311
af: Max M Rasmussen
@
delt

Kagemand, Boller, og Kanelsnegle

Opskrift med video - Denne kagemand er fra mit barndoms hjem. Den bliver stadigvæk serveret til enhver fødselsdag. Det gode ved den er at dejen også er en rigtig god bolledej. Så man behøver ikke lave seperat bolle og kage dej. Åh ja. Det er også familiens yndlings opskrift på kanelsnegle.

Ingredienser

Normal portion til enten 16 boller/kanelsnegle eller 1 kagemand.

  • 600 g mel
  • 200 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 2 dl mælk

Dobbelt portion, til både 16 boller og 1 kagemand.(Prøver jeg at doble op i hovedet imens jeg bager, glemmer jeg altid et eller andet.)

  • 1200 g mel
  • 400 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g gær
  • 4 æg
  • 4 dl mælk

Remonce

  • 150 g smør
  • 250 g brun farin
  • 2 spsk kanel

Glasur

  • ca. 3 dl Flormelis rørt op med lidt vand. Det behøver ikke være varmt. Det er ammestue snak.

Metode for alt dejen

 

Varm mælken til lillefinger-varm Hak smørret i små bidder, så det nemmere bliver blødt og smelter. Bland det i den lune mælk.

Når smørret er smeltet så opløs gæren i.

Bland resten af ingredienserne i og ælt til dejen er glat. (Nogle minutter på maskine.)

Metode for remoncen

Smelt smørret.

Rør farin og kanel i.

Metode for kagemand

Rul dejen ud til stor firkant.

Lav snit med kniv så det ligner kagedreng eller pige.

Fordel remoncen hen over.

Den kan godt hæve op til 1/2 time, men det er ikke så vigtigt.

Bag ved 200 gr i ca. 15 min.

Den er færdig når dejen der ikke er dækket af remonce er gylden, eller når remoncen bobler.

Metode for boller

Del dejen på midten 4 gange, så der bliver 16 boller (1-2-4-8-16)

Rul dem til kugler

Vend dem i syrnet mælk. Yoghurt, A38, tykmælk eller hvad du nu har. Alm. mælk kan også bruges.

Kom dem på en bradepande.

Bag ved 200 gr i ca. 15 min.

De er færdige når de er gyldne.

Metode for kanelsnegle

 

(Sneglene har nu fået sin egen side med flere billeder her) Men ellers er opskriften kort:

Rul dejen ud til så stor en firkant som muligt.

Fordel remoncen hen over.

Rul til pølse.

Skær over på midten 4 gange så der bliver 16 snegle.

Kom dem på bradepande.

Bag ved 200 gr i ca. 15 min.

Kom glasur på når de er afkølede.

Kanelsnegl med hvid- og chokolade-glasur - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Hej, jeg har bagt kagemand og boller flere gange, og kagemanden bliver fantastisk, men bollerne bliver små og meget kompakte. Hvad gør jeg galt? Vil gerne bruge opskriften i morgen, så håber du når at se min besked. Tak for hjælpen :-)

0
af: Anonymous

Huske du at give dem tid til at hæve?

0
af: Anonymous

Remonce

Jeg har lavet en dobbelt portion fordi min Datter jo bliver 2 år idag, en til boller og en portion til kagemanden:) Dejen er super dejlig at arbejde med, og med kenwooden er det jo som en leg. Dog blev remoncen noget værre noget, snøret og den brune farin ville ikke rigtig samle sig, kan det være fordi at jeg en anden gang skal lade det smelte lidt sammen i gryden? Tak for en god opskrift Max, turde godt kaste mig ud i den på dagen, istedet for at bestille en hos bageren.

Remonce

Jeg plejer at smelte smørret næsten helt ved lave temperatur. Så tilsætter jeg farinen og kanelen når det er næsten færdigsmeltet. Så det hele er varmt og smeltet, men ikke varmere end at jeg kan håndtere det med hænderne.
0
af: Anonymous

kagemand: jens

tillykke den får 12! og børnene var glade.
0
af: Anonymous

Har du et forslag til, hvordan man kan forme den til en kagekone?

