Flødestuvet mørbrad med svampe - svinemørbrad i fløde og champignon sovs - Mørbradgryde
Ingredienser
- smør og olie til stegning
- ½ porre (kan undværes)
- 250-500 gr. champignons
- 1 svinemørbrad
- 1 stort løg
- sovs
- 1 tsk paprika
- ½ liter Fløde
- 1 spsk mel
- 1 spsk god ketchup (kan undværes)
- 1 spsk soya sauce (kan undværes)
Fremgangsmåde
Rens svampene og skær dem i lige store dele.
Skær porren i skiver og skyld dem godt for jord.
Fjern skrællen fra løget og skær det i ringe eller grove tern.
Rens svimemørbraden for sener og hinder. Skær den i skiver på ca. ½ cm tykkelse.
Steg løg og porrer til de er gennemsigtige og lidt gyldne. De må ikke blive sorte. Sæt dem til side.
Steg champignonerne godt gyldne. Sæt dem til side.
Steg mørbradskiverne gyldne. Brug en varm pande så de ikke skal stege for længe. Sæt dem til side.
Rist paprikaen af på panden.
Tilsæt soyaen og ketchuppen. Lad det koge ind og brune en smule. Det giver lidt mere smag.
Kom melet i fløden og rør det fri for klumper. Kom det på panden og bring det i kog.
Hæld alting i fløden og lad det simre indtil tilbehøret er færdigt. Op til ½ time.
Noter
Hver del af svampene skal have en størrelse så de lige kan ligge på en teske. Så små svampe skal kun deles i to. Helt små svampe slet ikke.
Det giver en god overflade at stege. Skærer man dem i skiver så har de en tendens til at smide vandet for hurtige, så panden bliver våd og de koger i stedet for at stege.
Stegningen af svampene giver en masse smag, og skal gøres med en meget varm pande.
Ketchup og soya er ikke typisk i opskriften, men det giver lige lidt mere smag. Det skal være en god ketchup.
fint input til den traditionelle...(kör på ideer fra flere opskrifter)..det blir' 3-4 timer ved lav varme i en 'römertopf'..(ler stegeso)..og med saffranris (gurkemeje) med mandel,gir en herlig nöddesmag...