emner:
mere ...
Filetering af runde fisk som laks, torsk, ørred osv.
Artikel med video - Filetering af fisk har ry for at være svært. Ser man det demonstreret af en prof så virker det nemt, men når man så prøver deres metode selv, så ender det som regel med noget være rod hvor man får slagtet sin fisk i stedet for fileteret. Det her er en metode som er særlig god til hjemmekokken der ikke fileterer fisk ret ofte. Den tager lidt længere tid men er meget nemmere fordi man hele tiden kan se hvad man laver.
Fremgangsmåde
Den største forrskel på denne metode og mange andre, er at man skærer hele vejen igennem fisken til at begynde med. Det har den fordel at man ikke behøver at vide meget om hvordan fisken er opbygget. Man skal bare skære igennem.
Man fjerner så benen bagefter. Det har den fordel at man kan se hvad man laver hele tiden. Hvilket er nemmer end at føle sig frem og gætte.
Sørg for at dine kniv er helt skarp.
Du kan bruge en tynd fileteringskniv, en bred kokkekniv eller en rigtig fiskefleteringskniv med buet æg.
Selv bruger jeg som regel den tynde fileteringskniv.
Bruger du en bred kniv skal du sørge for at bladet er vådt, så kniven ikke "hænger fast" i fiskekødet.
Skær hele vejen igennem fisken igennem *alle* benene. Skær langs med rygraden. Så tæt på som muligt.
- Max M Rasmussen
Fjern de store ben fra brystkassen ved at skære tæt ind under dem. Skær så pænt som muligt.
- Max M Rasmussen
Pluk de små ben i midten af fileten. Dem er der ingen der kan lide at få i munden.
- Max M Rasmussen
Hvis du vil fjerne skindet så gør det ved at lægge fileten med skindsiden nedad og så pres kniven let nedad og fremad imod hovedeenden imens du skærer.
- Max M Rasmussen