68
af: Max M Rasmussen
@
delt

Kartoffelblinis - små kartoffelpandekager

Kartoffelblinis med lakse ceviche - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Kogte kartofler fra dagen før er fantastisk til mange forskellige retter. En af dem jeg laver relativt tit er kartoffelblinis. Små tykke pandekager der minder meget om de amerikanske morgenmadspandekager. De kan bruges både til det søde og det salte køkken. De er utroligt nemme at lave.

Ingredienser

  • 4 små kartofler,  eller 2 mellemstore/store (kogte og kolde)
  • 4 æg
  • 4 spsk creme fraiche (eller fløde)

Fremgangsmåde

Skære kartoflerne over på midten.

Riv dem på et fint rivejern.

Bland æggene i.

Bland cremefraichen i.

Steges i rigeligt fedtstof på en mellemvarm til varm pande indtil de er gyldne på begge sider.

Noter

Grundprincippet er at bruge 1 lille kartoffel, 1 æg og 1 spsk creme fraiche og så bare gange op til den mængde man skal bruge. Jeg har valgt 4 kartofler som udgangspunkt da det giver en god portion.

Det er bedre at bruge cremefraiche end fløde da syren giver bedre smag. Fløde er dog fint hvis man ikke lige har cremefraiche eller man synes at det er spild at købe 1 bøtte hvis man kun skal bruge 4 spsk af den.

0
af: Anonymous

KARTOFFELMOS

En rest kartoffel-/gulerodsmos er også perfekt som kartoffel-ingrediens i blinis. Ole
0
af: Anonymous

Nyt fra Max!

Fedt at du har fået tid til at lave en ny video til alle os fans! :D
0
af: Anonymous

Spørgsmål til video/mad

Hej Tak for en fin video om Blinis. Jeg har et lille spørgsmål: Hvad er det brune (løgkompot?) under laksen på billedet? Hilsen Lasse
0
af: Anonymous

Spørgsmål til video/mad

Det er Baba Ganousch (Eggplant caviar). Bagt aubergine med forskellige sager i. - max
0
af: Anonymous

Hej igen

Hvor er det godt, at du er tilbage. Vi er mange, der har savnet dine opskrifter.
0
af: Anonymous

et lille tip

Uhm blinis er lækre, og mange laver dem slet ikke med kartoffel mere, det er en skam! Tak for en skøn hjemmeside, jeg har for første gang i mit liv fået en surdej til at holde i over en uge, tak for det ;-) Synes jeg har læst et sted, at du ikke har prøvet at lave mozzarella før, derfor vil jeg give dig et link til min blog, da jeg har lavet en super nem (virkelig!) og super lækker mozzarella! www.colorfulfunliving.blogspot.dk/2015/03/lkker-og-lyn-hurtig-hjemmelavet.html
0
af: Anonymous

Gået i stå?

Hej Kvalimax. Er du gået fuldstændig i stå?
0
af: Anonymous

Gået i stå?

For at citere mig selv fra min facebook side: "Hej alle. Der er mange der er begyndt at spørge så jeg skriver lige til jer alle sammen. Kvalimad er *ikke* lukke ned og jeg starter lige om lidt igen med nye opskrifter. Har brugt min fritid det sidste år på at sælge hus, og på at flytte. Det tog noget mere tid og arbejde end jeg havde troet. Men dem af jer der har prøvet det kender det jo nok. Vi har fundet et godt nyt sted at bo, og jeg har fået indrettet køkkenet så jeg kan filme i det, så jeg er ved at være klar igen."
0
af: Anonymous

Gået i stå?

Vi glaeder os!
0
af: Anonymous

Gået i stå?

Ja, kan du så lette måsen! Vi savner dine sexede opskrifter, og din dybe mandestemme! ;)
0
af: Anonymous

Gensynsglæde

Dejligt med en ny videoopskrift.
0
af: Anonymous

Gået i stå?

Hej Kvalimax. Er du gået fuldstændig i stå?