87
af: Max M Rasmussen
@
delt

Fiskefond

Ingredienser til fiskefond - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Fiskefond er en simpel men effektiv opskrift. Jeg bruger den til fiskesuppe, skaldyrssuppe at blande i bechamel sauce til fisk osv. Det er en dejlig opskrift at kunne.

Ingredienser

  • ½ kg fiskeskrog
  • 1 gulerod
  • et løg
  • 1 bladselleri
  • 1 kartoffel
  • 1 lille bouquet garni
  • 1 liter vand (ca.)

Fremgangsmåde

Rens og skræl grøntsagerne.

Skær dem i så tynde skiver som du kan.

Kom det hele i en gryde. Grøntsager og krydderurter først. Fisken til sidst.

Bring det i kog. Fjern skummet der danner sig på overfladen. Det gør fonden grumset.

Skru ned for temperaturen og lad det simre i 20 minutter.

Si det godt, og køl det af så hurtigt som muligt.

Kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. 2-3 måneder i fryseren.

Noter

Hvis fonden koger mere end 20 minutter bliver den bitter. Det er derfor det er vigtigt at skære grøntsagerne tynde.

Du kan godt komme den dobbelt mængde grøntsager i. Det er en fin måde at gøre den lidt kraftigere på.

Du kan også lave fonden med skaller fra skaldyr.  De bliver ikke bitre af at koge længere end 20 minutter.

I denne video bruger jeg resterne af en 1½ kg havørred. Det er ca. 500-750 gram skrog. Afhængigt af om skindet er med.

Fiskefond - færdig - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Suppe

Dejlig nem opskrift og let at følge - tak for det :) Du nævner selv i din video at du elsker god fiskesuppe, så jeg synes det kunne være skønt med dit bud på en god suppe, men jeg kunne ikke finden en i din ellers omfangsrige samling opskrifter?

Suppe

Du har ret. Der mangler en god Bouillabaisse.
0
af: Anonymous

Kartoffel

Må man spørge hvorfor du kartoffel og ørred ( fed fisk )i din fiskefond?

Kartoffel

Kartoffel giver lidt fylde og umami. Derudover bruger jeg de fiskerester jeg har.
0
af: Anonymous

Anvendelse

Jeg står med lidt fiskerester og ved at man kan koge påd em. Så kigger jeg lige ind på Kvalimad og ser dette. okay. Når jeg har kogt min fond - hvad kan jeg så bruge den til?
0
af: Anonymous

Bisque

Hej max. Hvis jeg nu gerne vil lave en rigtig tyk cremet bisque kan jeg så bruge denne opskrift, og kan jeg koge den yderligere ind efter fisken er taget fra, uden den bliver bitter? Hilsen Mikkel

Bisque

Ja det kan du. Og man kan sagtens koge ind når fiskebenene er fjernet.
0
af: Anonymous

bouillabaisse

Hej Max. Skøn side som jeg besøger hver uge... meen hvor bliver bouillabaissen sf ?? ;-) Mvh Vibeke
0
af: Anonymous

Fiskefond

Hvilke krydderurter er det du kommer i?