Hjemmelavet medister - medisterpølse
Ingredienser
- 1 portion frikadellefars
- 100 gram spæk uden svær (evt. røget) (kan undværes)
- ½ tsk. allehånde stødt
- ¼ tsk koriander, stødt
- ¼ tsk ingefær stødt (Astas hemmelighed)
- ¼ tsk muskat, revet
pølseskind
- 5 meter renset svinetarm (den mindste pakke du kan få)
Fremgangsmåde
Renset svinetarm
Hak spækken fint i kødhakker eller foodprocessor.
Bland det hele sammen.
Brug et pølsehorn til at fylde tarmen op. Der er mange forskellige slags pølsehorn, og hvis du har et, så fulgte der formodentlig også en brugsvejledning med.
Generelt.
- gør hornet vådt først
- kom alt pølseskindet på hornet på én gang, så tæt på spidsen som muligt.
- Bind ikke knuder på skindet. Det vil holde på luftbobler og give problemer.
- træk og klem forsigtigt tarmen imens den fyldes med fars.
Det er vigtigt ikke at fylde tarmen helt op. Kom ca. det halve i af hvad du tror. Den skal være meget blød og slatten. Farsen vokser meget når den bliver opvarmet og medisteren sprækker.
Tilberedning
Brun den på panden og skru ned for varmen. Lad den stege færdig i 10-15 minutter ved svag varme.
Du kan også koge den først i svagt simrende vand i 10-15 minutter. Så skal den bare brunes på panden inden servering.
Den er færdig når den indre temperatur er 70-75 grader. Brug evt stegetermometer.
Noter
Ister: Medister betyder "med ister" - ister er flommen i i dyret. Det fedt der sidder omkring indvoldene. Nu er det ikke fordi man kan køber pakker med ister i supermarkedet, så spæk er en nødvendig erstatning.