275
af: Max M Rasmussen
@
delt

Flødestuvet mørbrad med svampe - svinemørbrad i fløde og champignon sovs - Mørbradgryde

Svinemørbrad med fløde og champignon sauce - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Mørbrad er egentlig mørt "fint" kød, som man normalt ville krydre og rosastege, så det er lidt sjovt at den mest populære måde at spise det på er efter det har simret i en flødesovs. Med godt med svampe i. Typisk champignon. Men der er ikke noget sjovt ved smagen. Den er super. Så det er nemt at forstå at retten hører til blandt de flestes livretter.

Ingredienser

  • smør og olie til stegning
  • ½ porre (kan undværes)
  • 250-500 gr. champignons
  • 1 svinemørbrad
  • 1 stort løg
  • sovs
  • 1 tsk paprika
  • ½ liter Fløde
  • 1 spsk mel
  • 1 spsk god ketchup (kan undværes)
  • 1 spsk soya sauce (kan undværes)

Fremgangsmåde

Rens svampene og skær dem i lige store dele.

Skær porren i skiver og skyld dem godt for jord.

Fjern skrællen fra løget og skær det i ringe eller grove tern.

Rens svimemørbraden for sener og hinder. Skær den i skiver på ca. ½ cm tykkelse.

Steg løg og porrer til de er gennemsigtige og lidt gyldne. De må ikke blive sorte. Sæt dem til side.

Steg champignonerne godt gyldne. Sæt dem til side.

Steg mørbradskiverne gyldne. Brug en varm pande så de ikke skal stege for længe. Sæt dem til side.

Rist paprikaen af på panden.

Tilsæt soyaen og ketchuppen. Lad det koge ind og brune en smule. Det giver lidt mere smag.

Kom melet i fløden og rør det fri for klumper. Kom det på panden og bring det i kog.

Hæld alting i fløden og lad det simre indtil tilbehøret er færdigt. Op til ½ time.

Noter

Hver del af svampene skal have en størrelse så de lige kan ligge på en teske. Så små svampe skal kun deles i to. Helt små svampe slet ikke.

Det giver en god overflade at stege. Skærer man dem i skiver så har de en tendens til at smide vandet for hurtige, så panden bliver våd og de koger i stedet for at stege.

Stegningen af svampene giver en masse smag, og skal gøres med en meget varm pande.

Ketchup og soya er ikke typisk i opskriften, men det giver lige lidt mere smag. Det skal være en god ketchup.

Ingredienser til mørbrad med fløde-svampesauce - Max M Rasmussen
Flødemørbrad - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

fint input til den traditionelle...(kör på ideer fra flere opskrifter)..det blir' 3-4 timer ved lav varme i en 'römertopf'..(ler stegeso)..og med saffranris (gurkemeje) med mandel,gir en herlig nöddesmag...

0
af: Anonymous

Uhmmm

Jeg har fået en ny favorithjemmeside. Tak for det flotte arbejde. /Kasper
0
af: Anonymous

Flødestuvet mørbrad

Det bliver ikke mindre vanedannende med lidt bacon som er stegt sprød på panden og drysset over til sidst.
0
af: Anonymous

Flødestuvet mørbrad

Hej... Hvor kan man købe Ajvar? Og er det også en skefuld, som der skal bruges i retten? God ketchup mener du Heinze? £;O) Mvh. Flemming
0
af: Anonymous

Flødestuvet mørbrad

Ajvar i supermarkederne er - som alt andet industrimad - noget juks. Skal man tæt på smagen af "rigtig" ajvar, kan man købe de hjemmelavede, som også indeholder aubergine foruden peberne. Kender man ikke lige nogen som selv brænder ajvar, kan man med fordel købe "pindjur" i supermarkederne, som godt nok er af anden konsistens (peber i striber, fremfor pasta) men smagen rammer meget mere den originale ajvar.
0
af: Anonymous

Flødestuvet mørbrad

Hvad drikker man til mørbradgryde? (Udover vand, altså) Rødvin? Øl? Mvh. John
0
af: Anonymous

Flødestuvet mørbrad

Jeg ville foretrække en rødvin, gerne en Australsk fx. en Hardy's tin en 50'er i fakta, ellers en mørk Kilkenny øl, den er Irsk og jeg ved desværre ikke hvor de købes på flaske.

Flødestuvet mørbrad

Ja, i de fleste indvandrerbutikker. Typisk tyrkiske så vidt jeg husker. Ellers har de det også ofte i tyske supermarkeder. Hvis du dyrker grænsehandel. Mht. Ketchup, ja beuvais, heinze osv er fine. Man skal bare undgå de billige der smager mere af marmelade :-s
0
af: Anonymous

Flødestuvet mørbrad

Ajvar Jeg har fornyligt købt det i fakta i deres "bazar" det fungere rigtig godt som dip, i en gang creme fraiche med salt og peber, eller også en dressing, så du skal ikke være bange for at købe det store glas =)
0
af: Anonymous

Mørbrad i rød pebersovs

Hvis man udskifter ketchuppen med ajvar - tyrkisk rød peber pasta - og tilsætter strimler af 3 røde peberfrugter, så har man mørbrad i rød pebersovs. Det er vanedannende. KH Marie Dejn
0
af: Anonymous

Mørbrad i rød pebersovs

Bare en korrektion: Ajvar oprinder fra det serbiske køkken, ikke det tyrkiske. Smagen er nok lige god af den grund -:)

Mørbrad i rød pebersovs

Det lyder heller ikke dårligt. Jeg er helt pjattet med Ajvar. Er også super i en burger :-D