emner:
mere ...
Italiensk Grøntsags Tomatsauce til Pizza og Pasta
En god tomatsauce gøre hele forskellen. Hvad enten den skal dække en pizzabund eller den skal på en portion pasta. Man kan finde opskrifter med ovnbrunede tomater, ost og vin. det syntes jeg ikke er nødvendigt. Min opskrift er simpel, men der gemmer sig også et par hemmeligheder i den.
Ingredienser
- 1 dåse hakkede tomater, eller 250 gram friske
- 1/2 løg
- 1/2 peberfrugt
- 1-2 fed hvidløg
- 1 tsk vineddike (Første hemmelighed)
- 1 tsk sukker (Ja det er den 2. lille beskidte hemmelighed)
- 1 tsk tørret oregano
- salt (ca. 1 tsk)
- peber
Fremgangsmåde
Hak grøntsagerne til grove tern.
Hæld det hele i en gryde.
Kog det en time eller to tid, til det er godt blødt. Spæd op med vand hvis det bliver for tykt.
Hvis du ikke kan lide klumper, så kør en stavblender igennem.
Smag til med salt og peber
Pizza sovsen
Jeg er spændt på sovsen til pizzaen i hører vi skal have pizza til aften og dejen er langtids hævet meget spændt men koger den ikke så længe som i anbefaler jeg ladere den simrer ca 15-20 minutter hilsen Ing:)
Faktisk skal sukkeret i fordi at tomater indholder syre, og derved neutraliseres det. Det giver tomaterne mere sødme og fremhæver i øvrigt også de andre ingredienser :)ikke korrekt.
Sukker neutraliserer ikke syre. Ligesom salt, bitter/besk eller umami heller ikke gør. Ved at tilsætte sukker, bringes en bedre balance mellem de forskellige smage, og derved undgås for meget dominans af kun en smagstype.Ja det er sandt, det ændrer vores opfattelse, men det ændrer ikke syre-balancen... Dertil kan man derimod bruge lidt bage-soda, det neutraliserer syren :)
-Ole
Tomatsause
Kan man fryse den, eller hvor længe kan den holde. Jeg har mange fuldmodne tomater som vi ikke kan nå at spise Med venlig hilsen BenteTomatsause
ja går det sgu bareTomatsause
det er rigtigt7Tomatsauce
Slet ikke dårligt!Tomatsauce
god pizza hv miketomatsovsen
Denne tomatsovs er okay...... Det er ikke den bedste jeg har smagt men... Den smager fint<3<3Sukker
Jeg vil undvære sukker, fordi jeg bruger frisk ananas eller banan på pizzaen. Pizza SKAL være med frugter :) vh HenningSukker
åh en nummer42...Sukker
med chili og hvidløg? :-)Sukker
NEEEEEJ ingen frugt det er en pizza ik en lagkageSukker
Du er helt væk Henning... Frugt har intet at gøre på pizza! Frugt hører til det søde køkken og absolut ikke pizza... Desuden er det kun dårlige pizzeriaer der har selvopfundne pizzanavne som Hawaii på menukortet... De gode pizzarestauranter holder heldigvis fast i traditionerne og sælger kun ægte klassiske pizzaer som f.eks quattro formaggi og prosciutto e funghi. En pizza skal være simpel og velsmagende, italienerne ville slagte dig levende hvis de vidste du puttede banan på din pizza. Desværre er der alt for mange danskere der har fået den fejlagtige opfattelse at en pizza skal overfyldes med latterlige ingredienser og Henning...du er en af dem. I burde alle skamme jer! Min bøn: køb kun gode autentiske pizzaer eller lav dem selv i italienernes ånd og ikke klamme fordanskede versioner.Sukker
Tonen er lige hård nok i denne kommentar. Vi kan godt være saglige imens vi udtrykker vores uenighed. Jeg plejer at slette hårde kommentarer, men denne er kun lige på kanten så jeg lader den være og kommer med opfordring til en god omgangstone :-)Sukker
hvorfor bruge siden til at skændes om frugt eller ikke frugt. Hver sin smag og jeg er bedøvende ligeglad med hvad i vil have på jeres pizza, Men vil rigtig gerne modtage gode råd og tips til pizza. Og nej frugt kan ikke bruges i stedet for sukker. Det er en old gamle opskrift viden, at sukker eller syltetøj (ribs,tyttebær)fremhæver smagen på andre krydderier.Pizza er som biksemad - 'tøm køleskabet'. Og hvis de sydamerikanske indfødte havde/har opfundet pizza, ville de nok putte ananas eller banan på den.
At jeg ikke ville gøre det med mindre det svar et 'shotgun marriage' er noget helt andet.