97
af: Max M Rasmussen
@
delt

Lagkagebunde - lyse og mørke

Lagkagebunde er endnu en pundkage variation. Blot er der ingen fedstof i. Man kan næsten kalde dem sunde :-S

Ingredienser

giver 3 stk.

  • 200 gram sukker
  • 200 gram mel
  • 4 æg, delt i blommer og hvider
  • 1 spsk kakao (kun til kakaobunde)
  • 1 tsk mælk (kun til kakaobunde)

Fremgangsmåde

Pisk hviderne stive, imens du langsom tilsætter sukkeret.

Rør kakao og mælk i æggeblommerne. (kun til kakaobunde)

Vend æggeblommerne i hviden.

Vend melet i æggemassen.

Kommes i velsmurt 20 cm springform.

Bages 30-40 minutter ved 200 grader.

Lad den køle af og skær den så i 3 skiver med en brødkniv.

Noter

Alternativt kan du bage dem ved at dele dejen i tre portioner og hælde dem op på bagepapir hver for sig, og så bage dem ca. 10-15 minutter i stedet for. Det ligner mere de bunde man køber i butikkerne.

0
af: Anonymous

Lagkagebunde

Hej max kan man evt tilsætte lidt vaniliesukker i opskriften eller gir det problemer ? Hvis man vil være kreativ og lave bundene i farver til en børne fødelsdag er det så muligt ?
0
af: Anonymous

Der er heller ingen bagepulver i?

Du skriver: "..blot er der intet fedtstof i" Det lyder godt, og jeg vil heller sikkert bage dem. Men er det rigtigt at der heller ikke skal bagepulver i?

Der er heller ingen bagepulver i?

Ja. Når luften i de piskede æggehvider udvider sig får det kagen til at hæve. Det er faktisk den klassiske måde at gøre det på. I øvrigt er det her den traditionelle opskrift på lagkagebund, og den er betydeligt mere let end pundkage versionen.
0
af: Anonymous

Der er heller ingen bagepulver i?

hej. Jeg følger interesseret med. Kan man også hæve en glutenfri lagkage kun med de 4 æggehvider? Hilsen Solveig

Der er heller ingen bagepulver i?

Det har jeg ingen anelse om. Kommer måske an på hvad du vil bruge som mel. Men gluten bliver ikke brugt til noget i kager. Som regel prøver man endda at finde mel med så lidt gluten som muligt. Eller man blander kartoffelmel i for at få mindre gluten. Det giver en lettere og mere svampet kage.
0
af: Anonymous

Der er heller ingen bagepulver i?

jeg bruger Rismel og kartoffelmel og måske mandelmel. Jeg tror bare jeg prøver uden bagepulver. (en kan ikke tåle gluten, og en bliver underlig i munden af bagepulver). Tak for en skøn side!Hilsen Solveig
0
af: Anonymous

Sukker

Hej Først og fremmest vil jeg sige det er en genial side du har skabt;)) Jeg har lavet mange af dine opskrifter... De er nemme og føles meget hyggelige;) Jeg villle spørge dig om noget; kan sukkeret i denne opskrift erstattes med agave nektar?? Jeg har en sukkersyge far og han spiser Intet med sukker i:/ Synes det er lidt syndt for ham at han skal snydes for alle disse lækre opskrifter:) Også i gulerodskagen, kan brun farin erstattes med andet? Mvh gülse

Sukker

jeg har ikke den store erfaring med sukkererstatninger. Så jeg er ikke den rigtige at spørge.
0
af: Anonymous

Æggehvider

Er det muligt at ændre sine kageopskrifter med bagepulver ved at udelade bagepulver og i stedet piske æggehviderne fra æggene? Og så på den måde spare på bagepulveret?
0
af: Anonymous

Æggehvider

Altså Udelade bagepulver og piske æggehviderne?

Æggehvider

Det virker til mange kager, men ikke til alle. Så det er med at prøve sig frem.
0
af: Anonymous

Bunde

Nu er jeg jo fan af dig og dine gode opskrifter men denne lykkedes ikke for mig?? Jeg bagte lagkagbunden med kakao lige efter bogen, men den blev ikke Luftig? Den blev som En kage???....hmm bliver din luftig ? Og er det bedre at bage dem uden springform??

Bunde

Det er en super klassisk opskrift som jeg ikke engang har ændret. Så jeg tror du måske har piske hviderne for lidt, eller vendt dem for meget rundt i melet.
0
af: Anonymous

holdbarhed

Hej Max Hvor længe kan disse bunde holde sig uden at blive kedelige? kan jeg bage dem idag, lægge kagerne sammen fredag og servere dem hendholdsvis lørdag og søndag.. der skal være hindbærskum, hvidtobleronecreme og mørkchokoladecreme i.

holdbarhed

Lagkagebunde har ikke rigtigt et problem med at blive kedelige. Man hælder bare lidt ekstra alkohol eller frugtsaft på. Så er de tiptop. Står de med fyld på så bliver de bedre med tiden. Bag dem i dag, og gem dem i køleskabet. Så kan du fylde dem på fredag, og de er gode lørdag og søndag.
0
af: Anonymous

Øv!

