Kanelsnegle
Ingredienser
giver 16 stk
dejen
- 600 g mel
- 200 g smør
- 50 g sukker
- 50 g gær
- 2 æg
- 2 dl mælk
- 1 tsk stødt kardemomme (jeg udelader den som regel)
remonce
- 150 g smør - blød eller smeltet.
- 250 g brun farin
- 2 spsk kanel
glasur
- 4 dl flormelis
- 3 spsk vand
Fremgangsmåde
Hvis du husker det, så tag smørret ud ud i god tid og lad det blive blødt ved stuetemperatur. Ellers kan du smelte smørret i en gryde, tage det af varmen, og komme mælken i.
Kom alle ingredienser til dejen i en skål, undtaget den varme smør. Ælt det sammen.
Kom smørret i og ælt videre. Det skal ikke æltes alt for godt. bare så der ikke er for mange klumper tilbage.
Det her er den samme dej som til min kagemands opskrift. Hvis du vil se den blive lavet, så er der en video på den side.
Bages ved 200 grader i 15-20 minutter. indtil de er let gyldne.
Dem på billedet her dækkede jeg med en høj bradepande de første ti minutter, og så uden bradepande i ti minutter mere. Så hæver de op og bliver mere luftige.
De holdt sig gode i 2 dage, og kunne "genopfriskes" med 30 sekunder i microovnen på 3. dagen
Noter og variationer
Marcipansnegle
Jeg har faktisk snydt lidt ... remoncen i billederne i denne opskrift består faktisk af:
- 200 gram smør
- 200 gram sukker
- 200 gram marcipan
- 2 spsk kanel
Hvilket er en fremragende god og moderne remonce, der samtidig holder sneglene svampede lidt længere.
Jeg blandede kakao i det halve af glasuren, sammen med lidt ekstra vand.
Jeg lod det så løbe af skeen, som jeg bevægede rundt i cirkler for at få det sort/hvide mønster.
En anden yndlingsvariation, hvor jeg har stjålet idéen fra det lolkale økologiske bageri er:
Kokos cremesnegle
Jeg bruger
- 1 portion vanille kagecreme
- 200 gram kokosmel
- 1 dl sukker
- 1 spsk kanel
Lav vanillecremen og kom kokosmelet i imens det stadigvæk er vamt.
Fordel cremen over den fladt udrullede dej i stedet for remoncen. Du kan nok ikke bruge det hele.
Det sidste fordeles så henover sneglene når rullerne er skåret ud i snegle, så der også kommer bagt creme på toppen.
Drys med ca. 1 spsk. kanelsukker på hver sneg, i stedet for glasur.
Det giver utroligt bløde og svampede snegle med kokos og kanel smag.
De er ikke så søde som almindelige snegle.
Super god forklaring og syndigt gode. Har bagt kokos-varianten -det er ikke sidste gang. Tak for inspiration og alt for lækre opskrifter.
Keep up the good work.
Kh katrine
Kan man bage vidre på mine ubagte snegle som desværre blev for ubagt de er rå inden i. Så hvad gør jeg for at bruge mine snegle der er bagt i en springform
????
Hej. De ser virkelig gode ud og vil gerne afprøve dem.
Men hvor længe skal dejen hæve? Og skal dejen hæve inden eller efter man ruller den ud og putter fyld i og skærer ud? 😊
Hejsa! Skøn opskrift, har haft lavet dem før og de er simpelthen fantastiske! Jeg husker det dog som de skulle hæve sidste gang jeg fulgte opskriften, men synes ikke at kunne finde det i opskriften?