285
af: Max M Rasmussen
@
delt

Millionbøf

Millionbøf er også sympatisk helt tæt på - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Min livret som barn var millionbøf. Da jeg flyttede hjemmefra kæmpede jeg noget med at få den til at smage som min mors. Men det er lykkedes efterhånden. Nu smager den som jeg husker den, og alle er vilde med at få det her hjemme.

Ingredienser

  • 1 stort eller 2 mellemstore løg
  • 500 gram hakket oksekød
  • 3 spsk mel
  • olie til at stege i
  • ½ liter vand
  • 1 tern eller 1 spsk hønsepulver
  • 3-4 laubærblade
  • 2 tsk salt (smag til)
  • knust peber - mindst 1 tsk
  • kulør (kan undværes hvis du kan lide grå mad :-S )

Fremgangsmåde

Hak løgene groft.

Steg løgene i olie i en godt varm gryde.

Når løgene begynder at brune, så kom kødet ved og brun det godt også.

Kom melet i det brunede kød. Rør det godt rundt så der ikke er klumper.

Kom vandet ved og bring det i kog under omrøring.

Tilsæt tern, salt, peber og lurbærblade.

Giv det lidt farve med en skvæt kulør.

Lad det simre ½ time så sovsen kan tage smag og melsmagen forsvinder.

Noter

Det er vigtigt at løgene og kødet brunes godt. Det er det halve af smagen.

Peber og laurbær er den anden halvdel. Så det er også vigtigt!

Millionbøf ingredienser - Max M Rasmussen
0
af: kelvin

Hej Max. Hvor meget peber tilsætter du ( tsk. ca )


0
af: Anonymous

synes der mangler...

Paprika og gulerødder. ville også brune løg i smør. rigtig fed side
0
af: Anonymous

NEJ! Bestemt ikke paprika. Det brugte man ikke i "gamle dage", inden man begyndte at rejse til Italien og smagte bolognaise. Gulerødde er den heller ikke "født" med.  Mvh. Vibeke

0
af: Anonymous

Køkkenredskab

Hvad er det for et køkkenredskab som du bruger til at røre med osv? Jeg har set dig bruge den i en anden video også, og det ligner et redskab som er brugbart til mange ting, så vil gerne have fat i en! Mvh Kasper.
0
af: Anonymous

Køkkenredskab

Redskabet hedder en farsrører og kan købes i velassorterede isenkram-forretninger. Mvh. Torben
0
af: Anonymous

Lækker opskrift

Jeg foretrækker nu bare maccheroni i stedet for kartofler :)
0
af: Anonymous

Variation

Jeg kommer selv lidt engelsk sovs/Worcester sovs i som en slags tuner og foretrækker kartoffelmos fremfor kogte kartofler. Men millionbøf er farligt. Man kan foræde sig :-)
0
af: Anonymous

Vand?

Hvor meget vand kommer du i retten? Det mangler fra listen over ingredienser. Du mangler også at skrive, hvor længe retten skal simre - det er med på videoen.

Vand?

Ja jeg har vist været for hurtig der ... begge dele er rettet. Tak.
0
af: Anonymous

Millionbøf - Den hemmelige ingrediens ;0)

Jeg ved det er lidt sent med en kommentar, men her er den alligevel: Prøv at mose 2-3 ansjosfileter/benfri sild og kom dem i når du steger kødet (bruger det altid selv og familien kalder det for verdens bedste millionbøf)
0
af: Anonymous

Millionbøf - Den hemmelige ingrediens ;0)

Vil den ikke lugte grimt af frisk ?
0
af: Anonymous

Millionbøf - Den hemmelige ingrediens ;0)

Min ser 100 gange bedre ud og smager også meget bedre.
0
af: Anonymous

Millionbøf - Den hemmelige ingrediens ;0)

Vi har brug for opskrifter. Ikke påstande.
0
af: Anonymous

Millionbøf - Den hemmelige ingrediens ;0)

???
0
af: Anonymous

olie!

brug smør istedet for olie. 100 gr. pr 500 kød. og løgene steges klare og ikke brune. prøv det : )
0
af: Anonymous

olie!

nice -tak :)
0
af: Anonymous

Personer??

Hej. Jeg kunne godt tænke mig at der blev indført hvor mange personer (sådan gnms.) retten er beregnet til.
0
af: Anonymous

Personer??

hej! vedr. portionsstørrelse er det egentlig ikke så svært, hvis du har lyst til at forstå at omsætte en given opskrift til procent metoden. vælg en hovedkomponent i opskriften og lad denne danne grundlag for de øvrige ingredienser.Så anslår du en portionsstørrelse pr person, og vupti kan du beregne en sød lille middag til at bespise måske hele grund ejerforeningen ved en given lejlighed. køkkenkai.
0
af: Anonymous

Millionbøf.

Hej og tusind tak for denne geniale side. Min mormor lavede altid millionbøf til mig da jeg var lille da det er min livret, men jeg nåede desværre aldrig at få opskriften inden hun døde. Jeg har prøvet en masse forskellige, men der har indtil nu ikke været nogen som var tæt på. Den her opskrift er "SPOT ON". Jeg er sikker på at der er en masse mænd der har og vil få gavn af denne side. Jeg vil i hvert fald dele den. Mvh Muren.
0
af: Anonymous

Geniale fif

Tak fordi du fik genoplivet en af mine barndomslivretter. Din udgave smager himmelsk. Dine fif - bruning, laurbær og peber - er hele hemmeligheden. Meget enkel mad, men hold op,hvor det smager!
0
af: Anonymous

Hvor mange personer?

Hvor mange personer laver du til? Fed side😊
0
af: Anonymous

Sovs

Det må jeg sige Max, du har gjort det igen. Fantastisk opskrift!!
0
af: Anonymous

Laurbærblad

Det hedder det vist, og ikke laubærblad eller lurbærblad :-) Dette er kun ment som godmodigt drilleri da jeg mener du har verdens bedste mad side. Laver selv milliobøf på denne måde men har aldrig brugt hønsebouillon eller laurbærblade. Det må selvfølgelig prøves. Mvh. Per