Friturestegte fiskefiletter - dobbeltpanerede med beignet dej og rasp
Ingredienser
- 1 portion beignet dej
- 2 dl rasp
- 1 tsk salt
- 5-10 fiskefiletter
- 1-2 liter neutral olie til at stege i
Fremgangsmåde
Bland beignet dejen.
Bland salt og rasp.
Varm olien op til imellem 150°C og 180°C. Tættere på 180°C er bedst.
Dyp filetterne i beignet dejen. Lad dem dryppe af indtil der kun drypper får dråber.
Dyp dem i raspen. Ryst eventuelt overskydende rasp af. Det bliver bare til hårde klumper.
Steg 2-3 af gangen i den varme olie. De må ikke røre hinanden, da de så steger sammen.
Når de er gyldne så tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Køkkenrulle eller servietter.
Noter
Selvom det er fiskefiletter jeg steger her, så kan du bruge denne metode til at stege næsten hvad som helst.
Fx så panerer jeg ofte mine sydstatskyllinger på den her måde.
Men det virker lige så godt til (kæmpe)rejer, grøntsager, Tynde skiver kyllingebryst (nuggets), wienerschnitzel osv. osv.
Min gamle moster er økonoma og lidt af en verdensmester i fiskefileter. Jeg har hendes opskrift, men jeg er aldrig helt nået hendes højder. I aften kombinerede jeg så hendes opskrift med din, og det var de bedste fiskefileter nogensinde. Så 1000 tak for en fantastisk opskrift :-)