emner:
mere ...
Kold Gulerodssuppe med Flødeskum
Det lyder måske som en underlige sammensætning, men den let krydrede gulerodssuppe og den kolde flødeskum passer perfekt sammen. Rigtig god som en forret eller en del af en forret.
Ingredienser
- 1 løg
- 50 g smør
- 1/2 tsk koriander, stødt
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 10 gulerødder
- 80 gram pastinak
- 15 gram friske korianderblade
- 2 fed hvidløg
- 1/2 porre
- 2 dl hvidvin
Fremgangsmåde
Pil, hak og steg løget i smørret. Når løget er gennemsigtigt og smager sødligt er det færdigt.
Tilsæt stødt koriander, og lad det stege lidt med.
Tilsæt bouillon.
Skræl gulerødder og pastinak, og skær dem i skiver. Du venter alligevel på at bouillonen kommer i kog.
Lad rodfrugterne koge møre under låg i 1 kvarters tid. Inkl. porre og hvidløg.
Blend det hele til en jævn creme.
Sæt det i køleskabet, og server kold med en klat flødeskum på.
emner: