hvidløgene gyldne.
Tilsæt melet og steg det med. Rør godt ud så det ikke klumper.
Steg rodfrugterne let gyldne.
Tilsæt væden.
Tilsæt bouqet garni.
Lad det simre 1½ - 2½ time. Indti kødet falder fra hinanden.
Noter
Du kan også bruge okseskank.
Opskriften er også god med bovsteg. Skær kødet i 5 cm tern og følg ellers opskriften.
Serveres traditionelt med bred frisklavet paste.
Drys med gremolata. Det er en god frisk modsætning til det meget efterårstunge kød.
Jeg har fået skåret en lammekølle op til ossobuco - og så har den fået rødvin istedet. Det er fantastisk