emner:
mere ...
Guacamole - Avocadodip
Til enhver fest mangler der noget at dyppe de franske kartofler i. Guacomole ligger konstant på top ti. Her er en god opskrift, der også egner sig til fyld i mexicanske pandekager og tilbehør til kødretter.
Ingredienser
- 1 avocado
- 1 citron, eller 2 limefrugter, kun saften.
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tomat
- 1 tsk salt
- 1 tsk knust spidskommen
- 1 lille stærk peber, hvis du tør
Fremgangsmåde
Den nemme måde er at fylde det hele i en food processer, og så køre løs indtil det har den konsistens man ønsker. Ikke en blender. Den moser det alt for meget. Det giver også en fin guacomole.
Hvis guacomolen skal stå lidt længere, kan det godt betale sig at hakke ingredienserne i så små tern som muligt. Det gør at specielt avocadoen ikke ilter til så hurtigt og bliver brun. Det ser altså ikke lækkert ud når det først er brunt.
Riv altid hvidløg på et lille rivejern, eller brug en hvidløgspresser, hvis du kan lide at vaske den op.
emner: