70
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hjemmelavet Chai te blanding

Hjemmelavet chai mix - Max M Rasmussen
Chai te er blevet meget populært her hjemme. Især i de kolde måneder. Ved at prøve forskellige blandinger er jeg kommet frem til egen blanding, som jeg bedst kan lide. Og den er her.

Ingredienser

  • 150 g sort earl grey te

krydderier

  • 15 g tørret ingefær (kandiserede hvis du foretrækker en lidt sødere smag)
  • 15 g kanel (4 ruller)
  • 8 g sort peber
  • 6 g kardemomme
  • 4 g stjerneanis (3 stjerner)
  • 3 g kryddernellike

Fremgangsmåde

Knus krydderierne og bland op med teen. Jeg bruger en kaffemølle, men en morter gør også et fint.

Jeg bruger 1 spsk chai til en 1 liter (1 liter) kande te. Jeg lader det trække i 6 minutter.

Bemærkninger

Jeg tror man kan komme temmelig tæt på en chai te ved bare at blande kinesisk "Five Spice" i en sort te. Det er næsten de samme ingredienser. Sikkert derfra opskriften stammer.

0
af: Anonymous

Chai

Skal det være sort the? Kan det ikke være grøn eller hvid the?
0
af: Anonymous

Chai

Det bestemmer du selv, det du bedst kan lide. Men den sorte te, synes jeg, giver den kraftigste smag og bedst sammen med mælk..☺
0
af: Anonymous

Ah...

Og så lige en go' sjat fløde og lidt stevia til at søde, lige min kop te :)
0
af: Anonymous

Chai (te)

Bare lige sådan en "Kloge-Åge" ting - Chai ér te, så at kalde det Chai te er være det samme som at sige Café Latte kaffe :-)
0
af: Anonymous

Chai

Mener da man skal at chai er lavet på mælk og ikke vand
0
af: Anonymous

Chai

chai i Indien er lavet på mælk og masser af sukker, tror det samme gælder for pakistansk te. der er ikke nødvendigvis krydderier i. og så er det meningen at det skal koges længe så det bliver stærkt og sødt og så skal det kun drikkes i små mængder. Synes nu stadig den her vestlige fortolkninger kan være ok, så længe det smager af krydderier og ikke af mærkelige kunstige ting som de chai latte man køber på caféer.

Chai

Jeg plejer bare at komme mælk, eller fløde, i når teen er færdig. Gider ikke stå og koge mælk for en koppe te. Alt for meget opvask.
0
af: Anonymous

Chai

Chai er efter min bedste overbevisning lavet på vand, mens samme lavet på mælk betegnes chai-latte
0
af: Anonymous

Chai

Der findes sådan en fantastisk maskine kaldet en mikrobølgeovn (på fyn ligges trykket ved nogen ret sjovt), hvor man nemt kan varme en kop mælk. Det er genialt hvis man trænger til varm kakao. . Så lige en hjemmelavet slikkepind med chokolade i. BUM! Varm kakao.. Hvis man er rigtig heldig er der appelsin i chokoladen!! Maskinen virker også til at varme mælk til chai.. - elsker elsker elsker denne side!!! (skulle bare lige tilføjes).