Hjemmelavet varm kakao
Ingredienser
- 1 liter sødmælk
- 4 tsk kakaopulver
- 4 spsk sukker
Fremgangsmåde
Kom kakao og sukker i en gryde. Rør klumperne ud.
Kom lidt mælk i gryden. Rør kakaoen ud i mælken indtil der ikke er mere tørt kakao i gryden.
Bring i kog.
Noter
Grundprincippet er 1 tsk kakao, 1 spsk sukker til 1 kop mælk (2½ dl).
Du kan sagtens ændre den med mere kakao hvis du gerne vil have den lidt mere kraftig, eller lidt mere sukker hvis den ikke er sød nok til dig.
kakaopulveret skal røres ud i mælken imens mælken er kold. Det er meget nemmere at undgå klumper så.
Du kan koge en stang kanel med for at få lidt julesmag. En stjerneanis for lakridssmag. Eller lidt revet appelsinskal er også godt.
Det er en god idé at varme den kand op man vil servere kakaoen i. Hælder du varm kakao i en kold kande, så er der både risiko for at den revner, og kakaoen bliver hurtigt kold.
Lader du kanden stå med varm vand fra hanen, så undgår du begge dele.
Rør sammen med smør
Jeg plejer at smelte lidt smør, som jeg røre kakao og sukker ud i, inden jeg tilsætter mælk. Det giver en rund og meget mere chokoladeagtig smag, efter min mening. I øvrigt en skøn side du har, som jeg tilfældigvis faldt over.Rør sammen med smør
Det gør jeg også ind imellem, så den kan jeg også anbefale.Hvor mange?
Hvor mange personer er opskriften lavet til?Hvor mange?
Det er umuligt at svare på. Hvor store er dine kopper. Hvor mange kopper drikker personerne hver :-) Er det til voksne eller til børn? Er der også kaffe og te? Kommer der flødeskum i? En stor tekop er på 2½ dl. Så der er til 4 kopper i opskriften. En lille kaffekop er på 1 dl, så der er til 10 kopper. Derudover er dit gæt lige så godt som mit.Kakao nemt
Der er mange gode råd her. Lad mig tilføje ét: Her er to krus (1/2 liter) kakao: I en kaserolle fyldes: 2 top teskefulde god kakao (kakao kan stables ret højt på en teske) ;o) 4 teskefulde sukker (det kan ikke stables) 1/2 liter skummet/minimælk (det lave fedtindhold gør, at der ikke kommer 'skind' på kakaoen - og hvis det er kakaosmagen du er kommet efter, så er den der endnu bedre uden tilsat fedt). Og så: det tørre i en kaserolle. tilsæt MEGET LIDT mælk. varm blidt op til ca 80 grader under aggressiv omrøring. når det ligner - og føles - som en meget tyk brun sovs, så tilsæt gradvist resten af mælken - stadig under rimelig heftig omrøring (ikke piskning - den lidt før). og så gør jeg det, at jeg varmer kakaoen op til ca 80 grader (jeg kan ikke lide kogt mælk) og ... mums - med en ostemad.Kakao nemt
hov, undskyld, jeg har vidst gentaget mig selv fra forrige. men: Lav kakao ! bedste hilsner /jesperKakao er KUN for mennesker
PS: Giv ALDRIG din hund eller kat kakao - eller chokolade !! Kakao er ren gift for hund og kat, det ødelægger deres lever. Se dette: da.wikipedia.org/wiki/Chokolade#Chokolade_og_dyrEn tyndere udgave
Min mormor lavede altid denne version blot med vand i stedet for mælk. Vi fik altid mariekiks til med smør imellem man måtte også dyppe kiksene i kakaoen ;-) Fint for dem der ikke drikker mælk eller ikke har tid til at hente det når gæsterne er på trapperne.Den bedste opskrift
Hvis du har en expresso maskine så er her min favorit metode: 4 tsk pulveriseret ren chokolade 4 tsk sukker En knivspids salt Et stænk vanille ekstrakt Varm mælken op med expresso steameren og hæld lidt i et glas med chokolade, sukker og salt og rør rundt med et lille piskeris til du får en tyk jævning. Derefter hæld resten af mælken i under rolig omrøring (så du ikke pisker alt luften ud af mælken). Til sidst tilføj et lille stænk vanille. Dette er den absolut mest lækre og luftig varm kakao jeg har. smagt.kakao
