Hjemmelavde pølser af and, salvie og ristede hvidløg
Ingredienser
- 5 m. svinetarm / pølseskind
- 1½ kg hakket kød fra andelår
Rens så meget som muligt for sener, fedt og hinder. Så vidt jeg husker skal man starte med ca. 2-2½ kg hele lår for at få den rigtige mængde rent kød. - 650 gram hakket spæk
- 40 gram salt (3 spsk)
- 60 gram hakket salvie (1 dl med top)
- 60 gram ristet hvidløgspasta (3 spsk)
- 15 gram groft kværnet sort peber. (1½ spsk)
- 1 dl vand
- 2 dl rødvin
Fremgangsmåde
Sæt pølseskindet i blød i kold eller lunken vand. Mindst 30 minutter. Skyl dem igennem inden brug.
Bland det hele sammen undtagen vand og vin.
Hak igennem fineste hulplade.
Bland vand og vin i.
Rør på maskine ca. 1 minut indtil alle ingredienser er rørt godt sammen og farsen begynder at hænge sammen.
Steg en lille portion af farsen til som en frikadelle. Smag evt. til med krydderier.
Fyld på pølseskin. De udvider sig meget så sørg for at de er meget løse i det.
Drej dem af i ca. 15 cm lange pølser.
Steges til en intern temperatur på ca. 65 grader.
Noter
jeg foretrækker helt klart at grille pølserne. Jeg smider som regel noget smuld eller en bøgekævle oven på kullene så de bliver godt røgede.
Jeg plejer at koge knoglerne fra andelårene ind til en fond, som jeg så laver en kraftigt indkogt sauce med. Det passer perfekt til pølserne.
Kun ande lår ?
Kan jeg bruge andet og mere end lårene til pølserne ? Jeg har rigtig mange hun ænder jeg skal finde anvendelse for og har allerede fundet nogle gode opskrifter på dine fantastiske sider :-)Du kan bruge alt kødet. Det eneste der ændrer sig er konsistensens. Men da det er hakket kød kan det aldrig blive helt sejt.
Andepølser
Tak for opskriften, skal slagte en masse ænder og vil ikke bare fryse dem alle ned som hele ænder. Vil derfor høre om pølserne kan fryses når de er lavet. Kunne jo være lækkert at hive sådan en omgang op i foråret og grille:) VenligstDe kan fryses som alt andet kød. Det bedste er dog nok lige at lade dem simre ved mild kogning, så de er tilberedet når de fryses.
Video, video
Hej Max. Stadigvæk en super side. Men her mangler da vist lidt videounderstøttelse til denne opskrift ;-)Ja, den kunne helt klart godt trænge til en video. :-)