188
af: Max M Rasmussen
@
delt

Klatkager

Klatkager med syltetøj og kanelsukker - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Det er typisk restemad. Man har noget risengrød til overs og vil bruge det til noget andet. Hvad kan vi lave? Stivelse i væske. Det må blive pandekager. Og det er lige hvad klatkager er.

Ingredienser

  • ½ portion risengrød (ellers er det jo ikke en rest)
  • 2 æg
  • 1 dl mel
  • 1 spsk vanillesukker (kan undlades)

kanelsukker som tilbehør

  • 1 tsk kanel til 2 spsk sukker

Fremgangsmåde

Rør det hele sammen i en skål. Æggene først.

Steg i smør ved middel varme.

Hver klat er 1 spsk. Pres den flad på panden hvis den er blevet lidt tyk.

Vend dem kun én gang. De er skrøbelige og kan ikke lide at blive håndteret.

Noter

Desværre kan man ikke bare stege risengrød. Så falder det fra hinanden. Ægget og melet er kun med i opskiften for at få det til at hænge sammen under stegningen.

Du kan bruge kornene fra vanillestang i stedet for vanillesukker. Men jeg syntes ikke det giver mening at bruge for 15 kroner vanille på at redde for 5 kroner rester. Stegningen skjuler alligevel det meste af vanillesmagen.

Kan også serveres med sirup.

0
af: Anonymous

Bor du i udlandet kan du købe diverse ingredienser på www.danmarkmedposten.dk

Hilsen Benny

0
af: Anonymous

Frysning af klatkager

Hos os er det kun vores datter,der spiser dem, men hun elsker dem til gengæld. Jeg plejer at lave dem på blinispande. Så bliver de ret små, men det er bare lækkert, og så steger de hurtigere. Dem, der bliver til overs fryser jeg ned og varmer af og til et par stykker i mikrobølgeovnen. Det gør altid lykke.
0
af: Anonymous

Klatter

Vi fik klatkager i går. Jeg havde med vilje lavet en alt for stor portion grød dagen før, så den rest der var tilbage svarede stort set til en fuld portion - og godt for det, for klatterne blev revet væk! Jeg tilsatte også en sjat mælk, lavede dem en lille smule større end dine og bagte dem ret langsomt. De skal helst ikke være for smattede i midten, men bliver nemt sorte hvis man skruer for højt op. Det tog overraskende lang tid, så man bør begynde i god tid. Jeg havde to pander i gang men kunne slet ikke følge med efterspørgslen i stuen! Kanelsukker er klassisk, men vi fik også både ahornsirup og min personlige favorit: Sukkerdrys og citronsaft. Yum!

Klatter

Åh ja. Mælk i, og så på en pande. Det er en opskrift på ballade. Det er også en af hovedårsagerne til at min pandekageopskrift er med vand og ikke mælk.
0
af: Anonymous

Klatter

Ja, men da grøden er kogt på mælk er skaden jo allerede sket, kan man sige. Men det kan godt være jeg skal lade være med at føje spot til skade med yderligere mælk. Det husker jeg næste gang.
0
af: Anonymous

Klatter

okay lækkert
0
af: Anonymous

julemad

Åhhh en skøn side i har!!! er udenlandskdansker og SAVNER det danske mad, såsom mælk, fløde, rugbrød , remolade...åhh ku blive ved!!! nu vil jeg lave klatkager :)))
0
af: Anonymous

julemad, remoulade og at det andet der mangler,

Hej du skulle prøve at checke siden www.hjemve.dk er er rigtigt mange gode ting til udenlandsdanskere ;o)
0
af: Anonymous

Kærnemælk

Prøv med kærnemælk istedet for mælk... Det syrlige står godt til det søde ris og tilbehør, ligesom citronsaften :o)
0
af: Anonymous

Klatkager

Kardemomme og eller citronskræl er lækkert i. Også godt til pandekager. Erik