Kvalimadplan - 23-03-2020 til 27-03-2020
Her under Corona karantænen livesender jeg at jeg laver aftensmad. Jeg blev bedt om en madplan så man kan lave mad sammen med mig. Den er så her.
Mandag - 23-03-2020
Aftensmaden
Sprødt kyllingebryst (175°C)
Ris og peanutsovs med grøntsager. (120°C til kog, så 95°C til grøntsagerne)
Ingredienser aftensmaden
1 hel kylling per 2 personer
Ikke sødet peanut butter
½ liter kokosmælk
1 peberfrugt
1 stilk bladselleri
1 løg eller forårsløg
1 gulerod
Brocoli
Asiatisk fiskesauce
Soyasauce
Forberedelser til senere
surdej dag 1
Fond til suppe i morgen
Ingredienser forberedelser
1 kg rugmel
2 kg hvedemel
Kyllingelår og skrog fra 1 kylling per 2 personer
1 gulerod
1 løg
1 stængel selleri
tørret timian
laurbærblade
Tirsdag - 24-03-2020
Aftensmaden
Pho med kyllingerester (Vietnamesisk suppe)
Risnudler
Ingredienser aftensmaden
fond fra igår
1 peberfrugt
1 stilk bladselleri
1 løg eller forårsløg
1 gulerod
Broccoli
Thai Basilikum (ellers brug fennikel i stedet for broccoli)
Frisk koriander
Lime
ingefær
fiske sauce
soya sauce
nelliker, stjerneanis, kanel, korianderfrø
Forberedelser til senere
surdej dag 2
surkål: dag 1
Ingredienser forberedelser
1 spids eller hvidkål, en beholder på 1 - 2 kg. Gerne et sylteglas.
salt
Onsdag - 25-03-2020
Aftensmaden
Stegt kyllingelår med stegte ris.
Ingredienser aftensmaden
kogte ris fra mandag
1 peberfrugt
1 stilk bladselleri
1 løg eller forårsløg
1 gulerod
1 æg per person
Forberedelser
surdej dag 3
surkål: dag 2
Kimchi: dag 1
Agurkesalat til torsdag.
Ingredienser forberedelser
Groftstrimlede kinakål
Fintstrimlet kinaradiser
Fintstrimlede gulerødder
Blomkål i meget tynde skiver
Fiskesauce
4 spsk Tørrede chiliflager
1- 2 spsk Fintrevet fed hvidløg
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
2 tsk Sukker
2% salt
1 agurk
sukker
lagereddike
dild
Torsdag - 26-03-2020
Aftensmaden
Millionbøf med kogte kartofler og agurkesalat.
Ingredienser aftensmaden (4 personer)
500 gram oksekød
1 stort løg
laurbærblade
1 hønsetern / kyllingepulver
maizena
lidt mælk eller fløde
1 kg kartofler
Forberedelser
surdej dag 4
surkål: dag 3
Kimchi: dag 2
Syltede rødløg
Bagekartofler til pommes
Mandelboller til fredag
Ingredienser forberedelser
bagekartofler
6 æg
100 gram smør (eller andet fedt)
150 g (3 dl) mandelmel
2 tsk bagepulver
Fredag - 27-03-2020
Aftensmaden
Smashburgere med pommes og mandelboller
Ingredienser aftensmaden (2 personer)
500 g oksekød
cheddar eller anden burger ost
bacon
4 bagte bagekartofler fra igår
2 mandelboller
1 dl Mayonnaise
0.5 dl Tomatketchup
2 spsk Relish
1.5 tsk Sukker
1.5 tsk Citronsaft
2 rødløg
2 dl æblecidereddike
3 spsk sukker
1 tsk peberkorn
Forberedelser
surdej dag 5
surkål: dag 4
Kimchi: dag 3