28
af: Max M Rasmussen
@
delt

Kold Gulerodssuppe med Flødeskum

Kold gulerodssuppe med flødeskum - Max M Rasmussen
Det lyder måske som en underlige sammensætning, men den let krydrede gulerodssuppe og den kolde flødeskum passer perfekt sammen. Rigtig god som en forret eller en del af en forret.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 50 g smør
  • 1/2 tsk koriander, stødt
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 10 gulerødder
  • 80 gram pastinak
  • 15 gram friske korianderblade
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 porre
  • 2 dl hvidvin

Fremgangsmåde

Pil, hak og steg løget i smørret. Når løget er gennemsigtigt og smager sødligt er det færdigt.

Tilsæt stødt koriander, og lad det stege lidt med.

Tilsæt bouillon.

Skræl gulerødder og pastinak, og skær dem i skiver. Du venter alligevel på at bouillonen kommer i kog.

Lad rodfrugterne koge møre under låg i 1 kvarters tid. Inkl. porre og hvidløg.

Blend det hele til en jævn creme.

Sæt det i køleskabet, og server kold med en klat flødeskum på.

0
af: Anonymous

Kold gulerodssuppe

Hvor mange forrets-portioner får du ud af den mængde ingredienser du bruger?
0
af: Anonymous

Kold gulerodssuppe

Det er jo meget afhængigt af hvad der ellers laves af mad. Typisk 1 til 2 dl per person. Så omkring 10 personer.
0
af: Anonymous

Lyder super lækker

Hvor lang tid kan den laves i forvejen?

Lyder super lækker

Den kan sagtens holde sig i en 3 dage.
0
af: Anonymous

Porre og hvidvin?

Hvordan og hvorledes med med porrer og hvidvin - hvornår kommer de ind i billedet :)? Og kan man godt servere denne ret varm?
0
af: Anonymous

Porre og hvidvin?

Og hvidløget??

Porre og hvidvin?

De er alle sammen rodfrugter. Men jeg kan godt se det er lidt utydeligt. Har ændret teksten.
0
af: Anonymous

Korianderbladene?

Den suppe ser fantastisk ud. Skal korianderbladene koge med, eller først tilsættes lige inden blenderen?
0
af: Anonymous

Korianderbladene?

Det kan du gøre som du vil. Alt lige fra at lade dem koge med hele tiden (det plejer jeg) til at drysse dem på finthakkede inden serveringen.