126
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hjemmelavet müsli bar

Müsli barer - hjemmelavede - Max M Rasmussen
opskrift med video - Jeg var for nyligt ude at flyve. I den sammenhæng ville jeg have noget med at spise i flyveren. Det eneste fornuftige jeg kunne finde i lufthavnen, som ikke var alt for sødt, eller gav fedtfingre, var müsli barer. Men de vidste da godt nok hvad de skulle have for dem! Så jeg besluttede mig for at lave mine egne til næste gang. Det viste sig forbavsende svært at finde en opskrift der smagte godt og som ikke faldt fra hinanden. Men det lykkede mig da til sidst at lave en opskrift der hænger sammen ...

Ingredienser

det våde
  • 1 dl appelsin juice
  • 1 dl lys sirup
  • 1 dl sukker, helst rørsukker
  • 100 gram smør
det tørre
  • 250 gram havregryn
  • 500 gram færdig müsli med tørret frugt og nødder

Fremgangsmåde

Smelt de våde ingredienser i en gryde. Opvarm og rør rundt indtil alt sukkeret er smeltet. Det behøver ikke koge.

Lad det køle af til nogenlunde håndvarmt.  Som regel mindst. 10-15 minutter. Gør ikke noget det bliver koldere.

Bland de våde ingredienser i havregrynene. Rør det godt rundt. Det bliver den masse der holder sammen på barrerne. Havregrynsklister så at sige.

Lad det stå 5-15 minutter indtil væsken er helt opsuget.

Kom klisteret i muslien. Bland det godt sammen til en ensartet masse.

Pres det godt sammen i en form. Jo tættere jo bedre-

Bages 20 minutter ved 180 grader. Eller indtil toppen er svagt gylden.

Pres den sammen igen når du har taget den ud af ovnen.

Lad den køle af til håndvarm. Skær i 2-3 cm brede strimler på kagens tyndeste led med en brødkniv

Knæk strimlern af i portionslængde. Lad dem kækker der hvor de naturligt har en tendens til det.

Noter

Man ser tit opskrifter med honning. Jeg syntes det får barrerne til at smage og lugte af øl! Derfor bruger jeg sirup i stedet for. Vil du have honning på, så fordel en smule over når de er færdige men stadigvæk lune.

Fordelen ved at lave en havregrynsklister er også at det forhindrer de tørrede frugter i at suge for meget væske. Bliver frugterne gennemblødte får man underligt sjaskede områder i barrerne.

Du kan godt bruge 150 gram smør i stedet for 100, hvis din yndlingsmusli giver for tørre barrer.

Min form er ca. 20 cm x 30 cm. Er din form større end det bliver laget tyndere. Så skal den bages i kortere tid. Omvendte skal den bages længere tid hvis din form er mindre så laget bliver tykkere.

Du må endelig ikke skære dem over når de skal deles 2. gang i portionsstykker. Så knækker de i alt for små stykker. Hvis det alligevel går helt galt og alt krymler, så husk at du kan bruge det som luksus-musli med mælk på, eller på yoghurt.

 

Hvis det skulle være helt rigtig burde man selv blande sin musli. Så bliver opskriften mere ensartet fra gang til gang. Men det er betydeligt nemmere at købe en færdig blanding. Du må bare ikke bruge dem der i forvejen er tilsat sukker og som er ristede. "Crunch" typerne dur ikke,det skal være de helseagtige.

Hvis der er godt med nødder og frugt i bliver barrerne bedst og mindst tørre.

Den musli jeg bruger i videoen er en anden end jeg plejer at bruge. Den har ikke så mange tørrede frugter og nødder. Så den blev lidt mere tør fordi der er forholdsvis mange havregryn i. Hvis det sker for dig så brug lidt mere juice og/eller smør til næste portion.

Det er i øvrigt også derfor den er lidt mørkere på overfladen end jeg normalt plejer at lave den.

Men den blev god alligevel :-D

0
af: Anonymous

"ekstra" tilbehør??

Dav Kvalimad! :) Tænker på om man kan tilføje chokolade stykker eller/og blåbær eller Andre ting inden man presser det sammen Med Den Store Paletkniv altså lave små huller Og så put chokoladen ind og Så dække Det???? Rigtig od
0
af: Anonymous

Mælken

Hvor køber man det der mælk henne??

Mælken

De plejer at have det i asiatiske og mellemøst supermarkeder. Men almindelige velassorterede supermarkeder har også kondenseret mælk.
0
af: Anonymous

Mælken

Hej. Kondenseret mælk kan efterhånden købes alle steder.Selv vores lille Spar købmand i Mørke har det :-)
0
af: Anonymous

Klister

Hejsa Bliver de klistrede, når de er færdige. Det problem syntes jeg ofte jeg løber ind i - hvorfor?? Tak for mange gode opskrifter :-)
0
af: Anonymous

Hjemmelavet mueslibar

Fantastisk side du har :) Du skulle prøve denne opskrift på mueslibar: 1 dåse kondenseret mælk varmes langsomt op under omrøring og blandes med 250 g havregryn, 100 g kokosmel, 100 g rosiner , 50 sesamfrø, 75 g solsikkefrø , 125 g u saltede peanuts. Eller.... 250 g havregryn 75 g kokosmel 100 g tranebær, 125 g solsikkefrø, 125 g hakkede mandler ... Eller hvad man nu har , en god muesli kan også bruges. Blandes godt og hældes i en lille bradepande/ ildfast fad med papir i. Bages ved 130 grader i en times tid. De bliver også gode med lidt chokolade ovenpå. Nemme og bortset fra den kondenserede mælk er der jo ikke tilsat sukker :) Vh Pernille
0
af: Anonymous

Hjemmelavet mueslibar

Og så er det vist på sin plads lige at nævne, at ovenstående opskrift (er næsten) en tro kopi af Nigella Lawsons breakfast bars.:) Opskriften kan findes her: www.nigella.com/recipes/view/breakfast-bars-55 Kan tilføje, at de er utrolig lækre, og man slipper for problemet med at de smuldrer, da den kondenserede mælk er et utroligt godt klæbemiddel. :) /Nanna
0
af: Anonymous

Super

Jeg havde ikke noget müsli så jeg brugte i steder for en blanding af nødder (ca. 300 gr), tranebær og rosiner (ca. 160 gr) og lidt mørk chokolade (ca. 40 gr).. MUMS det blev lækkert! Da den havde bagt efter 20 min og var kommet ud af formen, synes jeg dog den stadig var lidt klistret i bunden, men ikke noget der var så slemt at det ikke kunne spises :) Jeg tænkte bare på om jeg havde gjort noget forkert?