Jeg tænker udskæringen osv..
0
af: Anonymous

Har du et forslag til, hvordan man kan forme den til en kagekone?

Er der nogen der har et billede af deres kagekone? Eller beskrivelse af udskæring til en kagekone?
0
af: Anonymous

Jeg har ikke rpøvet det, men hvis du vil have en "kage kone" kan du ved udskæringen af hovedet sørge for at der er mere i "enderne" end sedvanlig så kan du rulle - altefter hvor mange totter du vil have - ud og så snure dem eller flette dem . altafhængigt hvad du selv synes :) (PS. har ikke prøvet det)

0
af: Anonymous

Er det et seriøst spørgsmål?

0
af: Anonymous

Glasur

Er nu ikke helt ammestuesnak at man skal bruge varmt vand til glasuren, der er jo en grund til at bagerne varmer glasuren inden de bruger den :) den bliver mere blank og stivner ikke så hurtigt når man skal arbejde med den, men ellers kanon god kagemand :) men mest af alt er det jo nok en brunsviger med glasur på
0
af: Anonymous

Kanelsnegle

Hej Jeg har lige bagt disse kanelsnegle og de blev super har dog et par spørgsml jeg håber du vil svare på Max 1: kan man nøjes med at bruge 25 gr. gær hvis man lader dejen hæve længere ? 2: kan man gøre et eller andet så dejen hænger bedre sammen ?, her tænker jeg på da jeg skar sneglene ud så rullede dejen næsten fra hinanden ? 3: kan man evt. komme dejen i køleskabet inden man skære sneglene ?

Kanelsnegle

1: ja. Det er ikke noget problem. 2: Det er bare et spørgsmål om skæreteknik. Som måske at ikke komme alt for meget flydende smør på. 3: Hvis du kommer den i køleskabet kan du risikere den hæver inden den bliver kold. Så kan det godt blive en sjov dej. Så er det nok en god idé med det mindre gær.
0
af: Anonymous

Kanelsnegle + boller

Jeg lavede kanelsnegle + boller til min søns 4 års fødselsdag forleden - og jeg lavede altså ramoncen som til kagemand. Resultat: HELT FANTASTISK! Jeg skal lige ud og bage en gang kanelsnegle endnu, har jeg lovet! Jeg måtte kæmpe med livet som indsats for at bevare et par stykker til dagen efter - og jeg fik i øvrigt ca 25 ud af dejen i stedet for 16? Tusind tak
0
af: Anonymous

Bedste kagemand!

Tak for opskriften! Jeg bor i udlandet og ledte efter en kagemand opskrift. Denne var den bedste jeg fandt. Delicious!!
0
af: Anonymous

Flydende smør/margarine

Hej... Kan man bruge flydende smør/margarine som fx Becel eller Kærgården Steg o& Bag til selve dejen i stedet for alm. hårdt smør, der skal smeltes først? TIP til remoncen: Har tidligere lavet remonce til kanelstang og lign. med Kærgårdens fedtfattige smør, fordi det er så blødt, at det hverken skal smeltes eller tages ud af køleskabet i god tid, inden det røres op med kanel og farin. Mvh. Stine

Flydende smør/margarine

Det ville jeg aldrig gøre selv. Smør smager meget bedre. Selv om det i teorien sagtens kunne virke.
0
af: Anonymous

opskrift

Super opskrift, meget lækkert!
0
af: Anonymous

Koldhævning?

Hej Max Skal lave kagemand til børnehaven, og tænker om dejen kan sættes på køl natten over, s den "bare" skal formes, bages og pyntes om morgenen? Med venlig hilsen Sarah
0
af: Anonymous

Koldhævning?

Og jeg læser så lige kommentarerne :)
0
af: Anonymous

Super opskrift

Jeg har lige bagt kanelsnegle, og de smager super godt. Jeg har ikke altid fået et godt resultat, men det har den her opskrift ændret. De er virkelig nemme at bage, det tog nok 15 min, så var de i ovnen. Tak for det.
0
af: Anonymous

Kold hæve

Hej Max Jeg tænkte på kan man "kold hæve" dejen, jeg skal på camping så jeg tænkte om jeg kunne lave dejen hjemmefra fredag, opbevare den i køle skabet, til søndag hvor den skal bages - så bare putte mindre gær i? Hilsen Allan

Kold hæve

Det er for mange dag. Din eneste chance er nok nærmere at bage den i 10 minutter, frys den ned, og så bag den 5-10 minutter mere på dagen.
0
af: Anonymous

Skal de da optøes først eller hvordan?

0
af: Anonymous

Vedr. Glasur

Hej Max Tak for endnu en dejlig opskrift. Jeg lærer mange små praktiske ting fra din hjemmeside, men mht. glasur er jeg uenig med dig: Det er ikke ammestue snak at bruge varmt vand til glasur. Hvis du bruger kogende vand til at røre flormelis ud, vil du opdage at glasuren bedre "bliver stående" hvor du sætter den når du dekorerer og ikke så nemt løber ud og ned ad siderne. Resultatet bliver meget bedre - og giver mindre stress ;-)
0
af: Anonymous

æg

Kan man bruge et æg der er m/l?
0
af: Anonymous

æg

m/l (Medium/Large) er standard størrelsen for æg, og den jeg altid bruger i mine opskrifter. Så ja :-) - max
0
af: Anonymous

Æg i gærdej

Hej Max! Hvorfor er det, at man i nogle gærdejsopskrifter tilsætter æg og i andre ikke? Og hvad gør ægget? Kh Nymand

Æg i gærdej

Smagen og konsistensen. Det er nemmere at give dej med æg en sprød skorpe, men de har så også en tendens til en mere tør og fast krumme.
0
af: Anonymous

super

super god kagemand!!!. Tak for ideen .-) bruger den hvert år til alle mine børn .-)
0
af: Anonymous

Kagemand: bolledej / wienerbrodsdej ?

Hi Max, Greetings from Portugal ;). Sorry for the comment being in English, but my written danish is very poor. I came across this Kagemand recipe on Youtube and since then I've enjoyed lots of your videos. Congratulations, the site is great. As I said, I was looking for a "Kagemand" recipe, because I wanted to surprise my mother (who is danish), for her upcoming birthday and I really want to make a traditional one (if it exists). I've seen a few recipes on the web and I can't really figure out if I should bake one out of "Bolledej" or "Wienerbrodsdej". What would you say? I have to admit that I'm also asking because I love the later but i want to make it right ;) Thanks in advance! Sara ;)

Kagemand: bolledej / wienerbrodsdej ?

English is fine by me. The traditional homemeade kagaemand most often use the pastry in this recipe, or sometimes a choux dough that is covered in frosting when cooled. When you buy a kagemand at the baker I believe that it is most often made with danish pastry (wienerbrødsdej). So either is right. Sorry ;-) you are free to make it however you choose. The tradition depends on whether your parents bought or baked the kagemand.
0
af: Anonymous

Kagemand: bolledej / wienerbrodsdej ?

Thank you so much for your quick answer, I really appreciate it. I think that I will do it with this recipe, and then I can bake some spandauer on the side ;) Thanks again for your help. By the way, I love the way you make risengrod in the oven! My mother takes the rice off the stove when it has boiled for 5 min and then we wrap the cacerolle in a duvet and it cooks by itself, without using any energy. It's amazing how it works! Sara ;)
0
af: Anonymous

Kagepige

Med lidt anderledes udskæring og lidt lakridssnører bliver den til en kagepige :) Jeg spurgte min mor, verdens bedste kok, hvad jeg kunne gøre for at forbedre kagen. Svaret var "intet". Kan absolut anbefales!
0
af: Anonymous

hvor stor?

