Millionbøf
Ingredienser
- 1 stort eller 2 mellemstore løg
- 500 gram hakket oksekød
- 3 spsk mel
- olie til at stege i
- ½ liter vand
- 1 tern eller 1 spsk hønsepulver
- 3-4 laubærblade
- 2 tsk salt (smag til)
- knust peber - mindst 1 tsk
- kulør (kan undværes hvis du kan lide grå mad :-S )
Fremgangsmåde
Hak løgene groft.
Steg løgene i olie i en godt varm gryde.
Når løgene begynder at brune, så kom kødet ved og brun det godt også.
Kom melet i det brunede kød. Rør det godt rundt så der ikke er klumper.
Kom vandet ved og bring det i kog under omrøring.
Tilsæt tern, salt, peber og lurbærblade.
Giv det lidt farve med en skvæt kulør.
Lad det simre ½ time så sovsen kan tage smag og melsmagen forsvinder.
Noter
Det er vigtigt at løgene og kødet brunes godt. Det er det halve af smagen.
Peber og laurbær er den anden halvdel. Så det er også vigtigt!
Hej Max. Hvor meget peber tilsætter du ( tsk. ca )
1-2 tsk
synes der mangler...
Paprika og gulerødder. ville også brune løg i smør. rigtig fed sideNEJ! Bestemt ikke paprika. Det brugte man ikke i "gamle dage", inden man begyndte at rejse til Italien og smagte bolognaise. Gulerødde er den heller ikke "født" med. Mvh. Vibeke