Den nemmeste ostekage
Ingredienser
- 75 gr smør
- 150 gram (12 stk) digestive kiks
ostefyld
- 5 blade husblas
- 5 dl (530 gr) 10% græsk eller tyrkisk yoghurt.
- 1 dl sukker
- 1 spsk vanillesukker
- skal af 1 revet citron
- saft af ½ citron
- 2½ dl (¼ liter) piskefløde
- 300 gram hindbær, gerne frosne
- 2 dl vand
- 3 blade husblas
- 3 spsk sukker (med top)
- saft af ½ citron
Fremgangsmåde bunden
Smelt smørret.
Knus kiksene i så små stykker som muligt. Det er nemmest i en food processer. Ellers rul over dem med en kagerulle.
Bland kiksekrummer og smør.
Kom dem op i en springform og pres dem sammen til en så fast bund som muligt.
Fremgangsmåde Ostefyld
Kom husblassen i blød i rigeligt kold vand.
Riv citronskallen. Kun det gule skal med. Det hvide er bittert.
Kom sukker, citronskal, vanillesukker og yoghurt en i en stor skål.
Bland det sammen. Du behøver ikke røre sukkeret ud med det sammen. Det er nemmere bare at lade det opløse af sig selv, og så røre rundt ind imellem. En tre-fire røreture plejer at være nok.
Tag husblassen op af vandet. Pres den med hænderne så så meget vand som muligt presses fra.
Smelt husblassen forsigtigt i et vandbad eller en gryde sammen med saften af ½ citron.
Pisk flødeskummen.
Rør husblassen op i yoghurt blandingen.
Vend flødeskummen i.
Hæld den samlede ostemasse op i springformen, og lav toppen så flad som muligt. Du kan bruge en paletkniv eller du kan ryste den let.
Sæt på køl i mindst 2-4 timer. Indtil massen er fast.
Gele topping
Læg husblassen i blød i rigeligt kold vand.
Kom hindbærene i vandet.
Kog dem i et kvarter til tyve minutter.
Si frugtresterne fra i en så fin si som muligt. Hæld eventuelt saften igennem ostelærred eller et kaffefilter. Det er pænest når gelen er helt klar.
Tilsæt citronsaft, sukker og de opblødte husblas.
Lad det køle af til stuetemperatur.
Hæld så hen over ostemassen. En god teknik er at holde en ske tæt på ostemassen og så hælde ned i den, og så derfra lad det løbe ned over ostemassen.
Det forhindrer at overfladen af ostekagen bliver hvirvlet op og rørt ind i geleen.
Noter
Hvis du bruger en food processer behøver du ikke at smelte smørret. Bare skær det i mindres stykker, hæld det i kiksene og blend det sammen.
Den nemmeste måde at lave et vandbad til at smelte husblas i, er et fylde godt med varmt vand fra hanen i en skål og så komme en metalskål med husblassen oven i den.
Nemmere topping
Jeg kan godt lide ostekagen med gele laget. Det er smukt, sjovt at spise og det smager godt. Men skal ostekagen være helt nem, så bare kom noget kraftigt syltetøj eller marmelade på. Ellers server syltede/henkogte frugter til. fx Amarena kirsebær.
Vælger du alligevel at lave gele topping behøver du ikke bruge hindbær. Andre slags kraftig mørk frugt kan sagtens bruges i stedet.
Det jeg hovedsageligt gør anderledes i min opskrift er at bruge drænet yoghurt i stedet for flødeost og/eller creme fraiche. De fleste af de ostekager der cirkulerer er lavet før drænet græsk yoghurt blev almindeligt i danmark. Men græsk yoghurt har den perfekte konsistens og syre.
Der er også mindre fedt i end de normale opskrifter, men det er kun bonus.