Jeg vil prøve denne opskrift, når jeg på torsdag får besøg af min drengs børnehave. Der kommer ca. 24 børn og vi er 6 voksne. Altså 30 i alt. Hvor mange portioner dej vil du satse på til sådan en flok? Er dobbelt portion (1200 g mel) nok? Hvor lang tid vil du mene, at processen tager fra start til slut? Håbede lidt på at lave den aftenen før, men det lyder bedre, at kagen er frisk fra samme dag. På forhånd tak for svarene :-)

hvor stor?

Jeg plejer at regne en bolle og et stykke kagemand per person. Men da ungerne var mindre spiste de ikke så meget. Jeg vil tro at dobbelt portion er nok. jeg plejer at bage en portion boller + kagemand på 1 time fra start til slut. 2 kagemænd tager vel nogelunde det samme. Hvis du ikke er vant til at bage så læg ½ time oveni. Husk at tænde ovnen først, ellers holder tidsplanen ikke :-S
0
af: Anonymous

kagemanden

Den ser spændende ud, kan man bage den dagen før, dække den med film og så alligevel have en frisk kagemand næste dag - eller bliver den tør og kedelig så? vh Ketty
0
af: Anonymous

Kagemand

Jeg bagte kagemanden til min datters fødselsdag. Den blev super god. Dejen var nem at arbejde med og rulle ud. Remoncen løb ikke ud - så topkarakter herfra
0
af: Anonymous

GUD hvor smart!

Da jeg så videoen om, hvordan man laver kagemanden, tænkte jeg: "GUD hvor er det smart!". Det var dog den mest fantastiske og nemme opskrift på kagemand! Den lyder helt vildt lækker - og jeg glæder mig til at smage den, når jeg laver den på min venindes fødselsdag!
0
af: Anonymous

Holdbarhed

Kan denne kagemand laves i dag hvis vi først skal bruge den i morgen med pynt på, eller skal pynten først på i morgen?
0
af: Anonymous

kagemand

jeg lavede kagemanden her i dag på den måde som det er vist. det var det værste, den blev alt for hårdt og sukkeret var hårdt som sten. det er bare erveligt fordi jeg skulle dele det ud til klassen.:(

kagemand

Ja det er ærgeligt. Det skete faktsik ogsså for mig i denne weekend, til min egen fødelsdag :-S Jeg havde for travlt så mælken blev for varm. Det "kogte" melet og slog gæren ihjel. Jeg lavede en portion mere hvor jeg sørgede for at gæren kun var lillefinger varm. Så gik det fint. Selv om gæsterne måtte vente.
0
af: Anonymous

smør

skal det værer salte smør el usalte

smør

Jeg bruger altid saltet smør.
0
af: Anonymous

lcj_gmj@hotmail.com

i am following your recipe to make a kagemand for my grangaughter's birthday.her daddy is danish but the family love hear in england.i understand your recipe but how long in advance can i make the cake,does it keep well.i hope you will be able to help me.thank you . from geraldine jones.
0
af: Anonymous

også pølsehorn :-)

Tro det eller ej.... med denne dej får man seriøst verdens bedste pølsehorn... Alle der har smagt dem siger det.. og vil ha opskriften :-) tak for en god side
0
af: Anonymous

Koldhævning

Skal prøve opskriften om et par dage. Kan jeg evt slå dejen op dagen før, og lad den hæve i køleskabet natten over?? så kan jeg nøjes med at stå op kl 05.30 og ikke 05.00 ;-)

Koldhævning

Den er svær at styre med så meget gær. Jeg tror den vil hæve kraftigt selv i køleskabet. Du skal nok halvere eller kvarte gærmængden. Jeg vil dog råde dig til at lave en testportion på den måde først for at se om du kan stole på teknikken.
0
af: Anonymous

kanon opskrift

kanon opskrift, bruger den altid. også kanon god til pølsehorn...
0
af: Anonymous

kanon opskrift

Ad den er ikke til pølsehorn dummernik
0
af: Anonymous

Hmmmm

Må have gjort noget forkert. Den er tung som en mursten. Synes også 200 gr. smør er meget...
0
af: Anonymous

Fryseegnet?

Super opskrift. Har lavet kagemanden til flere fødselsdage med stor succes. Skal lave kanelsneglene til et større arrangement, så tænkte om det er muligt at lave dem i god tid og fryse dem ned? Evt. tage dem lidt tidligt ud af ovnen, for at kunne bage dem færdige når de kommer op af fryseren. Har du prøvet det? Vh Marie

Fryseegnet?

nej, jeg bager altid til lejligheden, så jeg har faktisk ikke prøvet at fryse den. Men delvist bagt og så frosset er sådan jeg ville gøre det.
0
af: Anonymous

Dagen før?

Kan kagemanden bages dagen før den skal bruges uden at blive tør?? Eller skal den bages på dagen?

Dagen før?

Den er klart bedst lun, men kan godt gemmes. Kan evt. kommes i ovnen i et par minutter inden den serveres.
0
af: Anonymous

kagemand remonce

Jeg bor i Udlandet og kan ikke faa brun farin til remoncen. Hvad kan jeg ellers bruge. Jeg bor i svejts.

kagemand remonce

En rørsukker der er så mørk som muligt er mit bedste bud. Det er i hvert fald reststoffer fra rørsukker der gør farinen brun.
0
af: Anonymous

Hævetider

Der står ikke noget om hævetider for boller? Vil prøve opskriften, da jeg mangler en, hvor bollerne egner sig til frysning
0
af: Anonymous

Hævetider

Hej. Jeg bager altid boller efter opskriften på Kornkammerets økologiske hvedemel, de bliver altid lækre og luftige, hvis der ikke kommer for meget mel i. Jeg tilføjer mel til de stadig er lidt klistrede, de kan dog trilles på bordet uden at hænge helt fast. Jeg tilsætter dog lidt ekstra sukker og kardemomme, knap 1 tsk pr 500 g mel. Jeg drysser lidt kanelsukker på toppen, når de er blevet penslet inden de kommer i ovnen, hvis de skal være ekstra syndige. Bollerne kan sagtens fryses ned. Pak dem i poser inden de er helt afkølede, så holder de bedre på fugten. Prøv selv!
0
af: Anonymous

Hævetider

De skal hæve op til dobbelt størrelse. Ca. 1/2 time.
0
af: Anonymous

Remoncen

For mig når jeg bager denne slags, flyder sukkert altid ud over det hele. Er der et eller andet man kan gøre for at undgå det? Sker det med denne kage?

Remoncen

Hvis du ser stillbilledet fra videoen kan du se hvordan jeg undgår det. Hemmeligheden er at prikke ned i dejen, så dejen ikke hæver for meget op i midten. Så bliver remoncen liggende hvor den skal.
0
af: Anonymous

Remoncen

Det plejer jeg også at gøre, men det sker alligevel.
0
af: Anonymous

Remoncen

prøv og kom 1 spsk mel i, det hjælper
0
af: Anonymous

Kan man langtidshæve bollerne?

Hej :) Kan man få samme lækre bløde fødselsdagsboller ved at lade dejen langtidshæve - fx natten over? - og i så fald, skal gæren så halveres eller skal der mere fra? Håber nogen kan hjælpe.. Venligst Vibe

Kan man langtidshæve bollerne?

Så er der ikke den store grund til at bruge denne opskrift. Når brød bliver tilsat sukker, æg, mælk osv. Så er det til for at få noget smag frem selvom de hæver hurtigt. Hvis du vil langtidshæve behøver du ikke så mange "smagsstoffer" Men hvis du inisterer :-) på at langtidshæve så bare knæk et lille hjørne af gæren og hæv med det.
0
af: Anonymous

Kan man langtidshæve bollerne?

Hehe, tusind tak for det hurtige svar! Jeg vil overveje om jeg skal stå det tidligere op eller om jeg skal forsøge mig med at langtidshæve. Tak i hvert fald! Vibe
0
af: Anonymous

UMM!!! :D

NØØØØØØØØJ den er GOD! :D Den eneste ulempe ved at den er SÅ god, er man spiser for meget! :D Bedre findes den IKKE! :D
0
af: Anonymous

Kagemand

Jeg lavede en kagemand til fødselsdag i går og nøj hvor er den god! Kagemanden kan trods mange formaninger sagtens gemmes til dagen efter og er mindst lige så god, for der er så meget smør i at den i hvert fald ikke bliver tør. Næste gang tror jeg dog jeg vil lave den med den halve mængde smør og i stedet lidt mere mælk, for den bliver godt nok - som en anden vist også har skrevet - meget tung..
0
af: Anonymous

Børnefødselsdag i går - og tak for fantastisk opskrift.

Lavede dobbeltportion dej og alm. portion fyld - det virkede perfekt og var således ikke for sødt. Der kom lidt slik på toppen og det blev en sej sørøver med en Haribo grammofonplade som klap og en lakridssnøre som snor - Malthe var vild med den:-) Opskriften ryger i arkiv til fremtidige fødselsdage - så tak for den. Camilla
0
af: Anonymous

Skal dejen KUN haeve een gang - eller to???

Undskylder paa forhaand, men jeg er nok lidt tungnem...... Sidder her i CA., USA og har endelig fundet frisk gaer! Hader toergaer!! Saa nu vil jeg lave kanelsneglene - MEN, trods flere spoergmaal om samme emne er det ikke klart i mit hovede om dejen skal haeve en gang, og saa efterhaeve paa pladen eller hvad?? Skaer det venligst ud i pap for mig:-) Tusind tak fra Mie, Los Angeles

Skal dejen KUN haeve een gang - eller to???

Du bestemmer selv. Der er lidt forskel på om man foretrækker en høj og luftig eller en lidt lav og tæt. Begge dele lykkedes ved enten at efterhæve på pladen ½ times tid, eller ved at komme den næsten direkte i ovnen.
0
af: Anonymous

kagemanden

den ser meget god ud men kan et barn på selv lave den til sin 12 års fødselsdag svar senest 10.

kagemanden

ja, lade endelig ungerne selv lave den. Det kan de sagtens.
0
af: Anonymous

Kanelsnegle

Hej Max Jeg har snart solgt over 1200 kanesnegle paa hostaller og kontorer her i Medellín. Engang imellem faar jeg nogle retur, har du et forslag til hvad jeg kan lave ud af dem (udover romkugler). Det skal lige siges at dem jeg nogle gange faar retur bliver kylet i fryseren! Hilsen Miki Sander Medellín Colombia

Kanelsnegle

Fedt der er gang i salget der nede. Men ud over romkugler og studenterbrød så kan jeg faktisk ikke lige komme på noget. Som sødt rasp oven på en anden kage måske?
0
af: Anonymous

Kanelsnegle

Hej Max Jeg ville saa gerne sende nogle billeder her i forummet af alt mit bagvaerk, saa andre kan se at man mange gange kan lave bagvaerk som bare er bedre en hos bageren. Hvordan sender jeg billeder? Miki Medellin Colombia

Kanelsnegle

De eneste muligheder lige nu er at tilføje dem til en besked i forummet. Men der er nogen mail problmer med mit software. Den anden mulighed er at uploade til 3. part site og så linke i kommetarer her. jeg er ved at lave ny udgave af sitet hvor der er bedre mulighed for brugerdeltagelse.
0
af: Anonymous

TangZhong

Jeg er stødt på noget japansk der hedder TangZhong. Ved ikke om du kender det. Det er en simpel "melpasta", som skulle gøre brødet mere blødt og luftigt. Jeg har prøvet det en enkelt gang i en våd langtidshævet dej og syntes måske det gav lidt luftigere boller. Jeg håbede du måske havde lyst/tid til at afprøve det. Evt. i denne opskrift. Du er nok meget bedre til at sammenligne end mig. www.youtube.com/watch?v=yV4MVU4MZQU

TangZhong

Tak for det link. Det ser faktisk spændende ud som en teknik. Jeg kendte den ikke. Jeg vil se hvad det kan bruges til. Tror det har en fremtid i burgerboller.
0
af: Anonymous

geraldine

i am following your recipe to make a kagemand for my grangaughter's birthday.her daddy is danish but the family love hear in england.i understand your recipe but how long in advance can i make the cake,does it keep well.i hope you will be able to help me.thank you . from geraldine jones.
0
af: Anonymous

geraldine

Hi Geraldine, It is notoriously bad at keeping well. Sorry :-S I allways make it just a few hours before serving. Or better yet. I make it so it is still lukewarm while serving. If you need to make it in advance, your best bet is to bake it partly, like 10 minutes, and then bake it for the last five minutes just before serving. I have not tried that though, but it should be ok. It reheats well in the micro oven, but that is a bit hard with a whole cake :-)
0
af: Anonymous

geraldine

thank you for replying so soon. looks like i will have to bake the cake on the day of the party.by the time the party ends i will be ready for my glass of shnaps.skol.

geraldine

Yeah. Well I have a rythm to it. I start mixing the dough about an hour before I need to serve the cakeman. I make a double portions. The buns first. "tvangsboller" or "Forced buns" as we call it. They are finished after about ½ hour. When they are finished eating those ½ hour later, the cakeman is usually done. So it is not that stressfull.
0
af: Anonymous

geraldine

thanks for more info.i made half the recipe today as a dummy run minus the decorations and i must say it is very yummy and not expensive to make.it takes longer to clean up the mess and wash up. thanks again.
0
af: Anonymous

geraldine

the party has come and gone ,so did the kagemand.it was so tasty i even had compliments from the danes that were there.

geraldine

Sweet!
0
af: Anonymous

Hævetider

Hej Max Jeg synes ikke rigtig, jeg kan se noget mht, hvornår og hvor længe kanelsneglene skal hæve?? God weekend. Venlige hilsner fra Mette
0
af: Anonymous

Hævetider

Du behøver faktisk ikke at lade dem hæve. Men op til ½ time skader ikke. Det burde ca. være dobbelt størrelse.
0
af: Anonymous

Hævetider

Hvis man skal lave kanelsnegle, så skal smørret til remoncen vel ikke smeltes, som når du laver kagemand? Skal det så ikke bare røres sammen? Hilsen Mette

Hævetider

hmmm ... det er et godt spørgsmål. Jeg kan godt se jeg har været lidt upræcis der. Det er ikke noget problem at smelte smørret som ved kagemand. Det kan løbe ude, men der skal nok blive nok tilbage i sneglen. Bare sukker og kanelet ikke løber ud. af sneglene. Det kræver lidt tempo. Meget løber alligevel ud når smørret smelter under bagningen. Det er dog lidt sværere at håndtere. Jeg plejer selv at gøre en af følgende: Hvis jeg husker det tager jeg smørret ud i god tid, så det har stuetemperatur, og er meget blødt. Det gør det nemt at røre op og smøre ud. Eller også smelter jeg smørret i gryden, men stopper når det halve er smelter og så pisker jeg indtil det er "mellemblødt", og rører det op med sukkeret. Tit glemmer jeg det dog på blusset, og så er jeg tilbage ved det smeltede smør :-S At gøre smør blødt er faktisk også en af de ting som en microbørge kan bruges til, så det er også en mulighed.
0
af: Anonymous

Hævetider

Lige et enkelt spørgsmål mere - så skal sneglene nok få fred ;oD Pensler du dem med noget, inden de bliver bagt?? Tror jeg vælger versionen med at "prøve" at huske at tage smøret ud af køleskabet i god tid!

Hævetider

Ingen pensling. Der skal alligevel glasur på. Men et pisket æg eller mælk gør ingen skade. De bliver blankere af det. Så bare slå dig løs.
0
af: Anonymous

Hævetider

Jamen så slår jeg mig løs ;oD Har du nogensinde overvejet at lave en kanelsneglekage?? Først halvdelen af dejen i bunden af bradepanden, så et lag remonce på og derefter et lag kanelsnegle ovenpå bunden af dej og remonce!

Hævetider

jeg har ikke bare overvejet det ;-) Men jeg syntes nu den er liiidt tung i det.
0
af: Anonymous

Hævetider

Det er bare at sætte sneglene forholdsvis tæt. Så vokser de sammen og du har en såkaldt sneglekage
0
af: Anonymous

Remoncen

kan du ikke rette i opskriften, så der står kun remonce til kagemand skal smeltes..Jeg får altså ikke altid læst alle kommentarene, det er da brandærgerligt...
0
af: Anonymous

Holdbarhed

Jeg står og skal lave kagemanden til et hold unger i morgen formiddag, og jeg har tænkt mig at følge opskriften slavisk, så det ikke går galt. Da jeg læste Geraldines forespørgsel, om kagen kunne laves i forvejen, fik jeg en ide. Dejen er jo en klassisk "fødselsdagsbolledej" med smør og æg. Jeg har med stor succes lavet fødselsdagsboller efter en opskrift på svenske lusekatte (Luciabrød), som også er med smør men uden æg. Det gør bollerne mere holdbare, da de ikke så hurtigt bliver tøre. Måske man også kunne anvende den dej til kagemanden (og så bare udelade safran), hvis man har behov for, at den skal kunne holde natten over.
0
af: Anonymous

geraldine

i recently made a kagemand for a birthday and did make the cake the day before the birthday but left the decorations off the cake.after baking the cake i let it cool then i wrapped tin foil all over.the following day it was decorated with all sweet goodies.it tasted as fresh as being baked the same day.do try and see if it works for you.thanks again for such a yummy cake recipe.
0
af: Anonymous

geraldine

i meant to say that i left the cake to cool completely before covering it with tin foil.then the following day it was decorated.i must say it does taste yummy.
0
af: Anonymous

geraldine

i meant to say that i left the cake to cool completely before covering it with tin foil.then the following day it was decorated.i must say it does taste yummy.
0
af: Anonymous

Holdbarhed

det var en god ide syndes jeg
0
af: Anonymous

Boller

Hej Max, er trofast følger af din side og sværger kun til din brunsviger og kanelsnegle og Uhmmmm hvor er de bar gode! Ska til at bage boller til drengenes vuggestue. Bliver de bløde nok til de helt små? Og hva gør man egentlig for at gøre boller blødere end hva der står i opskriften?
0
af: Anonymous

Forvirret

Skal den ikke hæve hvis jeg skal lave pølsehorn ?

Forvirret

Der er så meget gær i at det ikke gør en stor forskel. Men 15-30 minutters hævning skader da ikke.
0
af: Anonymous

Rigtig godt!

Brugte denne opskrift til at lave en kagemand samt en til kage der ikke var udformet, til min sidste arbejdsdag på jobbet. Det var en succes, og ud af to bradepander, var der ca. 8 stykker tilbage (til 20 stykker) - så der var da nogen der gik to gange ;)! Eneste problem jeg havde var glasuren, som blev meget klar, og som jeg også havde problemer med at få til at "fylde". Ville have lavet den hele kage hel hvid på toppen, og så brugt remonsen som bogstaver (dvs. glasur ovenpå, og efterlade huller som bogstaver), men desværre smeltede remonsen og glasuren sammen xD Så måtte jeg bruge labre larver til at skrive mit budskab i stedet :P Alt i alt en god opskrift!
0
af: Anonymous

Perfekt kagemand

Tusinde tak for denne opskrift.........jeg lavede kagemanden og den blev helt perfekt, jeg kan kun anbefale denne opskrift, den får et 13 tal!!!
0
af: Anonymous

Perfekt kagemand

Jeg giver den også 12 med kryds og slange!! Kan varmt anbefales... nå.. vil ind og have et stykke til MUMS