Jeg er normalt meget glad for din side og dine opskrifter - og elsker at du eksperimenterer med så meget (lige bortset fra at min pengepung IKKE kan lide dig og alle dine "nørderier".. de giver alt for mange gode ideer ;-) ) Men men men... har lige bagt disse - 2 gange faktisk fordi jeg ikke kunne tro anet end at jeg har lavet noget galt... (det har jeg måske stadig?!?) Jeg skulle bruge firkantede lagkagebunde, så valgte versionen med bageplade og bagepapir Jeg bagte den første portion i 11 min og 30 sek... orv hvor blev den tung og kedelig.. og nærmest uden kakao smag :( Nå - på den igen! Fulgte igen opskriften, men valgte at bage den i 8 min denne gang og bunden er også betydeligt mindre tør, men stadig meget tung, uden smag næsten og meget... undskyld... kedelig af en lagkagebund at være :( Jeg må prøve at bage den i form en dag hvor jeg skal bruge runde bunde og håbe det bliver bedre af det :) Annemette

Øv!

Så er jeg nødt til at forsvare denne opskrift :-D Det er ikke en jeg selv har fundet på. Det er en klassisk opskrift som formentlig er et par hundrede år gammel. Det er "kagebunds opskriften". Den er i mange klassiske kogebøger. Jeg bruger den selv jævnligt og den virker fint. Den bruger piskede æggehvider til at hæve med. Luften i dem udvider sig når den opvarmes. Et trick man brugte inden de kemiske hævemidler blev opfundet. Men der er dog et par steder den kan gå galt. De piskede æggehvider er nøglen til at de bliver luftige. Hvis æggehviderne ikke er pisket stive nok, så rører man nemt luften ud af dem når melet vendes i. På den anden side må man heller ikke piske for meget. Så bliver hviderne skrøbelige, og mister også nemt luften. Når man så vender hviderne i skal man gøre det så hurtigt og forsigtigt som muligt. For at holde så meget luft i hviderne som muligt. Når det er sagt, så sker der ikke noget ved at komme en tsk bagepulver i melet og røre det godt rundt. Det kan hjælpe hvis man kikser med hviderne.
0
af: Anonymous

Øv!

Efter at have bagt en 8 "kager" der er blevet delt i bunde efter denne opskrift har jeg i den grad erfaret at det er yderst vigtigt at det hele går i en arbejdsgang. Man kan ikke lige stoppe et kvarters tid undervejs. Så mål alt af på forhånd, varm ovenen godt op i god tid, så bliver de forrygende og dejlig nemme at arbejde med... Og jeg har bagt i både runde og firkantet forme det indeholder op til 2,5 portion..
0
af: Anonymous

lidt nemmere, lidt mindre opvask og lidt bedre resultat..

Næsten samme opskrift men lidt anden fremgangsmåde.. synes både det er lidt nemmere, jeg bruger lidt færre skåle = mindre opvask og resultatet er bedre... 5 Æg delt i Hviderusland og blommer 120 g Sukker 100 g Hvedemel 1 1/2 spsk Kartoffelmel 1 tsk Bagepulver Pisk sukker og æggeblommer luftige. Pisk hviderne stive Sigt det tørre i ægge-sukkermassen og vend det forsigtigt sammen. Vend hviderne i dejen. Hæld i en smurt form og bag 45 min ved 175℃ Den er klart vær at prøve.. har ellers brugt din opskrift rigtig mange gange..
0
af: Anonymous

fra piareersarfik i grønland en lille by

vi skal prøv denne opskrift vi er nærvøs men men men:-) vi er fra piareersarfik der er en fødslesdag hun er 24år :-)

fra piareersarfik i grønland en lille by

Når det er lykkedes kan I en helt klassisk opskrift. Så held og lykke.
0
af: Anonymous

Lagkagebunde bagt i en gryde....

Hejsa. super fed side du har lavet. har snart prøvet alle deine opskrifter. Ost, brød, smør, kager sirup & osv. alle super skønne. Måske du har lyst til at prøve en af mine: Lagkage bund bagt i en gryde (bruger selv i en Le Creuset" Ingredienser (til 3 bunde) 4 æg 125 g rørsukker 75 g hvedemel og 25 g kartoffelmel 1 tsk. bagepulver Ca. 2 spsk. smør til at smøre gryden med. Smør gryden, sæt den i ovnen og tænd ovnen på 175C. Pisk æg og sukker sammen, så det bliver stift. Bland mel og bagepulver i en skål, og sigt det derefter med en si. Vend forsigtigt blandingen i æggemassen, så dejen bliver luftig. Hæld dejen i den varme gryde. Bag den i ca. 25 min. Lad den køle lidt af før den vendes på hovedet og dejen falder ud. Derefter deles den til 3 bunde. Lagkagebundene kan fryses.

Lagkagebunde bagt i en gryde....

Tak. Det lyder som en helt rimelig teknik hvis man ikke har en springform.
0
af: Anonymous

Lagkagebunde bagt i en gryde....

Tusind tak. Denne opskrift passer faktisk på det man i gamle dage kaldte for sukkerbrød, den har jeg ledt længe efter. Den kan sagtens bages i spring form. Vigtigt for luftigheden er at æggene har stuetemperatur og at melet sigtes og vendes i, IKKE piskes. Sus