Koldskål - kærnemælkskoldskål
Ingredienser
- ½ liter kærnemælk
- ½ liter ymer/yoghurt/A38 eller lign.
- 4 æg
- 1½ dl sukker
- 1 spsk vanillesukker, helst hjemmelavet
- 1 citron, reven skal af . Kan undværes.
Fremgangsmåde
Bland det hele sammen og rør rundt indtil sukkeret er opløst.
Noter
Nogle opskrifter siger at man først skal piske æg/æggeblommer med sukker indtil det er rørt ud. Det er spild af tid. Det eneste man gør er at piske luft ind i æggeblommerne Luften bliver alligevel rørt ud når æggene bliver blandet med kærmenælken. Og sukkeret er meget nemmere at røre ud når det hele er blandet.
Koldskålen er bedst når den har stået en times tid, så aromaen fra vanillen og citronskallerne kan trænge ud i koldskålen.
Du kan også bruge kornene fra en stang vanille og en spsk sukker i stedet for vanillesukker. Hvis du er purist.
Kan holde sig i køleskabet i 3 dage.
Du kan sagtens bruge 1 liter kærnemælk i stedet for at 50/50 med et tykmælksprodukt, som jeg gør. Men konsistensen bliver meget bedre af den tykkere surmælk. Og sådan gjorde min mor altså altid!
Jeg foretrækker ymer, men der er ikke den store forskel.
Jeg ved godt man serverer koldskål med kammerjunker, men jeg havde kun ladyfingers da der skulle tages billeder ... det smagte i øvrigt fint til!
Jeg overvejede at lave en video, men det er vist ikke nødvendigt :-S