Hvilket kakao bruger mankakao
Hvilket kakao bruger manAt piske eller ikke at piske
Hej Max, og tak for et væld af inspirerende videoer. Ifølge chefkonditoren på La Glace smelter kakaopulveret, så det er ikke nødvendigt at piske den i mens mælken er kold. Se klippet på http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadguide/tjekguidemad/ECE817947/lav-god-varm-chokolade-som-paa-la-glace/ Mvh ThomasAt piske eller ikke at piske
Ok. Tak for linket. Han kommer kakaopulveret i imens det er koldt og varmer det så op. Det er det samme jeg gør. Så vidt jeg kan se på videoen er hans kakao siet for klumper. Det er jeg for doven til. Det er en af grundene til at jeg rører kakaoen ud i sukkeret. Bortset fra det så mener jeg at det er noget vrøvl at sige at kakaopulveret smelter oven på den varme mælk. Kakaopulver er et pulver :-S et tørstof som ikke kan smelte. Det som kemikerne kalder en heterogen blanding.Marsmallows
Måske kunne man smide et par af dine hjemmelavede skumfiduser i ? Jeg tror det kunne være super lækkert :)Kakao drik
Mums takKakao drik
Er det lige meget viklet kakao pulver ??:)Kakao drik
Du skal bruge almindelig rent kakao pulver. Ikke den slags der er beregnet til at blive blandet i mælk til kakaomælk fra fabrikken. Bortset fra det, så er det ligemeget. - MaxVeganer kakao
Her er min opskrift på nem, hurtig og super lækker Veganer/laktose fri kakao😊 Start med at fylde den kop det skal være i med rismælk, hæl det så over i en beholder og varm den i 2 min på Max i mikrobølgeovnen. Imens tag 1 stykke ren chokolade 70%+ og knæk i små stykker og tilsæt en lille knivspids salt. Tilsæt 2 hele kanel stænger. Hæld en lille sjat af mælken i først og rør til det bliver en jævn masse. Tilsæt så resten af rissmælken og rør rundt...færdig!😄 Lækker kakao på Max 3-min uden at rode😉Tilføjelser
Jeg plejer at putte lidt vanilje eller kanel i! <3En lille korrektion...
Jeg har endnu ikke oplevet at kakao klumper hvis man rører det ud i varm mælk/vand. Derimod har jeg prøvet flere forskellige typer kakaopulver, hvor der bagpå pakken står, at det skal røres ud i varmt/kogende væske. Jeg skulle jo prøve i koldt - og resultatet blev, at det klumpede sammen øjblikkeligt. En tur i mikroovnen hjalp intet, så jeg var nødt til at mase klumperne gennem et dørslag.En lille korrektion...
hej mit navn er ole..... jeg synes det ser dårgligt ud, jeg plejer at bruge pulver:) MEN!!! det ok:)Cocio
Jeg læste et interview, med Direktøren for Cocio, som forklarede, at måden de laver Cocio på, er bare Sukker, 100% Kakao pulver, og Mælk, de lader det bare koge i 30 Minutter, så Sukkeret afgiver lidt Karamel smag... Selv laver jeg det i Microovn, gider ikke til at vaske en gryde af :P 1:10 i Microovnen, med 33 cl Mælk, hvis det er med henblik på at drikke det koldt (Elsker kold Kakao), og det er nok til at få det til at smage af Cocio! Jeg bruger dog Stevia eller Honning! Hvis jeg vil have rigtig varm Kakao, giver jeg den 2:20 i Microovnen, og så holder den sig varm i circa 35 - 45 Minutter, det har jeg ikke oplevet, når jeg laver det i en Gryde...Kan det tænkes at koppen er varm pga mikroovnen og derfor holder det sig varmt længere?