Hyldeblomst saft - Hyldeblomst drik - Hyldeblomstsaft
Ingredienser
- 20 store skærme hyldeblomster, uden stilk
- 2 citroner
- 1 kg lys farin, eller 1 kg rørsukker, eller 200 gram mørk farin + 800 gram alm. sukker)
- 1 liter vand
Fremgangsmåde
Bring vandet i kog
Skær citronerne i tynde skiver.
Fjern stilkene fra hyldeblomsterne. Det er nemmest med en saks.
Sluk for vandet og kom alle ingredienser i gryden.
Lad det trække i 4 døgn.
Si det, og kom det i gamle sodavands- eller glas-flasker . Det er bedst at si det igennem ostelærrede, stofbleer eller et viskestykke.
Opbevares på køl eller i fryser.
Tyndes op til ønsket styrke når det skal drikkes.
Noter
20 skærme hyldeblomst svarer ca til 250 gram med stilk. Eller hvad der kan være i en 4 liters beholder, let sammenpresset. 1 fyldt bærepose giver ca. 5 portioner.
Hvis saften ikke trækker i den gryde der koges i, så sørg for at beholderen skoldes først. Skyl den evt. med konserveringsmiddel.
Stilkene gør saften bitter. Så skær så meget af som du orker. Det samme gør det hvide i citronerne. Det kan du undgå ved at skrælle det gule af citronskallen og komme det i, og så skære det hvide der sidder tilbage væk, inden du skærer citronkøddet i skiver og kommer det i.
Normalt gør man det ikke med citronerne.
Der er 50% sukker i, så det skulle være selvkonserverende, og burde kunne holde sig et køligt sted. Dog kan man risikere at der kommer svamp i. Så hvis saften bliver tåget eller uklar skal man ikke drikke den. Det undgås bedst ved frost eller køl. Eller ved at tilsætte atamon.
Alkoholfri hyldeblomst cider
Hvis du bruger økologiske citroner, eller vasker almindelige citroner godt i varmt vand og sæbe, kan du bruge ½ liter af denne saft og 1½ liter vand i en 2 liters sodavandsflaske til at lave hyldeblomst cider. Se min cider opskrift her.
Hyldeblomstsaft
hej. Jeg lagde mine blomster i kogt vand for to dage siden og dagen efter da det skulle sies, var det dårligt. Lugtede råddent. Hvad gik der mon galt? Vh LilianHyldeblomstsaft
Det eneste jeg kan forestille mig er at dit vand ikke har været varmt nok, og at det har stået et for varmt sted. Næste gang så prøv evt. at bringe det i let kog efter du har kommet blomsterne i. Og stil det så køligt som muligt. fx i en kælder. Hvis du laver en mindre portion er der ikke noget i vejen for at komme det i køleskabet.Hey
Jeg syntes at min saft er blevet for sød, kan jeg koge den op igen, med evt med noget mere citron 😏