Julemad - en kort oversigt over det mest nødvendige
Julemad - en kort oversigt over det mest nødvendige i disse dage :-D
Det er selvfølgelig en god idé at se artiklen "Kunsten at udnytte en and bedst muligt". Juleaften er det godt med stegt andebryst, og nogle gode møre lår lavet som confit. Så kan man lave en andefond til andesaucen, og rillette af skroget, så der ikke går noget til spilde. Har man lyst er det godt med andepølser til julefrokosten. Og en gang andepate af indvoldene.
Svin
Uanset om du skal have ribbenssteg eller kamsteg så er det vigtigt med en flæskesteg med sprød svær. Eller hvis ud er et mere moderne grillmenneske kan du lave pulled pork. Til julefrokosten er det godt med frikadeller og hjemmelavet leverpostej. Måske endda noget hjemmelavet medister. Du kan nok ikke nå at lave hjemmelavet bacon, men hvis du køber en portion er der jo altid æbleflæsk.
Dessert
De traditionelle er risengrød, som også kan bruges til klatkager, og ris a la mande dagen efter.
Sødt
Når du så er lige ved at sprænges skal der selvfølgelig toppes op med noget sødt. Som Bedste maries havregrynskugler, pebernødder, klejner, brændte mandler, og æbleskiver, min mors julekage, Susannes brunkager. Eller måske en gang skumfiduser. Eller flødekarameller?
I det allermindste er du nødt til at lave "Gløgg a la Gaarde"
Så der er nok at gå i gang med. God jul og god appetit <|:-D