emner:
mere ...
En enkel pose rugbrødsmelblanning stående i skabet. surdej i stedet for gær
Jeg
finder en enkel pose rugbrødsblanding aller bagerst i skabet, regnet
ikke med at jeg havde flere så jeg har lavet en surdej som er klar nu.
Jeg var på jagt efter skårret rugkerner og knækket hvedekerner men dem
er jeg gået tør for, der finder jeg så den hersens rugbrødsblandning der
skal bruges gær til. Vil høre kan den bruges og så bare stoppe surdej
i? skal jeg lade den hæve til imorgen eller?
Det skulle ikke være noget problem at bruge surdej. Så længe der ikke er tilsat gær i blandingen så er det helt det samme.
hvor meget tror du jeg skal komme i af surdej og hvor længe skal jeg lade den hvile? efter opskriften på pakken skal der bruges 8dl vand og 25g gær og melblandingen på 1kg
Det er lidt afhængigt af hvor livlig din surdej er og hvor længe du vil vente. Men en dl eller noget i den stil plejer at passe fint til et rugbrød.