Hjemmelavet müsli bar
Ingredienser
- 1 dl appelsin juice
- 1 dl lys sirup
- 1 dl sukker, helst rørsukker
- 100 gram smør
- 250 gram havregryn
- 500 gram færdig müsli med tørret frugt og nødder
Fremgangsmåde
Smelt de våde ingredienser i en gryde. Opvarm og rør rundt indtil alt sukkeret er smeltet. Det behøver ikke koge.
Lad det køle af til nogenlunde håndvarmt. Som regel mindst. 10-15 minutter. Gør ikke noget det bliver koldere.
Bland de våde ingredienser i havregrynene. Rør det godt rundt. Det bliver den masse der holder sammen på barrerne. Havregrynsklister så at sige.
Lad det stå 5-15 minutter indtil væsken er helt opsuget.
Kom klisteret i muslien. Bland det godt sammen til en ensartet masse.
Pres det godt sammen i en form. Jo tættere jo bedre-
Bages 20 minutter ved 180 grader. Eller indtil toppen er svagt gylden.
Pres den sammen igen når du har taget den ud af ovnen.
Lad den køle af til håndvarm. Skær i 2-3 cm brede strimler på kagens tyndeste led med en brødkniv
Knæk strimlern af i portionslængde. Lad dem kækker der hvor de naturligt har en tendens til det.
Noter
Man ser tit opskrifter med honning. Jeg syntes det får barrerne til at smage og lugte af øl! Derfor bruger jeg sirup i stedet for. Vil du have honning på, så fordel en smule over når de er færdige men stadigvæk lune.
Fordelen ved at lave en havregrynsklister er også at det forhindrer de tørrede frugter i at suge for meget væske. Bliver frugterne gennemblødte får man underligt sjaskede områder i barrerne.
Du kan godt bruge 150 gram smør i stedet for 100, hvis din yndlingsmusli giver for tørre barrer.
Min form er ca. 20 cm x 30 cm. Er din form større end det bliver laget tyndere. Så skal den bages i kortere tid. Omvendte skal den bages længere tid hvis din form er mindre så laget bliver tykkere.
Du må endelig ikke skære dem over når de skal deles 2. gang i portionsstykker. Så knækker de i alt for små stykker. Hvis det alligevel går helt galt og alt krymler, så husk at du kan bruge det som luksus-musli med mælk på, eller på yoghurt.
Hvis det skulle være helt rigtig burde man selv blande sin musli. Så bliver opskriften mere ensartet fra gang til gang. Men det er betydeligt nemmere at købe en færdig blanding. Du må bare ikke bruge dem der i forvejen er tilsat sukker og som er ristede. "Crunch" typerne dur ikke,det skal være de helseagtige.
Hvis der er godt med nødder og frugt i bliver barrerne bedst og mindst tørre.
Den musli jeg bruger i videoen er en anden end jeg plejer at bruge. Den har ikke så mange tørrede frugter og nødder. Så den blev lidt mere tør fordi der er forholdsvis mange havregryn i. Hvis det sker for dig så brug lidt mere juice og/eller smør til næste portion.
Det er i øvrigt også derfor den er lidt mørkere på overfladen end jeg normalt plejer at lave den.
Men den blev god alligevel :-D