Omelet royal med flødestuvet spinat
Ingredienser
4 portioner
flødestuvet spinat
- 200 gram spinat (gerne frosset)
- 2 dl piskefløde
- 1/4 revet muskatnød (1/4-1/2 tsk revet)
- ½ tsk salt (efter smag)
omelet
- 4 æg
- 4 spsk piskefløde
- 4 spsk smør til at stege med
Fremgangsmåde
spinat
Rens spinaten godt for jord hvis du ikke bruger frossen.
Kom fløde og spinat i en lille kasserolle.
Riv muskatnød henover.
Kom salt i.
Lad det koge ved mellem temperatur indtil fløden er kogt så meget en at det er blevet en samlet masse hvor fløden ikke løber væk fra spinaten.
Sæt til side.
omelet
Kom 1 æg og 1 spsk fløde i en meljævner og ryst godt. Eller pisk det sammen i en lille skål.
Varm panden op og kom 1 spsk smør på.
Hæld æggemassen på og steg den til du kan se at den er fast i den side der vender op ad. Den skal ikke steges på begge sider.
Kom 1/4 af spinaten på den ene halvdel så der er masser af plads i kanten.
Brug en paletkniv og fold den tomme halvdel hen over fyldet.
Steg et minut eller to mere på den ene side og hæld den forsigtigt over på en tallerken.
Noter
Du kan også rive lidt ost hen over inden du lukker omeletten.
Det hedder en "Omelet royal" når der er fløde i :-D
Næringsværdi
kcal kulhydrater fiber net carbs fedt protein sukkerstoffer Flødestuvet spinat 104 2 1 1 10 2 0 Omelet royal 141 1 0 1 15 2 1 0 total 245 3 1 2 25 4 1