emner:
mere ...
Fransk Løgsuppe
Løgsuppe er ikke noget vi er vant til herhjemme. Men en god fond og letstegte løg giver en kraftig sødlig smag, der er lige så god som den klassiske klare suppe. Faktisk smager de kogte løg så godt at man kan sluppe af med at bruge tern (sig det ikke til nogen.)
Kender du det med, at man tror at man køber en fantastisk kogebog, som man med spænding tygger sig igennem. Så ender det med at bogen kun rummer en enkelt, men til gengæld fantastisk opskrift. En man virkelig frydes over at have fået. Opskriften på løgsuppen er godt eksempel for mig :-) Nu den er skrevet ind her på sitet kan jeg endelig få smidt den kogebog ud.
Ingredienser
- 12 mellemstore løg
- 50 gram smør
- 1½ liter bouillon
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Pil løgene og skær dem i tynde skriver.
Smelt smørret i en gryde.
Tilsæt løgene og lad dem langsomt stege gyldne.
Når løgene er godt bløde, og smager sødt, så hæld bouillonen i.
Tilsæt salt og peber.
Lad suppen koge i 20 minutter.
Suppen er nu klar til servering. Gerne med godt brød til.
emner: