emner:
mere ...
Couscous
Usædvanlig men undervurderet tilbehør herhjemme. Det minder lidt om løse ris, men er lavet af Semulje. I sig selv smager det ikke af så meget. Hvilket gør det velegnet til at tilsætte alt muligt lækkert. Selv foretrækker jeg det med lidt appelsinskaller, ristede nødder og tørrede frugter. Det serveres koldt, og er derfor meget velegnet til at lave i forvejen, og det kan serveres direkte fra køleskabet.
Ingredienser
- 50 gram pinjekerner eller mandler
- 25 gram smør
- krydderier
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. stødt allehånde
- 2 tsk. brun farin
- 4½ dl. grøntsagsbouillon
- 400 gram couscous
- 1 reven appelsin skal
- 50 gram rosiner
- 50 gram hakkede tørrede abrikoser
- 4 spsk. hakket frisk koriander
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Rist pinjekerne eller mandlerne på en tør pande i et par minutter til de er let gyldne. Pas på for der er ikke langt mellem let gyldne og sorte nødder.
Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt spidskommen, kanel, koriander, allehånde og farin. Lad det stege ved svag varme i et par minutter, indtil der begynder at dufte krydret.
Tilsæt grøntsagsbouillon og kog det op.
Hæld couscous'en i, læg låg på og tag gryden af varmen. Lad gryden stå og hvile i 5 minutter til couscous'en er svulmet op og er blevet bløde.
Rør appelsinskaller, rosiner, hakket koriandet i.
Smag til med salt og peber.
Serveres kold.
Krydret couscous med appelsinskal, pinjekerne og rosiner til fire personer. Hvis der er rester i overskud, kan det altid bruges til madpakken dagen efter.
- Max M Rasmussen