Kartoffel porre suppe
Ingredienser
- 25 gram smør
- 2 fed hvidløg
- 1 skive bacon eller røget tørret skinke
- 3 store porrer
- 1½ liter vand
- 500 gram kartofler
- 1 spsk soya
- 1-1½ spsk salt
- peber
- 1 dl fløde eller creme fraiche
Fremgangsmåde
Skær porrerne i ca. 1 cm store stykker. Hvis du flækker dem i to halvdele langs midten først, er de nemmest at rense for jord.
Skræl kartoflerne og skær dem i ½-1 cm store tern.
Smelt smørret sammen med hvidløg og bacon/skinke. Steg indtil hvidløgene er let brunede.
Tilsæt porrerne og steg dem indtil de er gennemsigtige og vandet er kogt fra. Brun dem svagt.
Tilsæt vandet og kartoflerne.
Lad suppen koge i ca. 25 minutter.
Server den som den er, eller blend den først.
Noter
Melede kartofler, som bagekartofler, koger nemmere ud.
Suppen får mere smag jo mere du bruner porrerne. Men den bliver også mørkere. Du risikerer også nemt at porrerne brænder på. Så prøv dig frem hvordan du foretrækker det.
Du kan også smage den til med saften af ½ citron eller 1 spsk eddike.
Kom eventuelt en skefuld drænet yoghurt, stegt bacon, stegte porrer, risteder croutoner eller andet på.
Du kan også blende nogle krydderurter med lidt citronskal og olivenolie og dryppe på.