Jeg skal lave denne til vores søns konfirmation, der er omkring 70 gæster, hvormange skal jeg lave? 6-7 eller mere?
husblas
Har du evt en cheesekage opskrift uden husblashusblas
Manhattan style cheesecake er bagt og bruger æg til at jævne med. Den er super. www.kvalimad.dk/opskrifter/amerikansk-cheesecakehusblas
Ved godt det er længe siden, men... prøv med agar agar: et vegetabilsk geleringsmiddel Kan købes i helsekostforretninger (hvor det er ret dyrt) Eller i asiatiskebutikker (hvor det er billigt) Det kan bruges til alt mulig sjovt ;) også glutenfribagning, hvis man er til sådan nogetBrug fraiche og flødeost
Dette er en endnu nemmere fyld: Brug 500ml fraice 8% (et bæger) og 200gram neutral flødeost som erstatning for yoghurt og piskefløde. Det smager endnu bedre. Massen er lidt mere kompakt da der ikke indgår oppisket flødeskum, men de fleste kan lide det sådan.Nem topping
Skru låget af at glas gele og varmt geleen forsigtigt i mikro ovn. Den varme gele hældes på og stivner ved afkøling. Også nemt når man laver jordbærkageOstekage
Der er ikke meget ost i din ostekage.....Ostekage
Ost er et meget vidt begreb... Den arabiske Labneh ost er bare en yoghurt der er drænet ekstra meget. Ricotta en en ost der er skilt med syre og som ikke har tilsat løbe. I praksis er det ikke nemt at skelne imellem en yoghurt og en ost. I den husblas gelerede ostekage som er den vi kender bedst herhjemme er der lige så meget creme fraiche som der er flødeost. Creme fraiche er i langt højere grad en yoghurt end en ost. Flødeosten mascarpone bliver lavet ved at syrne fløde med vinsyre eller citron. Så ud fra nogle definitioner er det heller ikke en ost :-S Så ja, du har ret. På overfladen kan det virke sådan. men i praksis er det lige så meget en ostekage som mange andre :-Sostekage
En ostekage uden ost, det lyder interessant. "Men jeg har gået og spekuleret på om man mon ikke kunne lave den lidt simplere en med flødeost, creme fraiche osv." - Jeg tror der mangler et d i "simplere end med" Tak for en dejlig side =)ostekage
Hvad skal jeg gøre vis jeg gerne vil have flødeost i min kage og hvor mange gramostekage
Det vi gjorde var bare at tage så mange gram tyrkisk/græsk yougurt du skal bruge og komme flødeost i istedet for yougurtenVand i geléen?
Er lidt forvirret over at der står 2 dl vand i opskriften for frugtgeléen, men der står 3 dl vand i beskrivelsen ? Hvor meget vand skal man bruge?Vand i geléen?
Det er 2 dl. Jeg har rettet opskriften. Tak!Mørdej
Kan man bruge mørdej i stedet for kiksebund? Altså bage mørdejen alene og køle den af?Så er det jo ikke en ostekage
Direkte på fadet?
Jeg regner med det ikke går at fjerne kageformens bund uden at den smuldrer fra hinanden. Vil det være muligt at lave den direkte på fadet, tror du? (bare sætte springform-siden på et passende fad, evt, tape det?Direkte på fadet?
Du kan både flytte den, ved at komme springformens bund over på fadet, og så liste den over. Men du kan også lave den direkte på et fad. - maxSupernem ostekage.
Hej Max. Tak for opskriften på en supernem og meget delikat ostekage. Nemt at er er så få ingredienser. Den fik meget ros af gæsterne og jeg reklamerede endnu engang for din hjemmeside.Supernem ostekage.
alt det pjat med yougurt,dansk.brug altid den græske yoghurt og som kun indeholder 10% fedt og som sagt ikke skal drænes.græsk yoghurt kan købes i alle supermarkeder.venligst grethe Fich-Olsen,Slagelse d.7.3.2015Endnu nemmere "ostekage"
Prøv med at blande det islandske mælkeprodukt Skyr (fås i kvickly med lidt sukker og vanilje sammen med pisket fløde. LU kanilkiksen er god i bund og hjemmelavet syltetøj som topping. Kan ikke blive nemmere :) og smager skønt. Ellers rigtig god side Hilsen DOstekage
Ps jeg må lige hurtigt spøger hvorfor kalder du det får en oste jage når det ikke er ost i og vis der bare er yoghurt i smager den så ikke af yoghurt end den smager af ostOstekage
Grænsen imellem ost og andre syrnede mælkeprodukter er flydende. Hvis du fx tager en almindelig græsk eller tyrkisk yoghurt og dræner endnu mere væske fra den ved at lægge den i en si, så den bliver endnu mere fast, så har du en klassisk arabisk ost der hedder Labneh. Creme fraiche bliver lavet af fløde, men på stort set samme måde som en yoghurt. Den bliver tit brugt i "ostekager". Friskost af sødmælk og skyr af skummetmælk laves også som yoghurt, men med en lille smule løbe i, der får dem til at skille på en anden måde. Så om det er friskost, creme fraiche, græsk youghurt eller endda skyr, gør ikke rigtigt nogen forskel i praksis. Hverken i konsistens eller smag.tusinde tak for en dejlig opskrift :-) den er virkelig lækker og nem så virkelig tusinde tak mvh nina
Ost og yoghurt
Hvorfor heder det den nemeste ostekage hvis den ikke har ost og hvorfor skal der værer yoghurt hvis man bærer kan bruge flødeskm men når jeg skal lave den så håber jeg at bliver lægertEndelig en cheesecake uden ost !
Jeg kan ikke li' ost, så jeg spiser normalt aldrig cheesecake. Men her i år fik jeg et stykke på Samos, der var lavet udelukkende på græsk youghurt, og den var skøn. Jeg vil lave din "fake"cake =0)) med kiksebund, citroncrème og solbærgelé til familiefest i oktober ! Mon ikke jeg kan lave en gelé af solbærsaft, lidt vand og et glas solbærsyltetøj (så får jeg bærrene med) ?tilføje ost
Jeg har lavet denne skønne ostekage og den smagte skønt, men kunne man ikke med held tilføje lidt Philadelfia alligevel - og så evt. skrue lidt ned for fløden eller creme fraicen for at afpasse mængden - eller hvad vil du foreslå, hvis man godt kan li´at få ost i sin ostekage;-)Alternativ - nem - topping
Skal det gå rigtig hurtigt, kan kiwi i skiver anbefales i stedet for gele mv. Et par kiwier skives og lægges i en cirkel på kagen lige før servering. Smagen er frisk, og smukkere, enklere eller nemmere bliver det næppe. Hvis man er lidt doven! Eller har travlt, selvfølgelig ;-)! En anden ting: Hvis der er plads i køleskabet, så kan man undlade at bruge bunden til springformen, men blot stille ringen direkte på serveringsfadet, og samle kagen her. Det kræver lidt forsigtighed mens kagen samles. Til gengæld skal man ikke efterfølgende have bund og evt. papir af. Hvis man er bekymret for, at kagebunden sætter sig fast på fadet kan det evt. smøres med en lille smule fedtstof før start. Hip hurra for ostekager :-)!PS - Alternativ - nem - topping
Sidstnævnte lille tip virker kun, hvis man vælger frugt-pyntningsløsningen. Hvis man vil toppe med gele skal man have et MEGET jævnt serveringsfad, hvis ikke man vil risikere, at halvdelen af den dejlige gele ender som en ring på fadet omkring kagen.holdbarhed
Hvor lang tid kan kagen holde sig i køleskab? Elsker den, den smager fantastisk!holdbarhed
Adskillige dage. Op til en uge hvis du er heldig. Men så smag lige en lille bid først :-Dholdbarhed
Vi har holdt vores ostekage i 13 dage yay!:D og den smagte HELT fint! den trettenede dag var alt bare spist op. :) men det jo også forskelligt ;)springform,
Hej, skal til at lave en ostekage for anden gang, men bruger en anden springform, til den jeg laver nu, jeg er i tvivl om den her er større end den du bruger, så mit spørgsmål er hvor stor din springform er? :) mvh Nanna,springform,
Sikkert omkring 24 cm i diameter. Det betyder dog ikke så meget da den jo ikke skal bages. Den bliver bare lidt højere eller lavere.Cheesecake
Hey! Jeg tænkte på, om man til denne nemme opskrift kan bruge 5 dl (530 gr) Philadelphia Original i stedet for 5 dl (530 gr) 10% græsk eller tyrkisk yoghurt, som du nu gør? - Eller hvad tænker du?Tyrkisk yoghurt er elendigt. Grynet, klumpet og mere syrligt i forhold til græsk yoghurt der altid er cremet og lækker i smagen.
Men prøv med skyr. Det plejer jeg at bruge, da det er det jeg altid har på hylden. Har aldrig fået klager.